Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26 - Jake chory :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 15, 2019 11:52 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Rudzinka :1luvu:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 15, 2019 16:13 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto paź 15, 2019 17:47 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

mir.ka pisze:po co tu przyszłaś mała?
Obrazek

Przyszłam popatrzeć jak się myjesz Duży :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro paź 16, 2019 7:17 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro paź 16, 2019 12:18 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Moli25 pisze:Ręcznik pierwsza Klasa
https://sklep.wisan.pl/recznik-gymba-rzic-p8513

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro paź 16, 2019 12:18 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:po co tu przyszłaś mała?
Obrazek

Przyszłam popatrzeć jak się myjesz Duży :ok:

Duża :wink:

Rudzia coś ostatnio więcej się myje :( Nie wiem czy to związane z wiekiem i tym ,że ozorek mniej ostry czy cos innego :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro paź 16, 2019 14:12 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

mir.ka pisze:Coś pieseczkowi dolega, a raczej nasiliły mu się chyba dolegliwości, bo już trzeci raz w ciągu tygodnia, mieliśmy rano grubszą "niespodziankę" w domu :( On chyba nie sygnalizuje na tyle głosno potrzeby , zebym się obudziła i go wypusciła na zewnątrz, no to mam sprzątanie :( Muszę chyba porozmawiać z wetem czy nie włączyć mu czegoś jeszcze w leczenie.
Rudzia też ostatnio miała cofki kłakowe, ale ona znowu bardzo często się myje ostatnio i rzyga choć pastę dostaje :( Chyba będę musiała powtórke badań zrobić wcześniej, a nie tak jak było w planach na początku grudnia.
Daisy łobuziara odpusciła zaczepianie Rudzi, bo sobie z nia nie radziła i zaczęła atakować Tofika, aż ucieka przed nią :( czyżby on też nie był jeszcze wbrew pozorom zdrowy i ona wyczuwa jego słabość :( Nie wyglada, zeby mu coś dolegało bo apetyt ma bardzo dobry i nie wymiotuje. Lepiej , zeby to było tylko moje przewrażliwienie.

Dżekus i Fitus mieli by o czym poszczekać ... a to o siusiu nie tam gdzie trzeba, a to kupal sie tez znalazł w złym miejscu, a to gorzej słychac, gorzej widać, ech styarość nie radośc :201461 :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro paź 16, 2019 14:25 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Kotina pisze:
mir.ka pisze:Coś pieseczkowi dolega, a raczej nasiliły mu się chyba dolegliwości, bo już trzeci raz w ciągu tygodnia, mieliśmy rano grubszą "niespodziankę" w domu :( On chyba nie sygnalizuje na tyle głosno potrzeby , zebym się obudziła i go wypusciła na zewnątrz, no to mam sprzątanie :( Muszę chyba porozmawiać z wetem czy nie włączyć mu czegoś jeszcze w leczenie.
Rudzia też ostatnio miała cofki kłakowe, ale ona znowu bardzo często się myje ostatnio i rzyga choć pastę dostaje :( Chyba będę musiała powtórke badań zrobić wcześniej, a nie tak jak było w planach na początku grudnia.
Daisy łobuziara odpusciła zaczepianie Rudzi, bo sobie z nia nie radziła i zaczęła atakować Tofika, aż ucieka przed nią :( czyżby on też nie był jeszcze wbrew pozorom zdrowy i ona wyczuwa jego słabość :( Nie wyglada, zeby mu coś dolegało bo apetyt ma bardzo dobry i nie wymiotuje. Lepiej , zeby to było tylko moje przewrażliwienie.

Dżekus i Fitus mieli by o czym poszczekać ... a to o siusiu nie tam gdzie trzeba, a to kupal sie tez znalazł w złym miejscu, a to gorzej słychac, gorzej widać, ech styarość nie radośc :201461 :201461

dobrze chociaż ,ze mają nas i dobra opiekę na stare lata
Obrazek

mir.ka

Post » Czw paź 17, 2019 8:35 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw paź 17, 2019 8:42 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw paź 17, 2019 12:47 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Piesio dzisiaj nad ranem znowu miał problemy trawienne :( , później też , dwa razy wychodził przed dom :( Została mu jeszcze jedna tabletka Enteromicro i będe musiała wybrać sie do weta porozmawiać i chyba kupić następna porcję.
Jest juz połowa października a nadal pojawiają się maluchy :( Wczoraj miałam dwa telefony, bo ktoś podrzucił do schroniska dwa razy po 3 sztuki :placz: Odmówiłam, bo muszę się upewnić co do zdrowia rudych, które wydaje mi się ,ze trochę się unormowało , przynajmniej u Tofika, a tu znowu stres. Jak pojadę do weta w sprawie pieska to zapytam czy im czasem nie powtórzyć badać na początku listopada, a nie grudnia, jak było wcześniej uzgodnione.
Ponadto ja w ubiegły poniedziałek "polowałam na zająca" :mrgreen: , "zając" uciekł a ja pocałowałam się z chodnikiem :lol: Podbiłam sobie oko i skręciłam nogę, juz troche lepiej chodzę, ale stopa nadal boli i nie byłabym w stanie opiekowac się małymi :(
Obrazek

mir.ka

Post » Czw paź 17, 2019 14:12 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

8O uważaj na siebie, wiemy że lubisz wszystkie zwierzęta ale odpuść zajacowi na następny raz :wink:
Na łące lepiej motyle latem poganiaj :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt paź 18, 2019 7:05 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pt paź 18, 2019 11:14 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Moli25 pisze:8O uważaj na siebie, wiemy że lubisz wszystkie zwierzęta ale odpuść zajacowi na następny raz :wink:
Na łące lepiej motyle latem poganiaj :lol:

lato już się skończyło :( , a i motyli prawie w tym roku nie widziałam , choć specjalnie posadziłam im dwie budleje, a to przecież motyle krzewy
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 18, 2019 11:19 Re: Rude jest piękne ...♥♥♥♥ cz.26

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzięki Gosiu za życzenia, bo chyba zadziałały, dzisiejsza sytuacja rozbawiła mnie zamiast zezłościć.
A było tak. Poszłam na pocztę wysłać list i chciałam coś bardzo dziwnego - kupić znaczki pocztowe. Jak się okazało to na poczcie nie taka prosta sprawa :mrgreen: Miałam jeden znaczek za 50 gr i potrzebowałam jeszcze na ten list za 4,20zł oraz 3 znaczki po 4,70 na następne listy priorytetowe i niestety nie kupiłam ich tyle ile chciałam bo nie było 8O 8O
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]