Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 25, 2019 9:57 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ciociu mir.ka, to chyba tak jest, że z czasem bardziej odczuwamy stratę najblizszych. Dlatego trzeba próbować sobie pomóc, tak myślę, ale ja jestem tylko kotką i nic nie mogę zrobić :(
Pralciu, u nas śniadanko zjedzone, chociaż ja mało zjadłam, tylko 3 pasty :oops: Martwię się, że Ty nie jesz i Kitek też się o Ciebie martwi. :(
Zuniu, to dobrze, że Twoja Duża przygotowuje Łatkę i Marcysię do zimy i do mieszkania w ogródku. Fajnie, że obie dają się głaskać, bo takiemu kotkowi łatwiej pomóc. :ok:
Sabcia

Mamy problem, bo przyszła pani z posesji po drugiej stronie ulicy i okazuje się, że ma tam na podwórku kotkę z 3 kociakami, same czarne. Kotka oswojona, kociaki mniej i juz nie takie maleńkie, bo same jedzą. Poszłam tam wczoraj na rekonesans, niestety kociaki już spały, zrobiłam tylko zdjecia kotki i miejsca, gdzie cała rodzina bytuje. Dla kotki po sterylce można tam postawić budkę styropianową i może przetrwa zimę, ale z kociakami trzeba coś zrobić i bardzo się martwię. Nie mogę zabrać ich do siebie, bo nie chcę zestresować Sabci ani Uszatki - są chore i mają prawo do spokoju. Opłaciłabym lecznicę, żeby kociaki mogły zostać na czas leczenia (bo na pewno mają kk, pchły, robale itp.), ale teraz wszędzie pełno... Mam pytanie - w jakim wieku kociaki zaczynają same jeść? Opiekunka mówi, że jedzą już od 2 tygodni, od kiedy kotka je wyprowadziła, chciałabym ustalić w jakim mogą być wieku, zanim jeszcze trafią do weta.
Później wstawię zdjęcia kotki.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro wrz 25, 2019 10:14 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Ciociu mir.ka, to chyba tak jest, że z czasem bardziej odczuwamy stratę najblizszych. Dlatego trzeba próbować sobie pomóc, tak myślę, ale ja jestem tylko kotką i nic nie mogę zrobić :(
Pralciu, u nas śniadanko zjedzone, chociaż ja mało zjadłam, tylko 3 pasty :oops: Martwię się, że Ty nie jesz i Kitek też się o Ciebie martwi. :(
Zuniu, to dobrze, że Twoja Duża przygotowuje Łatkę i Marcysię do zimy i do mieszkania w ogródku. Fajnie, że obie dają się głaskać, bo takiemu kotkowi łatwiej pomóc. :ok:
Sabcia

Mamy problem, bo przyszła pani z posesji po drugiej stronie ulicy i okazuje się, że ma tam na podwórku kotkę z 3 kociakami, same czarne. Kotka oswojona, kociaki mniej i juz nie takie maleńkie, bo same jedzą. Poszłam tam wczoraj na rekonesans, niestety kociaki już spały, zrobiłam tylko zdjecia kotki i miejsca, gdzie cała rodzina bytuje. Dla kotki po sterylce można tam postawić budkę styropianową i może przetrwa zimę, ale z kociakami trzeba coś zrobić i bardzo się martwię. Nie mogę zabrać ich do siebie, bo nie chcę zestresować Sabci ani Uszatki - są chore i mają prawo do spokoju. Opłaciłabym lecznicę, żeby kociaki mogły zostać na czas leczenia (bo na pewno mają kk, pchły, robale itp.), ale teraz wszędzie pełno... Mam pytanie - w jakim wieku kociaki zaczynają same jeść? Opiekunka mówi, że jedzą już od 2 tygodni, od kiedy kotka je wyprowadziła, chciałabym ustalić w jakim mogą być wieku, zanim jeszcze trafią do weta.
Później wstawię zdjęcia kotki.

kotki zaczynają same jeść w wieku mniej więcej 4 tygodni, ja w takim wieku zaczynam przestawiać małe na mokre
kotka karmi małe nawet jak już same jedzą, chyba do 2-3 miesięcy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro wrz 25, 2019 10:26 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dzięki mir.ka. czyli to by się zgadzało z opisem karmicielki, że koty mają ok. 8 tygodni, może 9.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro wrz 25, 2019 16:25 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ładny, spokojny kącik
Obrazek

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro wrz 25, 2019 22:05 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

To Pafcia kącik?

Sabcia dziś malutko zjadła mieska, głównie mielonego indyka. Ciekawe jak bedzie jutro. Ale nawet gdyby już znowu nie chciała mięska, to ważne, że pojadla przez kilka dni i na pewno coś tam jej się wchłonęło :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw wrz 26, 2019 6:02 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Mięso jest dobre i pożywne dla Sabci.
A ta pani karmicielka co, nie ma żadnych funduszy, że Ty musisz wszystko brać na siebie, jak zwykle? Przyszła do Ciebie, jakie to oczywiste...
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 26, 2019 6:19 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Tak Sabuniu, troszkę kociałka pewnie przybyło :ok: , miaużyczę Ci nadal apetytu :) ja mam chyba lekką nadwagę - tak duża powiedziała jak na mnie z boku spojrzała, ale nie mam ochoty na zabawę i bieganie, duża się musi spocić żeby mnie się łapką chciało coś pacnąć w końcu :roll:
Tak, to jest kącik Pafnucka, wysypany jest korą z drzew...
Miau Ciociu, martwimy się tą kotką z kociątkami...i bardzo rozumiemy...duża też nie może do domu wziąźć żadnego kotka bo ja bym się rozchorowała ze stresu....Miaukochamy Was :1luvu: Zunia i Marcysia i Łaciatka i duża

Anna2016

Post » Czw wrz 26, 2019 8:09 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ciociu MalgWroclaw, no niestety, wszystko będzie z naszych funduszy, chociaż ja myślę, że to wcale tak nie powinno być :( Ale Duża mówi, że najważniejsze żeby te kociaki do nas nie trafiły. :( :(
Na razie trzeba to całe towarzystwo złapać, dać do lecznicy na podleczenie, odpchlenie, odrobaczenie, może raz uda się zaszczepić, kotkę wysterylizować. Ale boję się, że te maluchy wylądują z powrotem na ulicy, bo nikt nie ma dla nich miejsca :( Nawet ich jeszcze nie można ogłosić, bo nic o nich nie wiemy - ile mają tygodni, czy są miziaste, czy to chlopcy, czy dziewczynki... wiadomo tylko, że czarne i że same jedzą. No i zdjęć nie mamy.
Zuniu, Ty wcale nie jesteś zbyt okrągła, a bawić się to nie każdy kotek tak samo lubi. U nas największym amatorem zabawy jest Kitek, on skacze i rozrabia jak mlody kociak.
Zjedliśmy ładnie śniadanie, ja głównie pasty - 7 zjadłam :oops: tylko mi się znowu gust zmienił i chciałam inny rodzaj, dobrze, że Duża się w końcu połapała. Ona strasznie niedomyślna jest :twisted:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw wrz 26, 2019 9:51 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Ciociu MalgWroclaw, no niestety, wszystko będzie z naszych funduszy, chociaż ja myślę, że to wcale tak nie powinno być :( Ale Duża mówi, że najważniejsze żeby te kociaki do nas nie trafiły. :( :(
Na razie trzeba to całe towarzystwo złapać, dać do lecznicy na podleczenie, odpchlenie, odrobaczenie, może raz uda się zaszczepić, kotkę wysterylizować. Ale boję się, że te maluchy wylądują z powrotem na ulicy, bo nikt nie ma dla nich miejsca :( Nawet ich jeszcze nie można ogłosić, bo nic o nich nie wiemy - ile mają tygodni, czy są miziaste, czy to chlopcy, czy dziewczynki... wiadomo tylko, że czarne i że same jedzą. No i zdjęć nie mamy.
Zuniu, Ty wcale nie jesteś zbyt okrągła, a bawić się to nie każdy kotek tak samo lubi. U nas największym amatorem zabawy jest Kitek, on skacze i rozrabia jak mlody kociak.
Zjedliśmy ładnie śniadanie, ja głównie pasty - 7 zjadłam :oops: tylko mi się znowu gust zmienił i chciałam inny rodzaj, dobrze, że Duża się w końcu połapała. Ona strasznie niedomyślna jest :twisted:
Sabcia

z Duzymi tak często bywa Sabciu, ze trudno im się domyśleć na co kotek ma ochotę w danym momencie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 26, 2019 10:03 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Oj tak Ciociu, to prawda! :D
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw wrz 26, 2019 14:15 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zjadłam kolejne 7 past, to razem 14!
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw wrz 26, 2019 14:18 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miau Sabciu, miau miau, brawo :201461 Zunia

Anna2016

Post » Czw wrz 26, 2019 15:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Zjadłam kolejne 7 past, to razem 14!
Sabcia

:201461 :201461
Brawo Sabciu :1luvu:
Lucas 2014

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Czw wrz 26, 2019 20:45 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Lukasku, Julku co u Was? A Ty Sabulko, jak spędzasz wieczór? I co porabia Wasza Duża, na pewno martwi się o te kociątka z podwórka :strach:
My tęsknimy: obie za dużą dużej, a duża jeszcze dodatkowo tęskni za swoim dużym dużym, za Migunią, za Pafciem...
Zunia

Anna2016

Post » Czw wrz 26, 2019 23:37 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ciociu Lucas, jak się cieszę, że do mnie przyszłaś! Co u Was, co u Lucaska i Julka? Czy Lucacasek daje się głaskać? Czy dalej goni Julka? I czy jeszcze o mnie pamieta? :oops:
Zuniu, ciociu Anna2016 u nas normalnie. Duża się martwi o te kociaki, bo nie ma dla nich domu, choćby na trochę :( Gdybym ja nie była chora, i Uszatka, to pewnie Duża by się złamała, ale tak to nie może ryzykować :(
Sabcia zmartwiona razem z Dużą.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]