Pralciu, u nas śniadanko zjedzone, chociaż ja mało zjadłam, tylko 3 pasty

Zuniu, to dobrze, że Twoja Duża przygotowuje Łatkę i Marcysię do zimy i do mieszkania w ogródku. Fajnie, że obie dają się głaskać, bo takiemu kotkowi łatwiej pomóc.

Sabcia
Mamy problem, bo przyszła pani z posesji po drugiej stronie ulicy i okazuje się, że ma tam na podwórku kotkę z 3 kociakami, same czarne. Kotka oswojona, kociaki mniej i juz nie takie maleńkie, bo same jedzą. Poszłam tam wczoraj na rekonesans, niestety kociaki już spały, zrobiłam tylko zdjecia kotki i miejsca, gdzie cała rodzina bytuje. Dla kotki po sterylce można tam postawić budkę styropianową i może przetrwa zimę, ale z kociakami trzeba coś zrobić i bardzo się martwię. Nie mogę zabrać ich do siebie, bo nie chcę zestresować Sabci ani Uszatki - są chore i mają prawo do spokoju. Opłaciłabym lecznicę, żeby kociaki mogły zostać na czas leczenia (bo na pewno mają kk, pchły, robale itp.), ale teraz wszędzie pełno... Mam pytanie - w jakim wieku kociaki zaczynają same jeść? Opiekunka mówi, że jedzą już od 2 tygodni, od kiedy kotka je wyprowadziła, chciałabym ustalić w jakim mogą być wieku, zanim jeszcze trafią do weta.
Później wstawię zdjęcia kotki.