Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
megan72 pisze:Probiotyki lepiej zostawić na stan 'po wyleczeniu', przy biegunce nie, bo tylko zaostrzają objawy.
Kalici teraz panuje podłe, dopiero kombinacja dwóch antybiotyków daje radę na drogi oddechowe. Plus metronidazol na przewód pokarmowy, bo wirus do ukł. oddechowego i oczu się nie ogranicza. Jak biegunka, to leki dożylnie. Tak było ostatnio u mnie. Kciuki za kocurka!
tabo10 pisze:Też byś licho wyglądała po takiej biegunce:( antybiotyk mu mógł brzuszek rozwalić,duża szansa też na kokcydia lub lamblie. Na biegunkę u moich pomaga pasta Carobinpet lub antybiotyk Baytril. I Gastrointestinal.Ale jeslu ma pasożyty to odpowiednio Metronudazol ba lamblie a na kokcydia też coś celowanegi,zapomniałam.
Trzymajcie się.Myśli ciepłe ślę.
megan72 pisze:Probiotyki lepiej zostawić na stan 'po wyleczeniu', przy biegunce nie, bo tylko zaostrzają objawy.
Kalici teraz panuje podłe, dopiero kombinacja dwóch antybiotyków daje radę na drogi oddechowe. Plus metronidazol na przewód pokarmowy, bo wirus do ukł. oddechowego i oczu się nie ogranicza. Jak biegunka, to leki dożylnie. Tak było ostatnio u mnie. Kciuki za kocurka!
ewkkrem pisze:A może coś neutralnego doraźnie. Węgiel??? Tak na już. Nie zaszkodzi a może pozwoli dotrwać do wyników.
maczkowa pisze:Tylko z tego, co doczytałam po tych zastrzeżeniach dot. probiotyków ( moim kotom tez w przypadku biegunek fortiflorę zalecano ) fortiflora właśnie zagęszcza kał
fili pisze:Nie wiem czy gastrointestinal przyniesie jakąś poprawę jeśli bedzie stosowane na przemian z normalną karmą czy mięsem. U mojego rudego Tośka pomogła dopiero ścisła dieta gastro.
Planujecie badania krwi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 53 gości