Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 01, 2019 16:29 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

A może po prostu zacznij mu dawać unidox? Jeśli ma jakiś stan zapalny, to może mu pomóc :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 01, 2019 18:45 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Może tak?....nie wiem, bardzo bym chciała żeby zaskoczył z jedzeniem, kompletnie nie mam siły na problemy zdrowotne kocie :(
Pafcio przez około 4-5 tygodni (od końca lipca do prawie teraz) dostawał Orungal na grzybicę bo był cały prawie przełysiały i w strupach, i jest dużo lepiej, od 4-5 dni juz nie dostaje mimo ze poj.gołe placki nadal są, ale brak apetytu to chyba nie przez Orungal, bo przez 7 tygodni dostawała go też 2x starsza od Pafcia Migusia i dobrze to tolerowała, dostawały go też Łatka i Marcysia i też było ok.....

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie wrz 01, 2019 19:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Też myślę, że to nie z powodu leku. Spróbuj z Unidoxem, może jadłby go w tych pastach, którymi odżywia się Sabcia? Albo w czymś co bardzo lubi? Ja unidox na drobny proszek i mieszam z pastą. ale np. kitek past nie jada, wtedy mieszam ten proszek np. z pasztetem.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie wrz 01, 2019 21:12 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

No właśnie problem w tym, że on nie chce jeść. Wieczorem tylko popił tak z minutę może, nic nie zjadł :( może jak się ochłodzi to ciut lepiej zje?

A to Pafcio z okna zdjęcie...dziś tak cały dzień, tylko przesuwał się żeby w cieniu być...zdjęcie niewyraźne bo z wysoka robione
Obrazek

A to ja, Zazulka :oops:
Obrazek

Jak Wasze apetyty Sabciu? Kitku????

Anna2016

Post » Nie wrz 01, 2019 22:12 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:No właśnie problem w tym, że on nie chce jeść. Wieczorem tylko popił tak z minutę może, nic nie zjadł :( może jak się ochłodzi to ciut lepiej zje?

A to Pafcio z okna zdjęcie...dziś tak cały dzień, tylko przesuwał się żeby w cieniu być...zdjęcie niewyraźne bo z wysoka robione
Obrazek

Obrazek

Dziękuję za pozdrowienia i pamiętaj Aniu co pisałam - jak potrzebujesz dzwoń o każdej porze . Zawsze po 22,30 jestem do twojej dyspozycji. Pogadamy, popłaczemy, pomilczymy i co tylko chcesz by poczuć się lepiej. Pamiętaj o mnie.
Zuniu prześlicznie wyglądasz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon wrz 02, 2019 0:10 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:No właśnie problem w tym, że on nie chce jeść. Wieczorem tylko popił tak z minutę może, nic nie zjadł :( może jak się ochłodzi to ciut lepiej zje?

Obrazek

Obrazek

Zuniu, jestes śliczna i wyglądasz tak ... zawadiacko, rezolutnie jak mlody kociak :1luvu:
Zuniu, a może Pafcio by wypił taki bulionik, można go kupić w zooplusie (w Przysmakach, miamor vitaldrink ) - piszą, że to dla kotków, które nie lubią pić. Mnie nie pasuje, ale Uszatka i Mini chetnie go piją, tylko Duża musi im przecedzić. Lubią oddzielnie wypić bulion i oddzielnie zjeść ten maleńki osad :D A może Pafciowi dać taką pastę miamorka, jaką ja jem? W ostateczności może duża zagotować rosołek :wink:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 02, 2019 2:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zunia ma poczciwy pyszczek jak Sylwuś.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 02, 2019 6:16 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dziękuję Ewo :1luvu:

:) miaudziękuje Ciocie :), jestem bardzo poczciwa i bardzo mądra, duża mówi, że na tym zdjęciu mam lekkiego streeta (zeza...). Pafcio spał w trawie :roll: , na śniadanie zlizał sos i co mniejsze kawałki z saszetki Iams - co większe zostały, - razem z 1/3 unidoxu i Hepatiale Forte -kapsułka (ode mnie, moją kapsułkę duża podebrała). Potem zabral się do picia jogurtu naturalnego z ciepłą wodą zmieszanego, a duża musiała już iść do pracy, więc nie wie ile wypił i czy dojadł wylizane kawałki. Ufff, odetchnęła duża. A ja, zjadłam zupkę rybną i ciut Mac's.
A WY Sabciu, Kitku, Pralinko, Zuziu???
Miau, wasza Zunia
(i duża)

Anna2016

Post » Pon wrz 02, 2019 9:38 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Uff, Zuniu, fajnie, że Pafcio zjadł! A czemu dostał 1/3 unidoxu, powinien dostać 1/2!
My dziś ładnie zjedliśmy, ja zjadłam 2 pasty i liznęłam trochę sosiku jogurtowego z Winstona. Na śniadanie to może być, mówi Duża :D
Reszta kotków też ładnie zjadła :1luvu:
Miaupozdrawiam i życzę dobrego dnia i dobrego tygodnia :1luvu: :ok: :1luvu:
Sabcia
Zuniu, wcale nie masz zeza, ale naprawdę jesteś mądra i poczciwa, kochana, dobra :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 02, 2019 10:21 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:Dziękuję Ewo :1luvu:

:) miaudziękuje Ciocie :), jestem bardzo poczciwa i bardzo mądra, duża mówi, że na tym zdjęciu mam lekkiego streeta (zeza...). Pafcio spał w trawie :roll: , na śniadanie zlizał sos i co mniejsze kawałki z saszetki Iams - co większe zostały, - razem z 1/3 unidoxu i Hepatiale Forte -kapsułka (ode mnie, moją kapsułkę duża podebrała). Potem zabral się do picia jogurtu naturalnego z ciepłą wodą zmieszanego, a duża musiała już iść do pracy, więc nie wie ile wypił i czy dojadł wylizane kawałki. Ufff, odetchnęła duża. A ja, zjadłam zupkę rybną i ciut Mac's.
A WY Sabciu, Kitku, Pralinko, Zuziu???
Miau, wasza Zunia
(i duża)

A ja dziś nie mam apetytu Zuniu. Duża od godziny biega za mną z miseczka z musikiem a ja nie chcę jeść . :( Bardziej jestem zainteresowana dużej kanapeczką z szyneczką :twisted: i nawet mi duża kawałeczek dała i zjadłam.
Zuzia kapryśna.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 02, 2019 10:33 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Oj Zuziu, jak też trenuję dużą żeby nie utyła i musi też pochodzić trochę za mną z miseczką zanim zjem. Duża mówi, że świat na głowie staje, żeby kot od miski uciekał :roll: , jedź Zuziu :kotek:
Ciociu Jolabuk5 - duża dała 1/3 unidoxu bo nie wie, czemu ale boi się o Pafciowe nerki, że to od nerek on tak nie je, i boi się, że mu unidox na nerki zaszkodzić może...więc ostrożnie na początek, jak będzie poprawa apetytu to da pół....
Zunia

Miaups, duża zaniosła pismo do kamieniarza, pani przyjęła (siedziba firmy w innym mieście, z 15 km stąd), powiedziała, że w ciągu 7 dni ustosunkują się do tego zgłoszenia :?

Anna2016

Post » Pon wrz 02, 2019 10:38 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:Oj Zuziu, jak też trenuję dużą żeby nie utyła i musi też pochodzić trochę za mną z miseczką zanim zjem. Duża mówi, że świat na głowie staje, żeby kot od miski uciekał :roll: , jedź Zuziu :kotek:
Ciociu Jolabuk5 - duża dała 1/3 unidoxu bo nie wie, czemu ale boi się o Pafciowe nerki, że to od nerek on tak nie je, i boi się, że mu unidox na nerki zaszkodzić może...więc ostrożnie na początek, jak będzie poprawa apetytu to da pół....
Zunia

Miaups, duża zaniosła pismo do kamieniarza, pani przyjęła (siedziba firmy w innym mieście, z 15 km stąd), powiedziała, że w ciągu 7 dni ustosunkują się do tego zgłoszenia :?

Trzymamy kciuki żeby wszystko poszło dobrze z kamieniarzem. :ok: :ok: :ok:
I za Pafcia też :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 02, 2019 10:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuziu, może jakaś nowa karma by się przydała? Nam Duża kupiła MACa w saszetkach i chociaż nie jest z sosem, to smakował Uszatce i Mini (na razie one próbowały).
A szynkę też lubimy :D
Zuniu, trzymam kciuki za Pafcia :ok: :ok: :ok: żeby unidox mu pomógł. On chyba nie obciąża specjalnie nerek, już bardziej wątrobę - tak Duża mówi.
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 02, 2019 11:12 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

My z Polą bardzo nie lubimy nowych karm. Duża ostatnio musiała bazarek zrobić i sprzedać bo nie chciałyśmy jeść.
Zuzia
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 02, 2019 11:20 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuziu, a my czasem lubimy coś nowego! :D
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5