Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 30, 2019 10:41 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Wpadłam na chwilę do kociej rodzinki. Zaniosłam im serek bieluch rozbełtany z żółtkami jajek. Ale im smakowało :lol: , zwłaszcza Mela nie mogła się oderwać od miski
Obrazek
Szew po sterylce wygląda pięknie. Martwi mnie jednak stan gruczołów mlecznych, są opuchnięte, ale wetka mówiła, że antybiotyk powinien pomóc. Wezmę ją do kontroli, oczywiście. Maluchy nie chciały pozować, po jedzeniu dostały przypływu energii i niewiele zdjęć udało mi się zrobić. Kotki są malutkie, jeden to taki szczypiorek, ale przynajmniej nie czuć "różańca" kręgosłupa pod palcami. Kocia mamusia zdecydowanie cięższa niż była.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sie 30, 2019 12:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Ewa. mi wetka podpowiadała, gdy dałam do sterylki kotke, która jeszcze podkarmiała, żeby w przypadku zbierania się mleka na trochę rozwiazac ubranko i dostawić maluchy- pod kontrolą. Moze to byłaby metoda na stopniowe wygaszanie pokazrmu
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sie 30, 2019 12:54 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Zaczęłam ogłaszać maluchy. Może ktoś ma chęć zafundować im wyróżnienie (wyróżnienie MAXI na miesiąc kosztuje 12,72 zl) ? To ich ogłoszenia:

https://www.olx.pl/oferta/parka-przytul ... BkKEq.html - już wyróżnione
https://www.olx.pl/oferta/srebrna-i-tyg ... Bmaxx.html
Ostatnio edytowano Sob sie 31, 2019 9:48 przez Arcana, łącznie edytowano 1 raz

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pt sie 30, 2019 14:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Arcana, dziękuję :1luvu:
maczkowa, wetka już jakiś czas temu, przed sterylką sugerowała założenie kotce fartuszka, żeby nie karmiła kociąt. Ostatnio zresztą karmiła już sporadycznie.
waanka, dziękuję bardzo za wsparcie :1luvu:

ewar

Post » Pt sie 30, 2019 19:19 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Ewkkrem funduje kociakom wyróżnienie pierwszego ogłoszenia. Serdeczne dzięki :1luvu:

Arcana

Post » Pt sie 30, 2019 20:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Dziś poszedł ostatni przelew.W poniedziałek powinno być już na koncie. :)

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Sob sie 31, 2019 5:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

FunduszImmuno pisze:Dziś poszedł ostatni przelew.W poniedziałek powinno być już na koncie. :)

Dziękuję :1luvu:
Arcana pisze:Ewkkrem funduje kociakom wyróżnienie pierwszego ogłoszenia. Serdeczne dzięki :1luvu:

Bardzo dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Sob sie 31, 2019 8:39 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Gdyby ktoś chciał wyróżnić ogłoszenie mamy maluchów na OlX :)

https://www.olx.pl/oferta/filigranowa-b ... BmEim.html

Arcana

Post » Sob sie 31, 2019 12:14 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

W drodze pod hutę zawiozłam kociej rodzince trochę wołowiny i skrzydełka z kurczaka. Mam nadzieję, że będą zadowolone. Kotki wcześniej dostały ode mnie ponton, miał być dla pieska, ale koty go zaanektowały :wink: Dwa z kolei od razu zasiedliły tekturowy domek z Zooplusa. Kiedyś był w gratisie, leżał u mnie długo. Moje koty mają mnóstwo posłanek, zabawek, pomyślałam, że tamte biedy będą szczęśliwe mając takie coś do zabawy. Liczę na zdjęcia.
Jedzenie podałam przez okno i przy okazji zrobiłam zdjęcia
Obrazek Obrazek
Wstaję wcześnie, obrabiam domowe koty, potem biegnę do sklepu. Mam kawałek, potem stoję w kolejce po mięso, potem do kasy, a w domu trzeba wszystko pokroić, sparzyć....itd. Trochę z tym zachodu. Pedałuję pod hutę i do Kulek, mając nadzieję, że kocie brzuszki będą pełne. W efekcie tylko jeden kot został dzisiaj przeze mnie nakarmiony, czyli Jadzia :wink:
Obrazek
Kochana kotka :1luvu: Biegła do mnie przez trawnik, cieszyła się, że jestem i że zje coś dobrego. Kulkom zostawiłam jedzenie, ale żadnego z nich nie widziałam. Mam już czarne myśli :( , bardzo długo nie widziałam białej kociej mamy.
Bezdomny mnie już irytuje :evil: Zamokły mu tektury i zamiast je wynieść do pobliskiego śmietnika to zostawił je obok. Będą gniły i śmierdziały. Omełtuch jeden.

ewar

Post » Sob sie 31, 2019 14:31 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Jadzia :1luvu:
Obrazek
Kochana kotka :1luvu: Biegła do mnie przez trawnik, cieszyła się, że jestem i że zje coś dobrego

:1luvu: :1luvu: :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sie 31, 2019 17:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Próbuję sprzątać, ale kiepsko mi to idzie :evil: Duchota okropna, wypadałoby co chwilę wchodzić pod prysznic. Koty na razie mało aktywne, w nocy nadrobią. Kochane mam te koty, naprawdę. Lucy i Gucia to miziaki, cały czas byłyby obok mnie, domagają się głasków, są wręcz namolne. Pusia, moje słoneczko to kot nad koty. Zupełnie nie jest absorbująca. Jeżeli wszystkie persy są takie to nie dziwię się, że mają tylu wielbicieli. Pusia jakoś zrozumiała, że głaskanie może być miłe, że nie boli i nawet coś w rodzaju mruczenia usłyszałam. Nieśmiałe, ale zawsze to coś :D . Daszka, Benia i chłopaki nie za bardzo chcą mieć ze mną do czynienia, ale lubią mnie, kiedy nakładam jedzenie do misek, albo wyciągam zabawkę. To dobre koty, mają dobre serduszka, są łagodne, ale wolą kocie towarzystwo niż ludzkie. Najmłodsza Stella to łobuziak :lol: Wszędzie wejdzie, im wyżej tym lepiej, ale już przytyła i po siatce trudno jej się wspinać. Prowokuje kocich chłopców do zabawy, urządzają gonitwy, ale to dobrze. Ruch to zdrowie, nieprawdaż? Sporo mam tych kotów, wieczny bałagan, brud, kłaki, już za bardzo nie panuję nad tym, ale koty mam szczęśliwe. Różnica wieku między nimi duża, ale żyją zgodnie, żadnych starć, animozji, nic z tych rzeczy.

ewar

Post » Nie wrz 01, 2019 10:40 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Ewa właśnie u siebie pisałam że nie mam cierpliwości i siły do tych kocich brudów :placz:
To nie kończąca się syzyfowa praca :oops:
Zawsze cię podziwiam :201494 :201494

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie wrz 01, 2019 11:41 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Wróciłam spod huty i od Kulek. Żyć się nie da w taki upał :( Domowe koty śpią jak zabite, bo co innego można robić?
Pod hutą była tylko Jadzia. Podjadła sobie, co mnie cieszy, bo naprawdę nabiera ciałka. Były dwie Kulki. Malutkie coś, biało szare, odpoczywało w krzaczkach
Obrazek Obrazek
Przyszło do misek dopiero, kiedy się oddaliłam. Czarny Kulek, chudy straszliwie, przy nim Jadzia ma nadwagę :wink: nie boi się mnie tak bardzo.
Obrazek
Bardzo smakowało mu surowe mięso, tym razem miałam wieprzowinę.
Obrazek
Naprawdę nie wiem, ile tam jest kotów, co z białą mamusią, czy pozostałe kociaki żyją.

ewar

Post » Nie wrz 01, 2019 12:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Może w ten upał się pochowaly i tak trzeba myśleć i mieć nadzieję że żyją.Czaki się pojawił?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie wrz 01, 2019 13:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Koty mają ogromny teren do dyspozycji. Ludzie je podkarmiają, rzucają ponoć jedzenie z okien, możliwe, że gdzieś są, ale ja ich nie widuję. Czakiego nie ma, postaram się dowiedzieć, co się z nim stało.

ewar

[poprzednia][następna]