Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 10, 2019 9:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Anna2016 pisze:Dobrego , zdrowego dnia Dziewczynki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:201494 :201494 :201494
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sie 10, 2019 9:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aga66 pisze:Super, ze leczenie pomaga. Jak napisałaś o tych Zuzi problemach z kupą i robieniem jej gdziekolwiek to było wiadomo, że sam lek na wątrobę to za mało. Nic tak nie cieszy jak to, ze kocinka wraca do zdrowia :D

Dlatego zapisałam ją na USG ale weci trochę mi pokomplikowali sprawę urlopami i dlatego musiałyśmy całą imprezę przełożyć na 22 sierpnia . Ta czarna smolista kupa we wtorek mnie bardzo zaniepokoiła i dlatego biegusiem pognałyśmy do weta.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sie 10, 2019 9:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Zuzia. Masz fajmną Dużą. Moja nie jezd ani duża ani miąciutka, no może ino w paru mniejscach. Niewygodmnie na niej leżeć, wolę podusie i kocyki. Ino łapcie Dużej się nadawają na podłepniczki.
Książniczka Ofelja wygodnicka

Naprawdę Ofelku ja wcale nie chciałabym być taka fajna . Zuzia jest maleńka więc jej wszędzie wygodnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sie 10, 2019 9:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wróciłyśmy od weta. Dziś był ostatni antybiotyk i koniec. Zuzia czuje się dobrze. Od wtorku nie wymiotuje a kupy robi w kuwecie - wszystkie. Nadal jest chudziutka choć boczki naprawdę jej się zaokrągliły . Głaszcząc ją po grzbieciku nadal czuje się każdą kosteczkę i można jej policzyć paciorki kręgosłupa . Jednak mam nadzieję , że z czasem nabierze masy . Dziś została wymiziana i wyprzytulana przez ciocię Kasię w lecznicy i jak na dzielną pacjętkę przystało w nagrodę dostała dwie saszetki karmy weterynaryjnej którymi ma się podzielić z Polą.
Wczoraj kurier do pracy dostarczył mi paczkę z zoo+ z karmą. Wieczorem jak przyszłam do domu nasypałam Zuzi suchą karmę Royal Canin Sensible 33 i okazało się , że obie z Polą zajadały się nią. W nocy też kilka razy widziałam Zuzię chrupiącą chrupki. Wzięłam jej na próbę 400 g . Karma jest fajna bo są małe ziarenka i przeznaczona jest dla kotów z problemami trawiennymi. A tu krótki opis karmy :
Niektóre koty mają problemy z trawieniem co powoduje wystąpienie rzadkiego stolca. Dlatego koty o delikatnym układzie trawiennym potrzebują pożywienia, które ze względu na wysoką przyswajalność wspomaga optymalne trawienie składników odżywczych. Takim pokarmem jest właśnie Royal Canin Sensible 33 "Optymalne trawienie".
Dzięki specjalnie dobranym składnikom wchodzącym w skład karmy poprawia się proces trawienia
Równowaga flory bakteryjnej jelit jest bardzo ważna w procesie trawienia i sprawia, że Twój kot lepiej się czuje
Royal Canin Sensible 33 jest optymalnie dopasowana do potrzeb wybrednych kotów z wrażliwym układem pokarmowym:
Pewność wysokiej przyswajalności: wysoka przyswajalność białek L.I.P. redukuje proces fermentacji w jelicie grubym. Białka L.I.P. to wysokostrawne, wyselekcjonowane białka o dużej wartości. Duża zawartość ryżu wspomaga trawienie.
Zdrowa równowaga flory bakteryjnej jelit: fruktooligosacharydy i włókna roślinne wspomagają korzystną florę bakteryjną jelit.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sie 10, 2019 9:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dziś rano dałam Zuzi Katovit gastro ale szału nie było. Troszkę polizała i odeszła. Mam nadzieję , że do wieczora jeszcze coś ruszy bo jest tam lek i probiotyk.
Katowit gastro to :
Mokra karma dla kota Kattovit Gastro to pokarm dietetyczny skierowany do kotów cierpiących na problemy z przewodem pokarmowym. Trudności tego typu objawiają się poprzez wymioty, biegunkę, zaburzenia trawienne lub obstrukcję. Te z kolei mogą doprowadzić do odwodnienia i utraty wagi.
Kattovit Gastro zawiera smaczne i lekkostrawne białka, które nie obciążają przewodu pokarmowego, lecz dostarczają energii. Zredukowana ilość surowych włókien i tłuszczu odciąża układ pokarmowy. Kattovit Gastro nadaje się także dla kotów, które są jeszcze osłabione po operacji. Aby uzupełnić niedobór minerałów i soli, karma oferuje podwyższoną dawkę elektrolitów. Minerały i witaminy przyczynia się do zdrowego odżywiania kota.
Karma Kattovit Gastro w skrócie:
Żywność dietetyczna dla kotów z zaburzeniami przewodu pokarmowego
Idealna dla kotów w okresie pooperacyjnym
Zawiera zdrowe źródła białka: lekkostrawne białka zwierzęce, które dostarczają energii
Ze zredukowaną ilością surowych włókien i tłuszczu, by odciążyć przewód pokarmowy
Ze zwiększoną ilością elektrolitów: by wyrównać straty po utracie płynów
Z tauryną: dla mocnego serca i wzroku
Z witaminami i minerałami: które są składnikiem zdrowego odżywiania.
Może trzeba było mi wziąć w saszetce ale ta ma konsystencję musu który Zuzia lubi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sie 10, 2019 9:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Kupiłam też dla Zuzi pastę .Smakowity przysmak, który korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Z naturalnych składników, które wspomagają trawienie. Zawiera włókna z łupin babki płesznik, które regulują pracę jelit, oraz prebiotyk TGOS, który korzystnie wpływa na florę bakteryjną. Beta-glukan i kora wiązu czerwonego niwelują podrażnienia i stany zapalne układu pokarmowego oraz działają ochronnie na błonę śluzową. Proszek z młodych zbóż reguluje pracę jelita.

Pasty linii Expert GimCat są polecane przez weterynarzy. Nie zawierają sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Bez dodatku cukru. GimCat Gastro Intestinal Paste może być podawana bezpośrednio z tubki lub dodawana do jedzenia. Wyborny smak i kojące działanie na pracę jelit uszczęśliwią każdego smakosza.

GimCat Gastro Intestinal Paste w skrócie:

Pasta-przysmak o korzystnym działaniu na pracę układu pokarmowego
Naturalne składniki dla zdrowej flory jelitowej
Z babką płesznik i prebiotykiem TGOS dla lepszej pracy jelit
Chroni błonę śluzową jelita: kora wiązu czerwonego i beta-glukan niwelują podrażnienia oraz stany zapalne układu pokarmowego
Z młodymi zbożami dla lepszego trawienia
Polecana przez weterynarzy: linia Expert została sklasyfikowana przez lekarzy weterynarii jako korzystnie wpływająca na zdrowie
Bez sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Bez dodatku cukru
Prosty sposób podawania: bezpośrednio z tubki lub jako dodatek do jedzenia.

Na początku nie bardzo chciała ale w końcu zlizała mi z palca.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sie 10, 2019 10:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Jesteśmy po wecie. Dziś były tylko dwa kuje bo Zuzia czuje się znacznie lepiej. Jeszcze tylko jutro kuj i pani wetka mówi , że damy spokój. Zuzia cały czas ma apetyt i sporo je jak na tak małego kotka. Zaczęła nawet chrupać suche. Wczoraj ją nakryłam w kuwecie jak robiła kupę . Zrobiła dwa kształtne balaski cienkie i długie jak mój mały palec. A to bardzo dobry znak bo kupa w końcu trafiła do kuwety. Dziś też zważyłam Zuzię i przybyła 50 g czyli waży już 1,90 kg. Powolutku jak nie będzie wymiotować i mieć sraczek nabierze ciałka i futerko też przestanie sterczeć na grzbieciku.

ooooo, to Zuzie waży prawie tyle co Tynek :mrgreen: , on miał wczoraj 1910 g
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sie 10, 2019 10:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Dziś rano dałam Zuzi Katovit gastro ale szału nie było. Troszkę polizała i odeszła. Mam nadzieję , że do wieczora jeszcze coś ruszy bo jest tam lek i probiotyk.
Katowit gastro to :
Mokra karma dla kota Kattovit Gastro to pokarm dietetyczny skierowany do kotów cierpiących na problemy z przewodem pokarmowym. Trudności tego typu objawiają się poprzez wymioty, biegunkę, zaburzenia trawienne lub obstrukcję. Te z kolei mogą doprowadzić do odwodnienia i utraty wagi.
Kattovit Gastro zawiera smaczne i lekkostrawne białka, które nie obciążają przewodu pokarmowego, lecz dostarczają energii. Zredukowana ilość surowych włókien i tłuszczu odciąża układ pokarmowy. Kattovit Gastro nadaje się także dla kotów, które są jeszcze osłabione po operacji. Aby uzupełnić niedobór minerałów i soli, karma oferuje podwyższoną dawkę elektrolitów. Minerały i witaminy przyczynia się do zdrowego odżywiania kota.
Karma Kattovit Gastro w skrócie:
Żywność dietetyczna dla kotów z zaburzeniami przewodu pokarmowego
Idealna dla kotów w okresie pooperacyjnym
Zawiera zdrowe źródła białka: lekkostrawne białka zwierzęce, które dostarczają energii
Ze zredukowaną ilością surowych włókien i tłuszczu, by odciążyć przewód pokarmowy
Ze zwiększoną ilością elektrolitów: by wyrównać straty po utracie płynów
Z tauryną: dla mocnego serca i wzroku
Z witaminami i minerałami: które są składnikiem zdrowego odżywiania.
Może trzeba było mi wziąć w saszetce ale ta ma konsystencję musu który Zuzia lubi.

też ją kupiłam dla rudzielców, ale jeszcze im nie dawałam
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sie 10, 2019 10:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuziu Drobinko, jedz na zdrowie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 10, 2019 12:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dostalam dzis rano smsa od kierowniczki z trescia no to sie doczekalysmy. Nie zrozumialam o co jej chodzi. Pojechalam z Zuzia na kuja i jak wrocilam znow przeczytalam smsa i zobaczylam poprzedzajace go zdjecie. Moje malpy ze stoiska zlamaly dzis metalowy noz w maszynce do mielenia miesa. Jeszcze tak zdolnych kolezanek to nie mialam. One w ciagu 3 miesiecy pracy zdewastowaly i popsuly wiecej rzeczy niz ja przez 5 lat pracy na tym stoisku. Jestem przerazona tym i czekam co bedzie nastepne.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob sie 10, 2019 12:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:Zuzia. Masz fajmną Dużą. Moja nie jezd ani duża ani miąciutka, no może ino w paru mniejscach. Niewygodmnie na niej leżeć, wolę podusie i kocyki. Ino łapcie Dużej się nadawają na podłepniczki.
Książniczka Ofelja wygodnicka

Naprawdę Ofelku ja wcale nie chciałabym być taka fajna . Zuzia jest maleńka więc jej wszędzie wygodnie.

https://demotywatory.pl/4940804/Badz-bezpieczny
:wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sie 10, 2019 15:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

To się porobiło,
Faktycznie Zuzia to bardzo mała kotka
Niech się "naprawi" szybciutko :201461
Za Was :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob sie 10, 2019 23:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa Kattowit gastro w saszetce dla moich jest niestawny za to mus w puszeczce już tak, tylko indyczy bo bardziej miękki niż z kaczki. Może ugnieć łyzeczką trochę albo spróbuj na palcu Zuzi dać.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie sie 11, 2019 7:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moja Tola bardzo chętnie je PURINA Veterinary PVD EN Gastrointestinal (najtaniej w ZooArt)
Pozostałe też lubią ją pochrupać. Mokrą karma jw. też jedzą, ale juz trochę mniej chętnie

:ok: :ok: za Zuzię :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie sie 11, 2019 8:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dobrej niedzieli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]