Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 05, 2019 10:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MonikaMroz pisze:Ja bym też wprowadziła chyba już specjalną karmę. Takie sraczki za przeproszeniem nie są dobre bo odwadniają Zuzieńke.
Ucałuj tego marnego pysia :1luvu:

To będzie trudne bo ona nic poza tym co je nie ruszy. Tyle dobrych karm pooddawałam do fundacji bo żadna nie chciała ruszyć ani Zuzia ani Pola. Wolały nic nie jeść niż zjeść to inne.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sie 05, 2019 12:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Biedna Zuzienka mocno trzymam kciuki za jej zdrowko :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sie 05, 2019 14:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewcia ja bym zainwestowała w karmy Intestinal.
Zuzia ma ewidentnie problem z jelitkami. Meczy się. Ta karma uspokoi jelita i da jej powrót do lepszego samopoczucia.
Pola też może jeść tą karmę. Nie zaszkodzi jej.
Dietę stosuje się ok. 3 miesiące.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sie 05, 2019 14:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sie 05, 2019 16:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Może to dobrze, że Zuzieńkę zobaczy inna pani doktor? Jeśli jest dokładna, to niczego nie przegapi, a czasem przydaje się takie spojrzenie z zewnątrz! Z karmą to wiem - jak kot się uprze, to nie zje tej dobrej i już :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 05, 2019 17:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Fakt: co dwóch wetów to nie jeden

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 05, 2019 19:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Nie wiem czy już to pisałam czy nie, ale tak mi się skojarzyło że u czitki Balbinka też miała problemy jelitowe. O ile nie przekręcam to też jest kotką wątrobową. Po wielu badaniach i kombiniwaniach wyszedł jakiś wredny ale dający się wyleczyć pasożyt. Może by pójść tym tropem?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sie 05, 2019 20:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

U mnie wszystkie jedzą gastro od 4 lat a powinien tylko jeden bo nie może nic innego. Zaraz ma brzydkie kupy a jak próbuję coś nie gastro lub intestinal to zaraz jest jak u Zuzi. Był chwilę na sterydzie ale wyregulował sie dietą.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto sie 06, 2019 11:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dziś obyło się bez niespodzianek srająco rzygających . Najpierw obudziłam się koło 6 z Polą u boku rozciągniętą jak struna a kilka godzin później obudziłam się z Zuzią śpiącą mi na nogach. Podałam dziewczynkom śniadanko i oczywiście Pola nie ruszyła swojego ani troszkę ale za to Zuzia ochoczo ruszyła do miski i zjadła na raz 1/3 . Co troszkę podchodzi i podjada czyli apetyt dziś dopisuje.
Myślałam o tym co mi wczoraj pisałyście o karmie . Oczywiście , że mogę zamówić bo to nie problem ale obawiam się , że to będą kolejne pieniądze wyrzucone w błoto bo Zuzia nie będzie chciała tego jeść. Dla niej jedzenie musi mieć odpowiednią konsystencję bo inaczej nie ruszy a ważniejszym jest żeby jadła . Filetówki w rosołku odpadają, pasztety odpadają i nawet rozdrobnienie widelcem nic nie daje bo ona tego nie ruszy ba nawet nie dojdzie do miski. Przerabiałam to wielokrotnie i naprawdę mnóstwo pieniędzy w ten sposób wyrzuciłam do śmieci a kot chodził głodny. Każdy kot jest inny i tak jak wielu smakują np. pasty Miamorka które z takim apetytem jada Sabcia tak ani Zuzi ani Poli pasty nie podchodzą.
Co do wizyty u weta i na USG to wizytę musiałyśmy przełożyć na 22 sierpnia bo naszego doktorka nie będzie a tej drugiej doktor w tym tygodniu też niema , na przyszły tydzień wypada święto w czwartek więc dopiero 22 sierpnia zapisałyśmy się do dr. Magdy. Już raz byłyśmy u niej na USG w styczniu i potwierdziło się to co napisał w opisie wcześniejszego USG dr. Korzeniowski.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 06, 2019 11:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A tak z innej beczki - w niedzielę minęło 11 miesięcy od śmierci taty i tego dnia miałyśmy iść na cmentarz jednak do mamy zwalili się niespodziewani goście i musiałyśmy przesunąć wyjście na poniedziałek. Umówiłyśmy się , że przyjdę do mamy na obiad na 13 i zaraz po obiedzie pojedziemy. Wczoraj gdy wychodziłam okazało się , że moja winda ma konserwację i nie jeździ więc musiałam schodzić z 6 piętra na dół po schodach . Do tej pory nie było to dla mnie żadnym problemem ale od kiedy zaczęły mi tak doskwierać kolana zejście po schodach jest dla mnie problemem. Później gdy już zeszłam okazało się , że o ile po prostej drodze idzie mi się normalnie tak po pochyłej już nie jest tak ok. Moje kolano zaczyna uciekać mi do tyłu a ja mam wrażenie , że lecę w przód i do tego ten ból. Po obiedzie wyszłyśmy z domu ale nie doszłam nawet do przystanku bo w połowie drogi musiałyśmy wrócić się do mnie do domu po przeciwbólowy bo tak mnie bolały kolana i miałam uczucie , że się zaraz przewrócę. Po drodze weszłam do apteki i farmaceutka poleciła mi lek z glukozaminą na stawy żeby wzmocnić chrząstkę stawową. Muszę się w końcu wybrać do ortopedy bo coś z tymi moimi kolanami robi się nie tak.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 06, 2019 11:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A tu dla potwierdzenia , że Zuzi dopisuje dziś apetyt.

Obrazek

Wczoraj jak przyszłam do domu to też do wieczora opróżniła swoją miseczkę do czysta i Poli bo ta nie chciała jeść.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 06, 2019 11:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moja mama lubi i umie dziergać na drutach. Znalazła w domu kłębki prawdziwej wełny z jakiegoś poprutego swetra i postanowiła zrobić dla dziewczynek kocyki pod dupki żeby im n na parapecie było ciepło. Kilka dni temu skończyła i dała mi dwa gotowe kocyki.Poli bardzo przypadły do gustu i lubi na nich spać a gdy przykryję ją drugim potrafi parę godzin spać owinięta.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 06, 2019 11:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 06, 2019 11:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]