(5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 23, 2019 21:01 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 23, 2019 21:19 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2019 21:31 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Mocno mi balladowo, kołysankowo...
https://www.youtube.com/watch?v=006YS_EyYl0

Takim krokiem wychodzę z pracy..

https://www.youtube.com/watch?v=JmsT1g20R9Q

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2019 23:16 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Dobrze, że wychodzisz z pracy :twisted: . Daj nodze troszkę odpocząć!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lip 24, 2019 9:40 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:Marzena rozpytaj się po znajomych czy ktoś może ma parownicę Karchera. To taki odkurzacz na parę, ale glazura, terakota- chwila i już. Pryskasz wrzątkiem i wszystko schodzi. Smug nie ma. Fugi bezpieczne.
Szorowałam budę w sadzie i gdyby nie parownica to ręce pewnie by mi odpadły, bo wiadomo jak po zimie. Brud, smród i ubóstwo.
Do okien taka ściągawka też na parę. Można kupić innych firm o połowę tańsze, ale nie wiem czy są tak skuteczne. Mama co prawda próbowała tym odkurzaczem zabudowę myć od zewnątrz... ale nie do końca się udało.
A list dojechał ?

List pewnie dojechał, bo znalazłam awizo w skrzynce, dszisiaj pójdę na pocztę.
Ta parownica pewnie duża jest, ja znajomych mam jedynie w Warszawie a na pewno nie mam w Olsztynie, chyba że u kuzyna podpytam, ale nie podejrzewam go o posiadanie takich wynalazków. Ale dzięki - będę miała na uwadze w przyszłości.

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 9:41 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

majencja pisze:Mi jakos ta parownica się nie sprawdziła Natomiast patent przerobiona okragła szczotka z wkręconym bolcem i wiertarko- wkretarka akumulatorowa - no miodzio bzzzyk i czyste :1luvu:

że tak powiem - możesz jakoś bardziej precyzyjnie opisac, jak takie urządzenie nalezy zbudować? Bo znając moje umiejętności techniczne to... :mrgreen:

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 9:43 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:U nas sprawdziła się perfekcyjnie. Wszelkie pozostałości po robactwu, zacieki wzieło elegancko.
Tylko byłam nią tak zafascynowana i sobie buchałam i buchałam i buchnęłam w gniazdo szerszeni które postanowiły sobie domek uklepać. Niestety przeżyły zimę, a ja chyba w życiu tak szybko nie biegłam. Nic się nie stało- tata przyleciał na ratunek (też pewnie pobił rekord prędkości).
I żałuje szczerze, że nikt tego nie nagrał, bo widowisko musiało być przednie.

o kurcze... :ryk:
Zimą 2018 pobiłam rekord prędkości w biegu jak kątem oka zobaczyłam w bardzo niewielkiej ode mnie odległości dzika... Jeszcze nigdy tak szybko nie wracałam z przystanku. :mrgreen:

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 9:44 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

jolabuk5 pisze:Dobrze, że wychodzisz z pracy :twisted: . Daj nodze troszkę odpocząć!

Noga mnie boli, ale co gorsza - kregosłup lędźwiowy. Z trudem się ruszam. A mam tam kilka rzeczy inaczej niż u wszystkich :mrgreen:

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 10:52 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Marzenia11 pisze:
jolabuk5 pisze:Dobrze, że wychodzisz z pracy :twisted: . Daj nodze troszkę odpocząć!

Noga mnie boli, ale co gorsza - kregosłup lędźwiowy. Z trudem się ruszam. A mam tam kilka rzeczy inaczej niż u wszystkich :mrgreen:

Rozumiesz więc już rezerwę starców wobec intensywnych zajęć w terenie :mrgreen:
Nie chodzi tu o wysiłek jednej czy drugiej eskapady - ale późniejsze długotrwałe konsekwencje :strach:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lip 24, 2019 11:10 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

mziel52 pisze:
Marzenia11 pisze:

Rozumiesz więc już rezerwę starców wobec intensywnych zajęć w terenie :mrgreen:
Nie chodzi tu o wysiłek jednej czy drugiej eskapady - ale późniejsze długotrwałe konsekwencje :strach:

Ależ mając starszych rodziców doskonale tę rezerwę rozumiem, naprawdę :wink: Sama tez nie jestem już młoda, uwierz! :mrgreen: I - jeśli dobrze zrozumiałam Ciebie teraz, nawiązujesz do mojego wpisu w wątku Bobiego o pomocy w poszukiwaniu. Jeśli tak, to widzę, ze Ty go nie zrozumiałaś do końca :wink:
Tak jak tu, na początku tej części wątku, poprosiłam Was o obecność, która pozwala mi nieustanie utrzymywać się w życiu i powalczyć z koszmarem samotności, koszmarem straty itd, tak też ta obecność była bardzo istotna dla sqbiego i tej garstki osób pomagających w szukaniu. I o brak jej, choćby wirtualnych kciukow czy innej formy zainteresowania, o to mi chodziło.

Ale być może jest tak, ze to właśnie była głównie moja potrzeba. A poza tym i sprawa zakończona - na szczęscie sukcesem.

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 11:21 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Ja jestem osobą konkretną i konkretnie odniosłam się do możliwości działania w realu. W Twoim wieku jeszcze latałam za kotami przez płoty i po dachach, ale wszystko ma swój kres...
A akurat moje kciuki wirtualne nie pomagają, toteż w ważnych sprawach forumowych staram się ich nie używać. Irracjonalnie pomaga za to banerek, jeśli chcesz, zrobię go do Twojego wątku.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lip 24, 2019 11:32 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

mziel52 pisze:Ja jestem osobą konkretną i konkretnie odniosłam się do możliwości działania w realu. W Twoim wieku jeszcze latałam za kotami przez płoty i po dachach, ale wszystko ma swój kres...
A akurat moje kciuki wirtualne nie pomagają, toteż w ważnych sprawach forumowych staram się ich nie używać. Irracjonalnie pomaga za to banerek, jeśli chcesz, zrobię go do Twojego wątku.

Super pomysł z banerkiem.
Ja mam kręgosłup który tylko do 10tz pozwalał mi na bieganie po drzewach i dachach.
Wiec te choroby a wiek to... czasem się można zaskoczyć jak pokiereszowany jest organizm np dwydziestolatka.

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 12:11 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Dzisiaj tuptam w rytm kolęd, właśnie mam "wśród nocnej ciszy" na ustach. Miny ludzi bezcenne :ryk:

Marzenia11

Post » Śro lip 24, 2019 12:53 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Wiadomo, nie o wiek tylko o stan zdrowia chodzi. Tobie, Marzeniu odpoczynku potrzeba. I nie chodź bez kul.
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro lip 24, 2019 13:54 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Marzenia11 pisze:
majencja pisze:Mi jakos ta parownica się nie sprawdziła Natomiast patent przerobiona okragła szczotka z wkręconym bolcem i wiertarko- wkretarka akumulatorowa - no miodzio bzzzyk i czyste :1luvu:

że tak powiem - możesz jakoś bardziej precyzyjnie opisac, jak takie urządzenie nalezy zbudować? Bo znając moje umiejętności techniczne to... :mrgreen:

Będę w domu wyśle zdjęcie ustrojstwa.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]