(5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 21, 2019 20:20 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:
Marzenia11 pisze:Koleżanka dzierga materac, ja po umyciu próbuje zawiesić taka poleczke przy wejściowych drzwiach. Sama ja zdejmowalam,bylo łatwo więc luz. A jednak. Mocuje się, mocuje,sapie wzdycham..nic. W końcu zaczynam gadać pod nosem coraz głośniej i nic. No to w końcu lecą niecenzuralne slowa,bo już kwadrans się mocuje. Przychodzi koleżanka, bierze poleczke, odwraca ja i w trzy sekundy wiesza. Okazuje się ze chciałam ja powiesić do góry nogami :ryk:

No gdybyś ją faktycznie powiesiła odwrotnie to umiejętności techniczne byłyby na wyższym poziomie i nie jedna złota rączka mogłaby Tobie pozazdrościć :wink:

Prawda :ryk:
Ale nie dało sie..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 21, 2019 20:26 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Anna2016 pisze:Mocne :ok:

Dzięki. Trochę przeciwbpli i jest ok.
Koleżanka zarządził przerwę. Relaks,najpierw nad jeziorem,teraz przytuptalysmy na starowke... w końcu trzeba zjeść sniadanie...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lip 21, 2019 22:15 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Starówka. Ciepło deszcz,spokoj,blogosc, bezpiecznie i jest CUDNIE!!!!!!

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2019 7:38 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

W końcu znalazłam patent na porządne umycie się. Nieco ryzykowny i akrobatyczny,ake udało się. Dobrze ze kiedyś ćwiczyłam jogę :ryk:
Ale jest bossko!
Naprawdę, niewiele potrzeba do szczescia,takie podstawowe rzecxy i pieniądze na godne życie. A wszystko ponad to szczęście i bonus.
No nic, noga boli tak jak przed założeniem gipsu. Przecież łam ja, za mocno na niej stanęłam i ups. Ale dobrze ze mam wizytę u irtopedy za tydzień. Juz będzie po najcięższych pracach,zobacze w jakim stanie jest kostka i zajmę się nią już tak jak trzeba. Bo to inwestycja na dalsze zycie,jak to guskowa mówi no przydaje się noga w życiu. Prawda Gusiaku. :D

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2019 7:41 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Super, tyle roboty już zrobione!

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon lip 22, 2019 7:54 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Anna2016 pisze:Super, tyle roboty już zrobione!

Tak, ogrom. I to najciezszej. Juz teraz łatwiej i szybciej napisać co zostało do zrobienia :D
Lodówkę będziemy odzyskiwać. Koleżanka mi pomoze,rozlozymy ciężar czyszczenia na cztery rece.
Plus naprawiamy połamane łóżko, zara Jedziemy do lerroya,aby przyciąć listwy..
A potem to już tylko łazienka..ale to na następny przyjazd.
Miłego wszystkim i jak zwykle dziękuję za obecność, wsparcie i kciuki.

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2019 8:08 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Idziesz jak burza. Mam nadzieję, że noga za mocno nie ucierpi! Leki bierzesz?

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pon lip 22, 2019 8:15 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

gusiek1 pisze:Idziesz jak burza. Mam nadzieję, że noga za mocno nie ucierpi! Leki bierzesz?

Które? :mrgreen:

Właśnie, zapomniałam :oops:
Gusiek1 - Przeogromne podziękowania za zakup leków na nozke.
Przeoraszam,ze dopiero teraz..

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2019 20:28 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Mega zmeczenie,wycienczenie.
Mega bol.
Mega radość z wykonanej roboty.
Mega smiech.
Wszystko opisze,jutro. Albo pojutrze.
Dziękuję Losowi za Was,Wasza obecność tu,za Was których znam osobiście i możemy się szczerze pośmiać do łez. I po płakać razem tez...
Jeszcze dwie god,iny do Warszawy.

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2019 20:47 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

A jutro do pracy od rana?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon lip 22, 2019 21:17 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

aga66 pisze:A jutro do pracy od rana?

Od 13:30. Wcześniej coś tam.

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2019 21:33 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Dobrze, że już po i ze jakoś dałaś radę!!!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lip 22, 2019 22:35 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Dałam. Ale teraz odchodzi mobilizacja i będzie zjazd. Znam siebie i swój organizm
Nic to. Dobrze będzie. Dzisiaj na widok treści menu w knajpie tak się śmiałam, że pół Starówki słyszało.

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2019 11:09 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Żyję - ledwo.. wszystko mnie boli, od stóp do głów a ręce mam całe w siniakach i muszę do pracy założyć bluzkę z rekawem 3/4.

Wczoraj był dzień ciężkawy, bo zmęczenie dało o sobie znać plus inne bieżące sprawy.. Najpier4w poszłyśmy do leroya kupic listwy do łózka (są połamane i nie można położyć płyty a na niej materaca). Pierwsze podejście do zakłądu stolarskiego no i ze oni nie mogą, nie mają, tylko przycinają itp. Poszłysmy wybrac już gotowe listwy, odpowiadające wymiarom, i dumałyśmy nad tym kto gdzie i jak by mógł wywiercić nam otwory. Pan klient powiedział, zę przeciez tutaj to robią, a przynajmniej powinni - w ty punkcie stolarskim. Wracamy. Stoję przy blacie dzierżąc kule w rekach. Słodko patrzę i uroczym spojrzeniem połączonym z uśmiechem pytam, czy możliwość istnieje, aby pan wywiercił otwory. Pan w wieku lat 20kilka, mężczynza no, młody może jeszcze, ale nie taki, co by w życiu jeszcze nie miał szansy nic zrobić. Pan odpowiada, ze się nie da. No to ja , ze mówili tu że się da, a pan mnie pyta skąd wiem, więc tłumaczę, ze się wystarczy po sklepie przejśc i już wszystko wiadomo. Spojrzemie i uśmiech pełen uroku gości na mej twarzy no stop. Więc pan patrząc mi prosto w oczy mówi: no ale ja nigdy tego nie robiłem 8O 8O 8O 8O 8O spojrzałam z takim niedowierzaniem, ze on myśłi, ze ja takie coś kupię, że aż mnie zatkało.
Ja: Proszę? Nie wiercił pan nigdy otworów w desce?????
On: Nooooo, ekhm..
Ja: wyrazem oczu mówię, ze nie wierzę
On:... no ekhm nigdy tego w leroyu nie robiłem.
Ja: a w domu? :ryk:
On (spuszczając głowę): w domu tak..
Zrobił :D
No ludzie, po porostu mega, mega... a mi w głowie od razu piosenka Danuty Rinn się pojawiła "Gdzie ci mężczyźni..." itd :mrgreen:

Deski są. Trzeba je umocować w bokach łózka i będzie git.
Pomalowałam mały pokój, a koleżanka udziergała drugi materac. Powiezona lampa w kuchni. Umyte podłogi itp drobne rzecxzy. O 17 miałysmy dosć. To był taki moment, gdzie wyraźnie poczułam, ze wyłącza mi się sprawność fizyczna i psychiczna. Emocje mowią: koniec. Dalej nie ruszysz.
Zaoszczędziłam na materacach min 800zł. Postanowiłam więc koleżankę do kanjpki na pyszny makaron z kurkami zaprosić. Poszlyśmy. Czekając na danie główne analizowałyśmy menu. Ściślej: koleżanka czyta, wnika, szuka coby jeszcze zamówić i nagle widzę jak się wpatruje, zaglądam do karty a tam:

Obrazek

Nosz normalnie - podane na talerzu :ryk: ze ŚMIETANKĄ :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
wybuchłam takim śmiechem, ze mnie na pól Starówki olsztyńskiej było słychać.
Zwłaszcza, ze zobaczcie co jeszcze znalazłyśmy w rozkosznym menu :ryk:
Obrazek
Obrazek
- zestawienie pierwsza klasa - knajpa ptwarta na każdego klienta, każdy znajdzie tu coś dla siebie. :ryk:
Już kilka lat się tak głośno i tak długo nie śmiałam..

Kilka fotek z sobotniego wieczornego relaksu..
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2019 12:51 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

I znów się z trampka uśmiałam ;) dzielna jesteś.
A facetów powyżej komentować nie będę...
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

[poprzednia][następna]