(5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2019 13:46 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

powinnas byla dostac zwolnienie, przynajmniej do osiagniecia pelnej wprawy w poruszaniu sie, to juz nie do odkrecenia?
Obrazek

nyoe

Od: Wto lut 08, 2005 6:07

Post » Czw lip 18, 2019 14:42 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

nyoe pisze:powinnas byla dostac zwolnienie, przynajmniej do osiagniecia pelnej wprawy w poruszaniu sie, to juz nie do odkrecenia?

Wszystko jest do odkręcenia przecież..
Dzisiaj jest dzień próby dla mnie. Bo ja naprawdę nie mogę sobie pozwolić na mniejszą wypłatę z powodu zwolnienia , bo.... ona jest tak drastycznie niska, ze strach się przyznać..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 18, 2019 16:17 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

nie wiedzialam, ze wyplata sie zmniejsza na zwolnieniu, to niesprawiedliwe. :?
Obrazek

nyoe

Od: Wto lut 08, 2005 6:07

Post » Czw lip 18, 2019 16:25 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

nyoe pisze:nie wiedzialam, ze wyplata sie zmniejsza na zwolnieniu, to niesprawiedliwe. :?

ano tak, masz płatne tylko 80% wynagrodzenia.. więc ja dostaję 20zł mniej dziennie...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 18, 2019 17:58 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Marzenia11 pisze:
nyoe pisze:nie wiedzialam, ze wyplata sie zmniejsza na zwolnieniu, to niesprawiedliwe. :?

ano tak, masz płatne tylko 80% wynagrodzenia.. więc ja dostaję 20zł mniej dziennie...

Najlepiej iść na zwolnienie na minimum dwa tygodnie. Wtedy się to bardziej opłaca. Bo na tydzień to faktycznie dostanie się dużo mniej. Jak iść na zwolnienie to na minimum dwa tyg :ok: a najlepiej miesiąc :ryk: :|
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lip 18, 2019 18:14 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:

Najlepiej iść na zwolnienie na minimum dwa tygodnie. Wtedy się to bardziej opłaca. Bo na tydzień to faktycznie dostanie się dużo mniej. Jak iść na zwolnienie to na minimum dwa tyg :ok: a najlepiej miesiąc :ryk: :|

a jakim cudem to sie opłaca?

Marzenia11

Post » Czw lip 18, 2019 18:19 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Marzenia11 pisze:
MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:

Marzenko nie umiem Ci tego wytłumaczyć ale jak idziesz na dłuższe zwolnienie to az tyle nie tracisz ma wypłacie
Wiem z własnego doświadczenia i mojej mamy :wink:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lip 18, 2019 18:25 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:
MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:

Marzenko nie umiem Ci tego wytłumaczyć ale jak idziesz na dłuższe zwolnienie to az tyle nie tracisz ma wypłacie
Wiem z własnego doświadczenia i mojej mamy :wink:

ok, dzięki za info, nie wiedziałam. :wink:

Marzenia11

Post » Czw lip 18, 2019 18:38 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

W ciąży byłam prawie trzy miesiące na zwolnieniu i wydaje mi się, że wypłatę miałam tyle co w umowie, ale głowy nie dam.
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Czw lip 18, 2019 18:59 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Zwolnienia w ciąży zawsze są płatne 100%, od trzeciego miesiąca bodajże.

W pozostałych przypadkach za zwolnienie płaci się 80% podstawy, niezależnie od długości zwolnienia. Czy będziesz na zwolnieniu tydzień, dwa tygodnie czy miesiąc, dostaniesz zawsze 80% wynagrodzenia za czas zwolnienia.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw lip 18, 2019 19:00 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

madrugada pisze:Zwolnienia w ciąży zawsze są płatne 100%.

W pozostałych przypadkach za zwolnienie płaci się 80% podstawy, niezależnie od długości zwolnienia. Czy będziesz na zwolnieniu tydzień, dwa tygodnie czy miesiąc, dostaniesz zawsze 80% wynagrodzenia za czas zwolnienia.

No właśnie takie mam informacje...

Marzenia11

Post » Czw lip 18, 2019 19:07 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Potwierdzam, zawsze 80% podstawy za czas zwolnienia, bez względu na to ile trwa.

Agwena

Od: Sob maja 19, 2018 12:27

Post » Pt lip 19, 2019 0:39 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

majencja pisze:Nie wal tylko złap fald obok pępka tak żeby była dobrze napięta skóra. Przybliża igiełke do skóry i delikatnie wciskaj ani nie poczujesz

Zrobione.
W ulotce wyczytałam, ze ma być 5cm od pepka. Kurcze, jaki człowiek staje się głupi (optymistycznie zakładam, ze nie jestem :mrgreen: ) w obliczu sprawiania sobie samemu bólu..

Dzisiejszy dzień lekko ciężki był. Do domu wracałam póltorej godziny.. Nic to, przynajmniej zwolniłam i staram się dostrzegac niuanse życia, które giną podczas bieganiny.. Tylko to dziwne uczucie, jak człowieka kazdy wyprzedza, każdy..

Marzenia11

Post » Pt lip 19, 2019 3:51 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

tez czytam :D

aux03ster03

Od: Pt gru 08, 2017 4:24

Post » Pt lip 19, 2019 6:54 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Kiedyś miałam taki czas w życiu że chodziłam o kuli. Do autobusu trudno było się wdrapać, a sąsiedzi co chwilę :"...ojej!! a co się w nóżkę stało??? " :evil: :evil: :evil:
Za kotki: :201461 :201461 :201461

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]