Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- Tymczaski u siebie :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 01, 2019 11:07 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

jolabuk5 pisze:Mądra koteczka :D

w sumie na tym fotelu ma aktualnie 3 kocyki...od Ewar
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 01, 2019 11:10 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu:
A jak maluszki?

Maluszki dzisiaj były w schronisku - zostały zaszczepione, drugi raz odrobaczone, tym razem milbemaxem, zaczipowane i dostały książeczki zdrowia ze wszystkimi wpisami. Są juz gotowe do adopcji. Po powrocie po rozrabiały i poszły spać
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lip 01, 2019 11:11 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

MonikaMroz pisze:I Elenka na zdjęciu :1luvu:
Tofik czatujący na miesko :ok: :201461 mądry kotek wie gdzie ma pilnować :D

Tofik jak tylko wyczuje cos dobrego to pierwszy do jedzenia
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lip 01, 2019 11:14 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

mir.ka pisze:

Jak mój Hugo.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lip 01, 2019 11:19 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:

Jak mój Hugo.

je i wagę trzyma
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lip 01, 2019 11:20 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

Kubi też pierwszy do jedzenia, ale rzadko wszystko wymiata z misek, chyba że to chrupki :lol: Na oko ok, ale jak go podniosę to podejrzewam 7 kg :strach: :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lip 01, 2019 11:28 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

Ale powiem Ci, że ta Tośka się drze do mnie, że nic się w tej sprawie nie zmieniło :mrgreen: Jak śpimy - ja w łóżku, a ona w upały na biurku, albo na oknie - i ja już zaczynam się budzić i się poruszę to ten kot nawet nie wstanie do siedzenia, tylko taki leżący zaczyna się wydzierać wydając piski alarmowe i ogólnie woła i woła. I muszę podjeść i dotkąć, pocałować. I wtedy zadowolony z ogonem na baczność idzie na posiłek.

Wczoraj dałam jeść kotom i poszłam do toalety po chwili. Siedzę, przychodzi Tosia i plącze mi się pod nogami i popiskuje. Pytam - zjadłaś? - a ona pisk w tym E takie wysokie - NIIIIIEEEEEEEEE!

Poszłam zobaczyć i faktycznie jedzenie ruszone niezjedzone.

A jak mówi TAK to wtedy jest krótki dżwięk piszczący - umm!
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lip 01, 2019 14:03 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

klaudiafj pisze:Ale powiem Ci, że ta Tośka się drze do mnie, że nic się w tej sprawie nie zmieniło :mrgreen: Jak śpimy - ja w łóżku, a ona w upały na biurku, albo na oknie - i ja już zaczynam się budzić i się poruszę to ten kot nawet nie wstanie do siedzenia, tylko taki leżący zaczyna się wydzierać wydając piski alarmowe i ogólnie woła i woła. I muszę podjeść i dotkąć, pocałować. I wtedy zadowolony z ogonem na baczność idzie na posiłek.

Wczoraj dałam jeść kotom i poszłam do toalety po chwili. Siedzę, przychodzi Tosia i plącze mi się pod nogami i popiskuje. Pytam - zjadłaś? - a ona pisk w tym E takie wysokie - NIIIIIEEEEEEEEE!

no bo jak to sama miała jeść :(
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lip 04, 2019 22:08 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Ale powiem Ci, że ta Tośka się drze do mnie, że nic się w tej sprawie nie zmieniło :mrgreen: Jak śpimy - ja w łóżku, a ona w upały na biurku, albo na oknie - i ja już zaczynam się budzić i się poruszę to ten kot nawet nie wstanie do siedzenia, tylko taki leżący zaczyna się wydzierać wydając piski alarmowe i ogólnie woła i woła. I muszę podjeść i dotkąć, pocałować. I wtedy zadowolony z ogonem na baczność idzie na posiłek.

no bo jak to sama miała jeść :(

:ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lip 05, 2019 0:11 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

O jaki Tofik nabiurkowy na poprzedniej stronie :) U nas Feliś ostatnio jest głównie kotem nastolnym, że się tak wyrażę :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt lip 05, 2019 7:40 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

Nul pisze:O jaki Tofik nabiurkowy na poprzedniej stronie :) U nas Feliś ostatnio jest głównie kotem nastolnym, że się tak wyrażę :)

u mnie nastolnych jest więcej :wink:

małe lubia gonic się po stole i ściągać obrus, a duze cały czas jedzą na stole kuchennym, bo na podłodze jest pies :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 05, 2019 7:56 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

Miałam trochę zdrowotnych przeżyć z Tynkiem :( W środę około południa zaczął się źle czuć, nie bawił się z rodzeństwem tylko leżał, jak wzięłam go na kolana to czułam jak drży biedaczek :( Oczywiscie pojechalismy od razu do weta, ale oprócz lekko podwyzszonej temperatury 39,2 , nic mu właściwie nie było. Dostał zastrzyk i kroplówkę (do domu też), ale poprawa była niewielka :( Wczoraj znowu wizyta i wyszły zapchane jelitka, dostał parafinę na miejscu i drugą porcję do domu, zastrzyk tez był :( Po powrocie do domu widać było poprawę, nabierał ochoty na zabawę, później było juz tylko lepiej, na szczęście. Wieczorem dostał druga porcję parafiny i zrobił wielką qpkę :mrgreen: Podejrzewałam ,ze to moze być skutek odrobaczenia, a jeszcze połączony ze szczepieniem :( Dobrze, ze to było tylko to, bo wetka mnie straszyła różnymi rzeczami, jak nie było poprawy do pierwszym dniu, choć ja miałam wątpliwości, choć się nie znam na kociej medycynie, ale mam kota pod obserwacją przez całą dobę. On apetyt miał cały czas i przybierał na wadze, tylko nie zachowywał się jak pozostałe, choć one zachęcały go do zabawy. Ale juz na szczęście dobrze uffff :D Podejrzewam ,że miał jakieś zycie wewnętrzne, bo przed pierwszym odrobaczeniem , nie mogł przybrać na wadze, a później przegonił rodzeństwo.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 05, 2019 8:01 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

Chorowitek
Obrazek
znalazł sobie wczoraj miejsce w słońcu na parapecie i leżał taki osowiały, nawet nie miał ochoty umyć sobie pysia :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 05, 2019 8:27 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

biedny Tynuś, dobrze że już lepiej się czuje. Nieustające kciuki za zdrówko dla maluchów i rezydentów :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt lip 05, 2019 11:20 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki do adopcji :)))

mir.ka pisze:Chorowitek
Obrazek
znalazł sobie wczoraj miejsce w słońcu na parapecie i leżał taki osowiały, nawet nie miał ochoty umyć sobie pysia :(

Dobrze, że śliczny chorowitek zdrowieje! :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]