Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MalgWroclaw pisze:Julek, bądź dzielny. Ja nie mam ząbków, tylko jeden kieł i wszystko umiem jeść, wszystko
Kubuś
lucas 2014 pisze:Beatka będzie dobrze zobaczysz .
U nas też kota po zabiegu oddają w pełni wybudzonego po znieczuleniu. Rozumiem cię bo przeżywałyśmy to samo z MB&Ofelią kilka lat temu. Zuzia miała na szczęście tylko usuwany kamień i jeden ząbek za to Mała Czarna Carmen która ma połowę lat co Zuzia miała usuwane wszystkie ząbki. Do tej pory Carmen radzi sobie świetnie i je tylko barfa z surowego mięsa. Bezzębna z gryzieniem nie ma żadnych kłopotów.
Ewa L. pisze:lucas 2014 pisze:Beatka będzie dobrze zobaczysz .
U nas też kota po zabiegu oddają w pełni wybudzonego po znieczuleniu. Rozumiem cię bo przeżywałyśmy to samo z MB&Ofelią kilka lat temu. Zuzia miała na szczęście tylko usuwany kamień i jeden ząbek za to Mała Czarna Carmen która ma połowę lat co Zuzia miała usuwane wszystkie ząbki. Do tej pory Carmen radzi sobie świetnie i je tylko barfa z surowego mięsa. Bezzębna z gryzieniem nie ma żadnych kłopotów.
Dziękuję Ewa ale mnie tak go szkoda, gdy go adoptowałam miał złamany kieł, zapalenie dziąseł. Był wtedy zwierzęcego dentysty specjalisty w klinice. Podobno jest to najlepszy w Berlinie. Oni go tam traktowali "jak człowieka" ale... od tego czasu tak bał się kontenerka...że dodatkowo się posikiwał ze strachu przy wkładaniu.
Nie martwię się chyba (sama nie wiem) na razie jak będzie jadł tylko... chciałabym żeby po prostu już był w domu.
Lucas
jolabuk5 pisze:Ciociu, nie martw się z góry, wszystko będzie dobrze, zobaczysz!!! Kciukołapki za Julisia![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lucasku![]()
![]()
, tak się cieszę, ze robisz się miziasty dla Dużej!
![]()
![]()
Twoja Duża jest taka kochana!
![]()
![]()
![]()
![]()
Sabcia
lucas 2014 pisze:Ewa L. pisze:lucas 2014 pisze:Beatka będzie dobrze zobaczysz .
Dziękuję Ewa ale mnie tak go szkoda, gdy go adoptowałam miał złamany kieł, zapalenie dziąseł. Był wtedy zwierzęcego dentysty specjalisty w klinice. Podobno jest to najlepszy w Berlinie. Oni go tam traktowali "jak człowieka" ale... od tego czasu tak bał się kontenerka...że dodatkowo się posikiwał ze strachu przy wkładaniu.
Nie martwię się chyba (sama nie wiem) na razie jak będzie jadł tylko... chciałabym żeby po prostu już był w domu.
Lucas
U nas jest trochę inny problem . Dziewczyny nie boją się kontenerka tylko nie lubią być w niego wkładane. Jak już są to jest ok. Z Polą trzeba naprawdę ostro powalczyć , żeby ją złapać i wsadzić do środka bo skutecznie używa zębów i pazurów a przy włożeniu ma z 15 łap którymi się zapiera.
Mnie najbardziej bolało jak byłam przy usypianiu Zuzi do zabiegu. Po podaniu środka usypiającego tak bardzo się we mnie tuliła , że aż serce pękało .
Ewa L. pisze:Oj to super wiadomość .
Juleczku wracaj szybciutko do siebie , żeby cię Duża mogła zabrać do domu.
Bardzo się cieszę , że już po wszystkim.![]()
![]()
lucas 2014 pisze:
Ewa, ja mam dwie bo... Lucas już sam bez torby waży 6800 . Noszenie już samego Lucasa jest ciężką pracą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia i 13 gości