Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2019 14:42 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Już odpowiadam, po kolei :D
Zuziu, mojej Dużej to nie trzeba namawiać, żeby nic nie robiła, ona strasznie leniwa jest! Oczywiście, że nic dziś nie robi, zresztą wczoraj do 3 w nocy zakładała kolejny wpis w kąciku muzycznym. Ale grzebanie w necie to zdaniem Dużej nie jest praca :twisted:
Ciociu Anna2016, nie przejmuj się tak wszystkim, Duża zawsze powtarza, że warto o problemach pomyśleć tak - czy za 5 lat będę się tym przejmowała? Jeśli nie, to teraz też nie warto! A emerytura przyjdzie, Duża mówi, że szybciej, niż się spodziewamy :D Fajnie, że będziesz miała urlop! Może wtedy posłuchasz naszych kącików muzycznych, jeśli naprawisz komputer :wink:
Ciociu Ewa.l, bardzo dobrze robisz, że zapominasz o pracy. Od martwienia się z góry wcale nie robi się lepiej :ok:
Ciociu Dyktatura, a jak Ci się skończy umowa, to będziesz miała emeryturę? :ok:
Tak ciociu klaudiafi, na balkonie było fajnie, cały dzień wtedy siedziałam :D Dziś już mniej, bo się ochłodziło :twisted:
Matusiu, tak, pwenie, że się cieszymy, że Duża będzie siedzieć w domu. Ona już i tak była więcej w domu, bo pracowała na pół etatu. Ale zmartwiłam się (i Duża też), że tak mało ważysz. Chociaż ta waga u weta to jakaś durna - jak na niej ważą kociaki? :?:
Wizytą w październiku Duża się martwi, nie tylko z piwodu porządków, ale też dlatego, że my mamy jeden pokój zamknięty. Mieszka w nim Usia, inne kotki wchodzą jak chcą, z wyjatkiem Calineczki, która też może wejść, tylko wtedy trzeba schować suchą karmę, jeśli jakaś resztka stoi - bo Calineczka jest na nią uczulona, a Usia tylko ją może jeść. Poza tym większość z nas boi się obcych, najbardziej Calineczka i Mini, więc one powinny zostać w tym zamkniętym pokoju razemmz Uszatką. Kitka też nie przepada za obcymi, ale nie wiem, czy Mini nie będzie na nią napadać. Poza zamknietym pokojem chyba zostanę ja i Kitek, bo my się obcych nie boimy, a gość zamieszka w tej części, w otwartym pokoju z balkonem i będzie spać na łóżku Dużej, a Duża w pokoju Usi... Strasznie to wszystko będzie skomplikowane i zaburzy nasz normalny rytm, a my kotki tego nie lubimy, szczegolnie, jak jesteśmy chore...
Dzień nam mija spokojnie, tylko ja nie bardzo chcę jeść i Duża się martwi...
Pozdrawiam wszystkich
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 29, 2019 14:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

pewnie, że się nie boicie
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 29, 2019 14:57 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Już odpowiadam, po kolei :D
Zuziu, mojej Dużej to nie trzeba namawiać, żeby nic nie robiła, ona strasznie leniwa jest! Oczywiście, że nic dziś nie robi, zresztą wczoraj do 3 w nocy zakładała kolejny wpis w kąciku muzycznym. Ale grzebanie w necie to zdaniem Dużej nie jest praca :twisted:
Ciociu Anna2016, nie przejmuj się tak wszystkim, Duża zawsze powtarza, że warto o problemach pomyśleć tak - czy za 5 lat będę się tym przejmowała? Jeśli nie, to teraz też nie warto! A emerytura przyjdzie, Duża mówi, że szybciej, niż się spodziewamy :D Fajnie, że będziesz miała urlop! Może wtedy posłuchasz naszych kącików muzycznych, jeśli naprawisz komputer :wink:
Ciociu Ewa.l, bardzo dobrze robisz, że zapominasz o pracy. Od martwienia się z góry wcale nie robi się lepiej :ok:
Tak ciociu klaudiafi, na balkonie było fajnie, cały dzień wtedy siedziałam :D Dziś już mniej, bo się ochłodziło :twisted:
Matusiu, tak, pwenie, że się cieszymy, że Duża będzie siedzieć w domu. Ona już i tak była więcej w domu, bo pracowała na pół etatu. Ale zmartwiłam się (i Duża też), że tak mało ważysz. Chociaż ta waga u weta to jakaś durna - jak na niej ważą kociaki? :?:
Wizytą w październiku Duża się martwi, nie tylko z piwodu porządków, ale też dlatego, że my mamy jeden pokój zamknięty. Mieszka w nim Usia, inne kotki wchodzą jak chcą, z wyjatkiem Calineczki, która też może wejść, tylko wtedy trzeba schować suchą karmę, jeśli jakaś resztka stoi - bo Calineczka jest na nią uczulona, a Usia tylko ją może jeść. Poza tym większość z nas boi się obcych, najbardziej Calineczka i Mini, więc one powinny zostać w tym zamkniętym pokoju razemmz Uszatką. Kitka też nie przepada za obcymi, ale nie wiem, czy Mini nie będzie na nią napadać. Poza zamknietym pokojem chyba zostanę ja i Kitek, bo my się obcych nie boimy, a gość zamieszka w tej części, w otwartym pokoju z balkonem i będzie spać na łóżku Dużej, a Duża w pokoju Usi... Strasznie to wszystko będzie skomplikowane i zaburzy nasz normalny rytm, a my kotki tego nie lubimy, szczegolnie, jak jesteśmy chore...
Dzień nam mija spokojnie, tylko ja nie bardzo chcę jeść i Duża się martwi...
Pozdrawiam wszystkich
Sabcia

jakos sobie kotki poradzicie :201461
u nas też mieszkała tydzień "obca" osoba , juz kolejny raz :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 29, 2019 15:05 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

No tak Pralciu, my się nie boimy. I oczywiście jakoś sobie poradzimy ciociu mir.ka :ok:
A pewnie w tym październiku bardziej będziemy się martwić o pieniądze, jak Dużej tylko emerytura zostanie :strach:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 29, 2019 17:38 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Już odpowiadam, po kolei :D
Pozdrawiam wszystkich
Sabcia

Sabciu kochana do emerytury to jeszcze bardzo dużo czasu musi upłynąć. Nie wiadomo czy do tego czasu fundusz emerytalny nie upadnie lub czy nie podniosą wieku emerytalnego do 100tki. ;)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob cze 29, 2019 20:16 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Sabuniu jedz kotulko, bardzo proszę , zjedz Maleńka....

Ciociu duza Cię rozumie. ...kiedyś na 2 noce przyjechała do nas koleżanka dużej. ...niby wszystko było ok , ale jak koleżanka pojechała to ja dostałam mocnego łupieżu na plecach....ze stresu.... Zunia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob cze 29, 2019 22:21 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ciociu Anna2016 zjadłam. Nie za dużo, ale po południu zjadłam 2x po 3 pasty :D Trochę mało, ale lepiej niż nic.
Zuniu, dziękuję, że mnie rozumiesz. My koty uwielbiamy, jak wszystko jest unormowane, a przy takich wizytach zawsze są jakieś nieporządki. Ale trudno, jakoś przetrzymamy :ok:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 29, 2019 22:36 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Głaski po łepulku i ucałowania w pysio dla mojej kochanej Sabuni
ciocia

Anna2016

Post » Sob cze 29, 2019 22:41 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dziękuję ciociu! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie cze 30, 2019 5:19 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zjadłaś, Sabciu?
Bo ja nie chcę
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 30, 2019 7:05 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Sabuniu, Pralinko proszę, jedzcie :201494 :201494 :201494

Anna2016

Post » Nie cze 30, 2019 9:34 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Sabciu co u ciebie ?
Ja dziś mam dzień przekorności . Wczoraj zjadłam całego musika więc dziś mi Duża dała Gurmecika w sosiku dla odmiany a ja stwierdziłam , że nie będę jadła . Za to chętnie dobrałam się do Feliksa w sosie Poli bo ona już nie chce. Duża jak to zobaczyła zabrała mi Felixa i znów dała Gurmeta a ja na znak protestu poszłam obsikać jej buty. :twisted: Niestety Duża zauważyła mnie i zabrała z daleka od butów więc na jej oczach , żeby widziała , że protestuje nasikałam do tipi. Teraz ja jem Felixa Poli a Duża pierze poduszkę z tipi i porzygany kocyk Poli :twisted:
Zuzia mściciel

Nie wiem co się z Zuzią dzieje bo nigdy się tak nie zachowywała. Nie wchodziły jej ostatnio musy więc specjalnie kupiłam w sosiku i zmieniam - jednego dnia dostaje musik a drugiego sos. Chcąc zaoszczędzić jej podawania leku do pysia strzykawką uprzednio sprawdziwszy czy nie jest gorzki dosypałam sproszkowany do jedzenia a Zuzia nie chce jeść za to wyjadła prawie 3/4 saszetki Poli Felixa.
Widziałam , że kręci mi się koło butów i przysiada więc ją stamtąd zabrałam to nasikała do tipi patrząc mi się w oczy i mrugając do mnie. No i chciałam , nie chciałam pralkę włączyć musiałam by wyprać osikańce i zarzygańce.
Duża
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 30, 2019 11:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Same kłopoty mamy z tymi naszymi koteczkami. Najgorszy jest brak apetytu.
Kciuki się przydadzą :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie cze 30, 2019 11:11 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Jak tak gorąco to kotki nie bardzo chcą jeść. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 30, 2019 11:23 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ojej, Zuziu, Zuniu to dziś wszystkie nie chcemy jeść 8O Ja nie byłam przekorna, tylko na razie niczego nie chciałam. Łażę trochę kolo Dużej, co ją myli i już 3 pasty otworzyła niepotrzebnie :D A teraz leżę sobie w słonecznej plamie na balkonie :oops:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]