Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2019 16:41 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Najwazniejsze, że jesz Pralciu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kitek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 28, 2019 20:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ciociu to tak jakby nowy rozdział w życiu. Będzie teraz Ciebie więcej dla kotków. Kotki się ucieszą. I kiedy beda Cie bolaly plecy to będziesz mogła poleżeć dłużej rano. My z dużą będziemy na odległość z Toba, z Wami bo bardzo Was kochamy. Bądźcie zdrowi!

Zunia, Lateczka, Marcysia, Pafcio i Migusia zza TM (duża wie ze tam jest Migusia, bo niedawno spotkały się Tam we śnie).

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt cze 28, 2019 21:32 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Odpoczynek ważna sprawa. Oby był dobry.

Kitku, po tabletce jem i jem, i jem. Duża żałuje, że mi nie dała na noc, tylko w dzień
Pralcia

Bo w nocy Pralcia mnie budzi i dostaje kolejną porcję, a w dzień muszę wychodzić z domu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 29, 2019 0:23 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuniu, Łateczko, Marcysiu, Pafciu i Migusiu BARDZO dziękuję :1luvu: i też Was kochamy z Sabcią

Pralciu :1luvu: :1luvu: :1luvu: , a ja myślę, e to dobrze, z tą tabletką na dzień, bo pozwolisz się Dużej wyspać w nocy :D
Kitek

Z tym odpoczynkiem to tak różnie - na razie mam przed sobą porządki w całym mieszkaniu (się sprzątanie, a właśnie porządki, układanie, segregowanie, wyrzucanie), bo mi się zrobił totalny bałagan, a 4 października w Łodzi ma koncert David Garrett i jego fanka z Warszawy będzie u mnie mieszkać przez parę dni... :strach:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 29, 2019 2:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zapraszam na kolejny
KĄCIK MUZYCZNY
Popatrzmy dziś, jak jeden geniusz muzyczny - Chopin - przekształca dzieło innego geniusza muzycznego - Mozarta. Najpierw jednak posłuchajmy oryginału - duetu Don Giovanniego i Zerliny z opery Don Giovanni . Słynny uwodziciel zaleca się do ślicznej wieśniaczki Zerliny, obiecując jej małżeństwo, jeśli tylko porzuci swego narzeczonego Masetta i zgodzi się spędzić noc w zamku...
- Là ci darem la mano, - Tam podamy sobie ręce,
Là mi dirai di sì; Tam powiesz mi: tak;
Vedi, non è lontano, Widzisz, to już niedaleko,
Partiam, ben mio, da qui. Udajmy się tam, moja droga. ,
- Vorrei, e non vorrei, - Chciałabym i nie śmiem,
Mi trema un poco il cor; Serce mi trochę drży;
Felice, è ver, sarei, Może to szczęście moje,
Ma può burlarmi ancor. Ale może ktoś ze mnie drwi?
- Vieni, mio bel diletto! - Chodź, moja piękna ukochana!
- Mi fa pietà Masetto. - Jednak żal mi Masetta.
- Io cangierò tua sorte. - Ja odmienię twój los.
- Presto non son più forte. - Zaraz zabraknie mi sił by się opierać.
- Andiam, andiam!... - Chodźmy, chodźmy!
- Andiam!... - Chodźmy!
[Zerlina i Don Giovanni razem]
Andiam, andiam, mio bene, Chodźmy, chodźmy, moje kochanie,
A ristorar le pene By wynagrodzić cierpienia,
D’un innocente amor. Naszej niewinnej miłości.

A teraz - chopinowskie Wariacje na temat La ci darem la mano. Zgodnie z klasycznym schematem - najpierw 5-minutowa introdukcja, potem temat i 5 wariacji oraz finał. Mnie zwłaszcza zafascynował ów finał, w którym mozartowskiemu duetowi Chopin nadał zamaszysty, polonezowy rytm :D

Wariacje przyniosły młodziutkiemu Chopinowi ogromna sławę - to właśnie recenzując ich wykonanie w Lipsku Robert Schumann napisał „Panowie, kapelusze z głów, oto geniusz!"
Ostatnio edytowano Sob cze 29, 2019 22:43 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 29, 2019 7:40 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Sabciu i kotki miłego dnia i dla dużej też . Może niech duża odpuści sobie to sprzątanie bo dziś ma być gorąco.Tak mówi moja Duża.
Zuzia po lekarstwie błeeeee
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob cze 29, 2019 7:48 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Siedzę w tej pracy i zazdroszczę wolności. Siedzę i chce mi się płakać jak przez nieudolność nieumiejętność niedopatrzenie za moimi plecami psuje mi się opinię. Mam ochotę rzucić ta robotę i wiem ze tego nie zrobię bo musze z czegoś żyć :placz:

Sabulko kochana i Kotki dobrego dnia :201461
Miau Ciociu to fajnie ze przyjedzie do Ciebie koleżanka :balony:

Anna2016

Post » Sob cze 29, 2019 7:52 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ciociu Anna2016, kręcę Ci ósemki
:201461
Kubuś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 29, 2019 7:57 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:Siedzę w tej pracy i zazdroszczę wolności. Siedzę i chce mi się płakać jak przez nieudolność nieumiejętność niedopatrzenie za moimi plecami psuje mi się opinię. Mam ochotę rzucić ta robotę i wiem ze tego nie zrobię bo musze z czegoś żyć :placz:

Dobrze cię rozumiem Aniu. Ja też chciałabym już być na emeryturze i pracować bo chcę i czuję się na siłach a nie dlatego , że muszę . Niestety przed nami jeszcze długa droga.
Ja jestem z siebie dumna bo będąc na urlopie ani razu nie pomyślałam o pracy i sklepie i ani razu tam nie byłam . Zacznę się denerwować dopiero za tydzień jak wrócę do pracy i zobaczę ile szkód przyniosła moja nieobecność.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob cze 29, 2019 8:14 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Kochany Kubuniu :1luvu:
Tak właśnie tak Ewo. Postaram się i ja oderwać fizycznie i psychicznie od pracy w czasie urlopu, za miesiąc.
Jedynym co mnie nie rozczarowało od początku pracy to kontakt z ''klientami'' czyli ze studentami.

Anna2016

Post » Sob cze 29, 2019 11:18 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ewa L. pisze:
Anna2016 pisze:Siedzę w tej pracy i zazdroszczę wolności. Siedzę i chce mi się płakać jak przez nieudolność nieumiejętność niedopatrzenie za moimi plecami psuje mi się opinię. Mam ochotę rzucić ta robotę i wiem ze tego nie zrobię bo musze z czegoś żyć :placz:

Dobrze cię rozumiem Aniu. Ja też chciałabym już być na emeryturze i pracować bo chcę i czuję się na siłach a nie dlatego , że muszę . Niestety przed nami jeszcze długa droga.
Ja jestem z siebie dumna bo będąc na urlopie ani razu nie pomyślałam o pracy i sklepie i ani razu tam nie byłam . Zacznę się denerwować dopiero za tydzień jak wrócę do pracy i zobaczę ile szkód przyniosła moja nieobecność.

Ja z podobnych powodów siedzę na L4 do końca umowy.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob cze 29, 2019 12:04 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Co do temperatury - to u nas wyrównała i też jest 35 w cieniu. A Sabcia leży na balkonie i wydaje się całkiem zadowolona 8O
Obrazek Obrazek

To czerwone na pleckach Sabci to kwiatki na rabacie w ogródku :D

Z emerytury cieszę się (bo wreszcie wolne! nie trzeba nastawiać budzika), ale i martwię, bo nie będę mogła pomagać Joli Dworcowej jak to robiłam dotąd. Zdecydowałam się, bo kręgosłup coraz bardziej mi dokuczał i uznałam, że nie ma co działać na siłę. Teraz będę mogła sobie zaśpiewać

Słoneczko Kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu: NA pewno jej bardzo miło na tym balkonie :201461 :201461 :201461 Moje koty zazdroszczą ;)
Gratuluje emerytury :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob cze 29, 2019 12:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

czociu Kotana,
tfoje kitałki bendom żadowolnione, rze jeszteś fdomku czenszczej
ja bym kciała rzeby moja Duża biła fdomku
ja bim mosze ftedy czosz jadła, bo teras nie jem i ważem jusz mniej nisz 1,5 kila
Duża mję wzioła do weta i waga mje nie wikryła bo jesztem za letka
to piszałam ja, Mati

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Sob cze 29, 2019 12:29 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Zuniu, Łateczko, Marcysiu, Pafciu i Migusiu BARDZO dziękuję :1luvu: i też Was kochamy z Sabcią

Pralciu :1luvu: :1luvu: :1luvu: , a ja myślę, e to dobrze, z tą tabletką na dzień, bo pozwolisz się Dużej wyspać w nocy :D
Kitek

Z tym odpoczynkiem to tak różnie - na razie mam przed sobą porządki w całym mieszkaniu (się sprzątanie, a właśnie porządki, układanie, segregowanie, wyrzucanie), bo mi się zrobił totalny bałagan, a 4 października w Łodzi ma koncert David Garrett i jego fanka z Warszawy będzie u mnie mieszkać przez parę dni... :strach:

do pażdziernika jeszcze troche czasu jest :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 29, 2019 13:23 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Jak Wam mija dzień Sabuniu i Ciociu? Duza taka zajęta ze nie miała kiedy posłuchać kącika muzycznego....
Zunia

Anna2016

[poprzednia][następna]