DT u Bastet. GWIAZDKA ♥ W ilu stopniach prać pchły?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2019 21:18 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Dzięki Maczkowa... Mam nadzieję, że naprawdę będzie im u mnie tylko dobrze. Staram się :)

O, dzięki Zuza. Nie wiedziałam. Wiem co to są troczki. I raciczki też. Ale o trociczkach pierwszy raz słyszę ;)

Enig, w swoim opisie i trafnych wrażeniach jesteś nieoceniona ;) Tak, dokładnie! Oszołomiony Leoś na końcu.. :lol: Sama jestem oszołomiona, jak na ten zabieg kosmetyczny patrzę! :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw cze 06, 2019 21:20 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Nooo, brutalnie potraktowano synka :placz: . Ale może tak trzeba :D

PS. Trociczki to inaczej kadzidełka. Lubię.
Ostatnio edytowano Czw cze 06, 2019 21:22 przez ewkkrem, łącznie edytowano 1 raz
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw cze 06, 2019 21:21 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Cóż, kocie wychowanie nie jest bynajmniej bezstresowe.
Ofelia, która nadal próbuje Małą Czarną wychować, czasami najpierw liże jej łepetynę, a po chwili próbuje zagryźć :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 06, 2019 21:29 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

No tak... Ale żeby tak mama... synka... Z pięty w pysio... :strach:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 06, 2019 21:32 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Bastet pisze:No tak... Ale żeby tak mama... synka... Z pięty w pysio... :strach:

Musi być dobrze wytrenowany od małego.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt cze 07, 2019 7:19 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - c.d.

SabaS pisze:A może tęskni za kocim towarzystwem, niekoniecznie swoich maluchów. Oby to nie była rujka. Ona mogłaby nadal karmić, gdybyś jej podawała tabletki na wyciszenie?

SabaS, zapytam weta, ale nie wiem... Na mój gust, póki karmi, to chyba nie można.
Ale w nocy ją nosi. Ona koniecznie w nocy chce się wydostać z pokoju. Szaleje. Miauczy. Wywróciła dziś w nocy kontenerek, drapak... Tak jakby coś o ciągnęło ją na dwór. Nie bardzo wiem co z tym zrobić.. Za dnia jest spokojna.

Może też jej być gorąco, ale ona jest tak niesamowicie skoczna, i tak rozrabia w nocy, że nie wiem, czy zwykłe kratki plastikowe po bokach okien uchylnych dadzą radę. Tym bardziej, że przylepione tylko na taśmę montażową... Dlatego nie zostawiam otwartego okna uchylnie. Boję się, że wpadnie jej do głowy głupi pomysł i będzie próbowała się wydostać. A nuż te kratki nie wytrzymają tego dorapania i podciągania się po nich... I jeszcze mi się w nocy zaklinuje. Dlatego musi spać przy zamkniętym oknie. Rano wietrzę, gdy jestem w pokoju i gdy jest spokojniejsza.

Sprawczyni nocnego zamieszania:
Obrazek

Ale i teraz jest jakby niespokojna. Włączyłam jej ponownie Feliway do kontaktu.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 07, 2019 8:00 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Bastet pisze:Ważą dzisiaj:

Chłopczyk 1: 409 g. (było 397) - 12 gram do przodu
Chłopczyk 2: 397 g. (było 385) - 12 gram do przodu
Hipcia: 398 g (było 391) - 7 gram do przodu. Nie za mało przybrała???

Czy pomyślałabyś Bastet 3 tygodnie temu, że teraz to będzie najcięższy kociak? :)

A Himcia przeurocza, mów jej, ze domek już na nią czeka, to może się uspokoi :) ile jeszcze będzie u Ciebie?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt cze 07, 2019 8:04 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

SabaS pisze:
Bastet pisze:Ważą dzisiaj:

Chłopczyk 1: 409 g. (było 397) - 12 gram do przodu
Chłopczyk 2: 397 g. (było 385) - 12 gram do przodu
Hipcia: 398 g (było 391) - 7 gram do przodu. Nie za mało przybrała???

Czy pomyślałabyś Bastet 3 tygodnie temu, że teraz to będzie najcięższy kociak? :)

A Himcia przeurocza, mów jej, ze domek już na nią czeka, to może się uspokoi :) ile jeszcze będzie u Ciebie?

Nie, nigdy bym nie pomyślała, że Hipka będzie o 100gram cięższa od Leośka.. :strach:
Wkleję dziś wagi małych. Ona waży już dobrze ponad 800 gram..
Nie wiem jak długo kocia mama jeszcze będzie... Powinna być chyba z małymi dopóki one nie pójdą do nowych domków ok. 10 tygodnia życia. Ale jeśli będzie tak szaleć.. To nie wiem czy wcześniej jej nie odłączymy żeby podać może jakiś wyciszacz hormonalny.. Czy ja wiem.. Albo i kastracja.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 07, 2019 11:05 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Waga dzieciaków dziś:
Rysiu:
Obrazek

Leoś:
Obrazek

Hipka:
Obrazek

Boszsz... Po co ja ją tak nazwałam..? :roll:
One mają dopiero 6,5 tygodnia :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 07, 2019 11:09 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Hipci już sie nudzi to codzienne ważenie :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt cze 07, 2019 11:20 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Chciałam tylko ostrzec, że dym kadzidełek jest bardziej szkodliwy niż ten z papierosów.

http://l24.lt/pl/zdrowie/item/87092-dym ... papierosow
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt cze 07, 2019 11:31 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Ok. Dzięki mziel52. Warto wiedzieć.

Co do karmienia... Po wadze maluchów widać w zasadzie wszystko. Hipka - największy żarłok. Ona już dziś sama wcinała serduszka kurze pokrojone drobniutko, nie mówiąc o saszetce baby pate, którą bardzo lubi. I o wołowinkę, którą uwielbia, ale niestety nie może dostawać jej za często z powodu tendencji do zaparć.
Rysio - też powoli już wcina sam.. Baby pate. I dziś próbował co nieco serduszek. Dwa kawalątka dzisiaj zmemłał.
Ale Leosiek... Jesooooo... Mam wizję karmienia go do końca życia mlekiem w proszku dla kociąt.. Wołowina jest totalnie be. Serduszka też. Oooodpada! Nawet baby pate słabo wchodzi. Ot, liźnie parę razy i idzie. Za to jak zmieszam mu z mlekiem w proszku dla kocich niemowląt, ooo, to wtedy jest pyszne! :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 07, 2019 11:33 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Bastet pisze:Waga dzieciaków dziś:
Rysiu:
Obrazek

Leoś:
Obrazek

Hipka:
Obrazek

Boszsz... Po co ja ją tak nazwałam..? :roll:
One mają dopiero 6,5 tygodnia :)

a u mnie najcięsze 6 tygodniowe 678 g
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt cze 07, 2019 11:58 Re: DT u Bastet. Kociątka: Hipka, Rysiu, Leoś :) - Matka rok

Każdy maluch ma inne potrzeby. Leoś będzie swoich dużych ustawiał. W sumie nie wiadomo, czy lepszy kot wybredny, czy żarłok, z którego wyrasta otyłe monstrum :mrgreen:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]