ma się gdzie schować
Moderator: Estraven

ewar pisze:Ale masz ładnie w tym ogrodzie.

mir.ka pisze:ewar pisze:Ale masz ładnie w tym ogrodzie.
bo nie trawa, tuje i kostka betonowa?![]()
ptakom i owadom też się podoba , no i mnie oczywiscie
ewar pisze:mir.ka pisze:ewar pisze:Ale masz ładnie w tym ogrodzie.
bo nie trawa, tuje i kostka betonowa?![]()
ptakom i owadom też się podoba , no i mnie oczywiscie
Przecież wiesz, już pisałyśmy o tym. Mnie się nawet pokrzywy podobająMój dziadek wykorzystywał każdy skrawek ziemi. Ogród chociaż w mieście był ogromny, samych drzew orzechowych było chyba dziesięć, o ile dobrze pamiętam. Przy płocie śliwy, leszczyna, różne rodzaje czereśni, krzewy porzeczek, malin, o warzywniaku nie wspomnę. Przed domem dęby, lipy, ogromne, naprawdę, bzy, które dziadek jakoś szczepił, były piękne. No i oczywiście kwiaty -malwy, piwonie, irysy, floksy..itd.Róż całe mnóstwo. Po jego śmierci babcia już nie miała siły tego ogarniać, ale też było pięknie, bo natura tworzyła cuda. Żadna kostka, iglaki, egzotyczne rośliny. Niepozorna maciejka pachniała wieczorem, a zapach lip i jaśminów oszałamiał. Za takim czymś tęsknię bardzo.

mir.ka pisze:pokrzywy też gdzieś mam

(AMY
pamietamy)
plus Bagira 

ewar pisze:mir.ka pisze:pokrzywy też gdzieś mam
One rosną tylko w dobrej ziemi, tak słyszałam. Koleżanka robi z nich zupę, tak jak szczawiową, jest ponoć pyszna, delikatna.

MonikaMroz pisze:Zaglądamy w poniedziałkowy słoneczny poranek z pytaniem Czemu weekend nie trwa 4 dni ?![]()
Piekna Stokrotka w promieniach słońca. Daisy ma piekne umaszczenie i figurę. Uwielbiam ja

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 22 gości