Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- Tymczaski u siebie :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 02, 2019 11:41 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

Piękna sarenka :1luvu:

ma się gdzie schować
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 02, 2019 12:53 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

Ale masz ładnie w tym ogrodzie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 02, 2019 13:34 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

ewar pisze:Ale masz ładnie w tym ogrodzie.

bo nie trawa, tuje i kostka betonowa? :wink:
ptakom i owadom też się podoba , no i mnie oczywiscie :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie cze 02, 2019 14:52 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

Obrazek

ależ ona ma cudne umaszczenie :1luvu:

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Nie cze 02, 2019 14:56 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

mir.ka pisze:Dymek, największy ze stadka, tak jak siostra uważa, że i musiki i mleko dobre

bardzo ciężko zrobic mu dobre zdjęcie z powodu futerka
Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
coś wiem na temat fotografowania takich piekności ;)

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Nie cze 02, 2019 15:16 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

mag828 pisze:

Obrazek

ależ ona ma cudne umaszczenie :1luvu:

wyjątkowe :1luvu:
ale kolor futra odzwierciedla jej charakter :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 02, 2019 19:01 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

mir.ka pisze:

Przecież wiesz, już pisałyśmy o tym. Mnie się nawet pokrzywy podobają :oops: Mój dziadek wykorzystywał każdy skrawek ziemi. Ogród chociaż w mieście był ogromny, samych drzew orzechowych było chyba dziesięć, o ile dobrze pamiętam. Przy płocie śliwy, leszczyna, różne rodzaje czereśni, krzewy porzeczek, malin, o warzywniaku nie wspomnę. Przed domem dęby, lipy, ogromne, naprawdę, bzy, które dziadek jakoś szczepił, były piękne. No i oczywiście kwiaty -malwy, piwonie, irysy, floksy..itd.Róż całe mnóstwo. Po jego śmierci babcia już nie miała siły tego ogarniać, ale też było pięknie, bo natura tworzyła cuda. Żadna kostka, iglaki, egzotyczne rośliny. Niepozorna maciejka pachniała wieczorem, a zapach lip i jaśminów oszałamiał. Za takim czymś tęsknię bardzo.

ewar

Post » Nie cze 02, 2019 20:56 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

ewar pisze:
mir.ka pisze:

Przecież wiesz, już pisałyśmy o tym. Mnie się nawet pokrzywy podobają :oops: Mój dziadek wykorzystywał każdy skrawek ziemi. Ogród chociaż w mieście był ogromny, samych drzew orzechowych było chyba dziesięć, o ile dobrze pamiętam. Przy płocie śliwy, leszczyna, różne rodzaje czereśni, krzewy porzeczek, malin, o warzywniaku nie wspomnę. Przed domem dęby, lipy, ogromne, naprawdę, bzy, które dziadek jakoś szczepił, były piękne. No i oczywiście kwiaty -malwy, piwonie, irysy, floksy..itd.Róż całe mnóstwo. Po jego śmierci babcia już nie miała siły tego ogarniać, ale też było pięknie, bo natura tworzyła cuda. Żadna kostka, iglaki, egzotyczne rośliny. Niepozorna maciejka pachniała wieczorem, a zapach lip i jaśminów oszałamiał. Za takim czymś tęsknię bardzo.

pokrzywy też gdzieś mam :mrgreen:
podobno pożyteczne dla jakiś żyjątek, to niech rosną
ja mam nie za wiele miejsca, ale sadzę ile się da, zresztą to jest moja metoda na chwasty :mrgreen: , nie ma dla nich juz miejsca
na warzywnik nie mam miejsca, ale do jedzenia trochę owoców mam, teraz takie truskawki i poziomki
Obrazek

dobrze, ze mi przypomniałaś o maciejce, muszę ją gdzieś wsiać
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 02, 2019 21:05 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

mag828 pisze:
mir.ka pisze:Dymek, największy ze stadka, tak jak siostra uważa, że i musiki i mleko dobre

bardzo ciężko zrobic mu dobre zdjęcie z powodu futerka
Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
coś wiem na temat fotografowania takich piekności ;)

najlepiej robić fotki na oknie w słoneczny dzień, a nie tak jak te tutaj po deszczu
Obrazek

mir.ka

Post » Pon cze 03, 2019 6:00 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

mir.ka pisze:pokrzywy też gdzieś mam :mrgreen:

One rosną tylko w dobrej ziemi, tak słyszałam. Koleżanka robi z nich zupę, tak jak szczawiową, jest ponoć pyszna, delikatna.

ewar

Post » Pon cze 03, 2019 6:43 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

Zaglądamy w poniedziałkowy słoneczny poranek z pytaniem Czemu weekend nie trwa 4 dni ? :roll:
Piekna Stokrotka w promieniach słońca. Daisy ma piekne umaszczenie i figurę. Uwielbiam ja <3
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon cze 03, 2019 8:04 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

ewar pisze:
mir.ka pisze:pokrzywy też gdzieś mam :mrgreen:

One rosną tylko w dobrej ziemi, tak słyszałam. Koleżanka robi z nich zupę, tak jak szczawiową, jest ponoć pyszna, delikatna.

aż tyle ich nie mam ,zeby na zupe starczyło, ale tez słyszałam ,ze jest smaczna, robi sie ja z młodych pokrzyw

u mnie to nie ziemia tylko piach, pod każda roslinkę dawałam ziemię z worków ,zeby coś mi rosło
Obrazek

mir.ka

Post » Pon cze 03, 2019 8:07 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

MonikaMroz pisze:Zaglądamy w poniedziałkowy słoneczny poranek z pytaniem Czemu weekend nie trwa 4 dni ? :roll:
Piekna Stokrotka w promieniach słońca. Daisy ma piekne umaszczenie i figurę. Uwielbiam ja <3

U mnie akurat weekendy nie mają znaczenia, bo mam nienormowany czas pracy, właściwie to raczej ustalany przez siebie :wink:
Daisy to wyjątkowy kot, piękne futro i kocie ADHD.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon cze 03, 2019 8:21 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.25- 4 kociaki w DT :))))

Dzisiaj nareszcie zobaczyłam u Tynka "5" z przodu na wadze :D , pokazało nawet 507 g i mogłam je odrobaczyć, bo pyrantel już czekał na nie. Nie wiem czy małe mają robale czy nie, ale moze teraz zaczną lepiej przybierać. Wczoraj prawie pół dnia małe piły mleko z butelki, mokre niezbyt wchodziło do pyszczków :( Zastanawiam się kiedy one ostatecznie pożegnają się z mlekiem :( Zwykle kociaki, które miałam już jadły samodzielnie w tym wieku.
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]