(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 30, 2019 8:05 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Głaski dla solenizantki. I życzenia dobrego samopoczucia ślemy :201461
Marzenko, Tobie też całuski ślę i życzę dobrego dnia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw maja 30, 2019 15:43 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Dziękujemy za zyczenia. Choć tak przeraźliwie, smutnych, mimo moich wysiłków (chyba wątłych jednakowoż) to jeszcze nie było.
Dee całą noc i poranek odbierała Wasze prezenty = głaski i smyrania za uszkiem, pod bródką, po łebku, brzuszku , gdziekolwiek zechciała. Mruczała przy tym głośno, patrzyła mi prosto w oczy swoim jednym zdrowym i drugim bardzo chorym oczkiem własciwie w calosci już schowanym za trzecią powieką.. Malutka zaśliniona - ona ciężko znosi wizyty u wet. Zwłaszcza ją denerwowała wczoraj kroplówka i zastrzyki - oraz w domu opatrywanie łapy. W nocy na pościeli widziałam zdjęta skarpetkę, ale już jej nie męczyłam - nie widziałam z jej strony zainteresowania łapinką.
Raczysko w podły i podstepny , zachłannie, chciwie i w tempie błyskawicy zabiera mi ukochanego kota. Niepojęte. Wczoraj w gabinecie wet onkolog też miała łzy w oczach. A DeeDee pokazała, jaki ma silny charakter i moc wewnętrzną w spbie mimo coraz bardziej schorowanego ciałka - wczoraj onkolog chciala podać Palladię (bo jeszcze dajemy mimo wszystko) - włozyła tabletkę do pyszczka, asystentka trzyma kota, rozmawiamy, mija czas i nagle Deeś tak subtelnie, po cichu wypluwa ją bokiem. No to onkolog ponawia próbę - uzywając tym razem wiekszej ilości wody i się zaczyna - Dee końcówką języka przesuwa tabletkę na zmianę pod lewy i prawy policzek, zależnie od tego, z której strony dostaje wodę. W końcu polknęła. A wet powiedziała, że jeszcze takiego kota nie miała. :1luvu:
Dostała wczoraj kroplówkę ze schabowym, masę cieplych zyczen od personelu, trzy zastrzyki, w tym steryd. Ona xle znosi sterydy - zawsze się po nich rozkłada bardzo na kk... ale nie ma wyjścia. Może dlatego gorzej się czuła wieczorem. I bardziej biedniusio wygląda, bo własnie oczko zalozone całe trzecia powieką, z drugiego ma surowiczy wyplyw.Dzisiaj zrobilam jej inhalację w wersalce.. nie chciala jeść, ale dzisiaj wyraźnie z powodu braku apetytu, a nie bólu. Pyszczkiem rusza, tzn otwiera i zamyka. Dałam jakimś cudem mirtagen, popiła potem ten drink miamora..
I tak sobie żyjemy..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 30, 2019 15:52 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Biedna Malutka :201461 jesteś Marzeniu bardzo dzielna. Przytulam

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw maja 30, 2019 16:22 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

DeeDuniu, kochany dzielny koci wojowniku!!!!
Marzeniu mocno przytulam

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt maja 31, 2019 10:49 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

DeeDuniu, nie poddawaj się, staraj się walczyć! :ok: :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt maja 31, 2019 11:09 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Dużo ciepłych myśli dla Was.

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pt maja 31, 2019 13:07 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Dziękujemy! za wszystkie kciuki, ciepłe myśli i wszelkie dobro i pozytywną energię i wsparcie płynące od Was :201494 :201494 :1luvu:
DeeDee to dzielna koteńka bardzo, twarda sztuka. Choć przeciwnik potężny i wszechogarniający dopóki sił w łapkach to chadza dziarskim krokiem i upomina o swoje.
Wczoraj w nocy jak wróciłam z pracy wyszła dziarsko na korytarz i dopominała się o: głaskanie od sąsiadki z na przeciwka, ktorą bardzo lubi, o weejście do niej do domu (bywało, że chodziła w gości no ale o zdecydowanie wcześniejszej godzinie), o głaskanie przy drzwiach 0 rytuał od zawsze, już dawno nie powtarzany, kilka miesięcy, wczoraj się upomniała, o głaskanie w głaskalnicy. Wskakiwala na biurko, na komodę w poszukiwaniu jedzenia. Choć z trudem je, ale je. Mruczy głośno, przychodzi i się tuli i chce być głaskana, ale wyraźnie pokazuje w którym miejscu, zmieniając swoją pozycję bądź majtając na boki ogonem, jeśli się słabo lub w ogóle nie domyślam.
I tak minał kolejny dzień.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 31, 2019 13:38 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Nieustające ciepłe myśli i pozytywne fluidy przesyłam. Nie poddawajcie się Dziewczyny. Mniej bywam na forum, bo moją zołzę też ciągam do weta od miesiąca i szukamy, diagnozujemy :( to i czasu mniej. Kciuki nieustające :ok: :ok:

SabaS

Post » Pt maja 31, 2019 13:52 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

DeeDee jesteś dzielna dziewczynka <3
Ciocia tuli i mizia :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt maja 31, 2019 14:28 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Jubilatce wszystkiego co najlepsze! Trzymajcie sie dziewczynki :ok:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt maja 31, 2019 18:03 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Ja dzisiaj miałam zaszczyt złożyć DeeDee osobiście życzenia :)
Solenizantka wyglądała dzisiaj świetnie :)
Latała po mieszkaniu, ewidentnie mnie zaczepiała do głaskania, nastawiała się bródką żeby ją miziać, pyszczek funkcjonuje całkiem fajnie :)
Nie sprawdzałam czy wróciła mu pełna ruchomość bo byłaby to wiedza dla wiedzy a ze względu na stan żuchwy mogłoby to być ryzykowne, ale przy podniesieniu główki do podania tabletki, paszcza rozdziawiła się pięknie w zupełności wystarczająco by wsadzić głęboko kanciastą i sporą tabletkę :)
DeeDee była na tyle łaskawa że ją połknęła bez marudzenia i kombinowania :)

Dala sobie też bez problemu zmienić opatrunek na łapce, leżała i tylko burczała troszkę pod nosem, ale nawet nie drgnęła, nie trzeba jej było trzymać ani nic.
Po obrządku wyciągnęła się na kanapie i taką ją już zostawiłam, wyluzowaną i jak się wydaje - w całkiem dobrym samopoczuciu :)
Mam wrażenie że steryd który dostaje w związku z pyszczkiem - całkiem dobrze jej robi.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt maja 31, 2019 20:55 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Delikatne głaski na dobrą noc DeeDuniu

Anna2016

Post » Pt maja 31, 2019 21:55 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Najlepsze życzenia Dee, najważniejsze, żeby nie bolało :ok:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob cze 01, 2019 7:38 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Dobrego dnia DeeDuniu

Anna2016

Post » Sob cze 01, 2019 9:14 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Jak się dziś czuje Deesia. Co w ogóle u Was? Mało coś bywasz na wątku Marzeniu. Słonecznego dnia Wam życzę i ciepłe myśli przesyłam

SabaS

[poprzednia][następna]