(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 22, 2019 18:04 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Kciuki, kciuki, kciuki - trzymajcie!!!!!
Jesteśmy po pierwszej dawce Palladii - nieooceniona pomoc Blue :201494 :1luvu: :1luvu: . A i tak DeeDee pokazałą charakter - czyli trzymała tabletkę na końcu języka i warczeniem zniechęcała Blue do zajrzenia w paszczę, aby się upewnić czy już połknęła. Strzykawka z wodą nie pomogła, głaskanie po gardle też nie, ani po nosie, jak zalecała techniczka onkolog. Nic. Postawiłyśmy miskę z Feliksem i to pomogło - zaczęła jeść i połknęla.
Teraz trzeba kciuków, aby nie było wymiotow ani biegunki.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 22, 2019 18:11 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

PODZIĘKOWANIA!!!!

:arrow: aga66 - za dwie puszeczki Kattovit Gastro
:arrow: pusiadanusia - za wsparcie 150zł
:arrow: SabaS - za zamówienie zooplus
:arrow: gusiek1 - za fanty na bazarek
:arrow: Blue - za pomoc oraz 4 op saszetek felixa
:arrow: Anna2016 - za wsparcie 50zł
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 22, 2019 18:54 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Tak, DeeDee to twarda sztuka w futerku przesympatycznej miłej koteczki :)
Usadziła sobie tabletkę u nasady języka (tam gdzie ją wsadziłam) i udawała że absolutnie już ją połknęła :strach:
:strach: - to dlatego że powinna tabletkę połknąć jak najszybciej. Jest bardzo mało poręczna bo to 1/4 dużej piguły, kanciasta mocno, Na szczęście żywo pomarańczowa więc sprawdzając czy poszła - zobaczyłam ze jest zabunkrowana z boku gardła.
Na szczęście DeeDee choć ma chwilowo w nosie wszelkie diety i inne cuda pokarmowe jeśli chodzi o zajadanie z apetytem - za to niezwykle entuzjastycznie reaguje na saszetki Felixa, więc podstępem skłoniłyśmy ją do oczyszczenia gardła :)
Teraz ma zapas niewielki popychadełek :)
I faktycznie - choć trudno mi znaleźć związek - o ile po każdym innym jedzeniu ślini się masakrycznie ciągliwymi glutami - to po Felixie prawie wcale.
Może chodzi o tempo i sposób jedzenia, inne rzeczy je powolutku, wybierając sosik (możliwe że drażni sobie tym zmianę w pyszczku), a Felixa pożera jak odkurzacz :)

Jako że uważam iż biorąc pod uwagę całokształt sytuacji DeeDee ma teraz czuć się jak najlepiej i być jak najszczęśliwsza - to dostała ode mnie w prezencie kilkanaście saszetek tego czego jedzenie jej taką dziką przyjemność sprawia.
To tak w kwestii wyjaśnienia :)
Nie jestem zwolennikiem karmienia chorych kotów Felixem ot tak, jeśli zechcą jeść dobre jedzenie. Ale jestem elastyczna w sytuacjach szczególnych :)

Dziewczynka wyglądała dzisiaj po południu już całkiem dobrze :)
Paluszki bardzo chore, wiadomo, ale o niebo lepsze niż gdy je pierwszy raz zobaczyłam. Lepsze także od tych widzianych w niedzielę.
Dwa są bardzo opuchnięte i takie pewnie zostaną (a może opuchlizna choć trochę zejdzie?), ale rany na nich bardzo ładnie się goją, to cudownie, bo daje szansę na rychłą możliwość zdjęcia ochronnej skarpetki i brak dolegliwości - gdy je zobaczyłam pierwszy raz wyglądały paskudnie, rozległa rana, sączące się, fuj.
Dzisiaj to już niebo a ziemia :)
Widok DeeDee jedzącej z wielkim apetytem - bardzo miły dla oka :)

Byleby tylko leki zahamowały rozwój choroby - za to wszelkie możliwe kciuki trzymajcie :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro maja 22, 2019 19:59 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Tiaaaa.... walczę z przeciwnościami technicznymi. Od rana przez 3 godziny najpierw konwertowałam pliki z pdf na jpg aby moc wstawić opisy wizyt na podforum onkologiczne. A teraz już godzinę z zapodaj.net, które u mnie się nie wyświetla ( w końcu zrobiłam i - co ważniejsze zgrałam - zdjęcia paragonów...) no chyba polegnę, pozostaje mi zrestartowanie komputera... ale moze później, teraz czas na zabawę z futerkami i głaskanie na korytarzu. Dee śpi w szafie.

Marzenia11

Post » Śro maja 22, 2019 20:24 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Dla DeeDusi :ok: dla Blue :ok: dla Marzeni :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro maja 22, 2019 23:32 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Anna2016 pisze:Dla DeeDusi :ok: dla Blue :ok: dla Marzeni :ok:

Tak, dla wszystkich! Za dzielność :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw maja 23, 2019 10:46 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

21.05 - Wizyta u onkologa - dwa paragony, bo część gotówka, a część karta:
Obrazek
Obrazek

20.05 - wizyta po operacyjna, zdjęcie szwów itp.

Obrazek

zakupy w aptece - leki na łapkę

Obrazek

amylodol

Obrazek

Marzenia11

Post » Czw maja 23, 2019 10:53 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Chyba zacznę żałować że nie poszłam na weterynarię :twisted:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw maja 23, 2019 10:54 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Ufff, udało się wstawić paragony - i tylko raz zawiesił mi się komputer!
Dee wczoraj wieczorem rzuciła się na surowego kurczaka, tyle że nie do swojej miseczki z drobno pokrojonymi kawałeczkami (troszkę skubnęła) ale do misek pozostałych futerek, gdzie kawałki były wieksze i... Poszła do wersalki spac, a dzisiaj rano znalazłam ślady krwi, pewnie jedząc ruszyła rankę kłem zepsutym i stąd problem..
Apetyt dzisiaj też jest, ale wymiękam - nie wiem ile zjada saszetki z sosoem czy musu, bo gluci się strasznie i trudno ocenić, więc pewnie będę szukać w zooplus jakiś lepszych jakościowo niż Felix saszetek w galaretce, bo tak się nie da długo..

I skorka ciągle lizana na piersi się robi czerwona - czym smarować, co będzie skutecznie chroniło przed oparzeniem i mozę być zjedzone/zlizane przez kota?

Marzenia11

Post » Czw maja 23, 2019 10:55 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

majencja pisze:Chyba zacznę żałować że nie poszłam na weterynarię :twisted:

Ja żałuję juz od dawna a od 8.05 tego roku uznałam to za swój życiowy błąd..

Marzenia11

Post » Czw maja 23, 2019 11:27 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Smaruję witaminą A. Co i raz przeciągam. Dobrze się natłuszcza, choć nie jest strasznie maźliwe jak wazelina.I tak łatwo nie zlizuje się. Coś koło 5 zeta za tubkę.
Kciuki Marzenko wielkie za Was obie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw maja 23, 2019 11:29 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

ASK@ pisze:Smaruję witaminą A. Co i raz przeciągam. Dobrze się natłuszcza, choć nie jest strasznie maźliwe jak wazelina.I tak łatwo nie zlizuje się. Coś koło 5 zeta za tubkę.
Kciuki Marzenko wielkie za Was obie :ok:

Asia ale to mam po prostu poprosić o wit a w masci? Bo Blue mi podpowiedziała wazelinę no ale zapytałam w poszukiwaniu jeszcze innych pomysłów..

Marzenia11

Post » Czw maja 23, 2019 11:37 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

A maść Linomag by się nadawała?
Kciuki za DeeDee cały czas są :ok: :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw maja 23, 2019 13:28 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Wazelina jest o tyle dobra że jest bardzo przylegająca i dobrze odizolowuje skórę od wydzielin (tylko musi być posmarowana sucha), lepka, Linomag z kolei ładnie łagodzi podrażnienia.
Obie te maści zasugerowałam - bo mogą się sprawdzić, ale problemem jest... nasilenie problemu u DeeDee.. Wy tego nie widziałyście, ona ślini się bardzo a jak zaczyna dodatkowo lizać to cały dekolt i przednie łapy ma ociekające :(
Z tego może się faktycznie kłopot zrobić :(
Maść z wit. A też jest fajna, tylko trzeba by takiej bez dziwnych dodatków.
Może po prostu trzeba poeksperymentować.

Marzenia11 - to już i na Felixie zaczęła się ślinić też? :(
Szkoda, miałam nadzieję że będzie mogla chociaż jego jeść bez problemów.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw maja 23, 2019 14:10 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

No a kołnierz żeby się nie lizala ?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]