Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marzenia11 pisze:Nikt nie ustala tutaj dawkowania, nie wiem skąd ten pomysł. Leku nie kupisz tak sobie, bo jest na recepte, wiec nie sądzę, aby wymiana informacji mogła komuś zrobić krzywdę. Jest to ludzki antydepresant stosowany w psychiatrii
MalgWroclaw pisze:Marzenia11 pisze:Nikt nie ustala tutaj dawkowania, nie wiem skąd ten pomysł. Leku nie kupisz tak sobie, bo jest na recepte, wiec nie sądzę, aby wymiana informacji mogła komuś zrobić krzywdę. Jest to ludzki antydepresant stosowany w psychiatrii
No właśnie, to ludzki lek. Marzeniu, właśnie dawkowanie było "ustalane", chyba Ty napisałaś, że co dwa dni się daje, a inny codziennie. Nie wiadomo, ile tej tabletki, bo to zależy od konkretnego pacjenta, np. od jego wagi (ale tylko między innymi wartościami zależy od wagi).
Wymiana informacji tak, ale zawsze trzeba podkreślić, że to tylko wymiana informacji. Nawet farmaceuta w aptece nie powinien proponować czegoś "w zamian" dla zwierzęcia.
Bo można zrobić krzywdę.
MalgWroclaw pisze:Znam ludzkie możliwości i wiem, można załatwić receptę, wszystko można. Rób jak uważasz, byleś nie szkodziła zwierzęciu.
MalgWroclaw pisze:Nie chodzi o to, żeby się przelicytować, co kto powie/napisze.
Nie jestem najmądrzejsza, wiem, że to forum może przeczytać każdy i choćby w desperacji znaleźć radę. A ta rada może zaszkodzić. Na tym kończę moje wypowiedzi dotyczące leków.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 140 gości