Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2019 21:04 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Chikita pisze:Czarną dziurę w jasnej przestrzeni widzę :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 02, 2019 14:39 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Chikita pisze:Czarną dziurę w jasnej przestrzeni widzę :mrgreen:

Ja to już nawet czarnej dziury nie widzę, takiej oczopląsawicy dostałam :ryk:
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Od: Sob sty 14, 2017 18:20

Post » Pt maja 03, 2019 17:03 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Wstyd mi zakładać nowy wątek, to napiszę tutaj. Przez nieuwagę zostawiłam dziś rano na stole przysmaki dla kota w foliowej torebce zamykanej na zacisk, dość mocnej. Wyszłam z domu. Gdy wróciłam, zastałam torebkę całą poszatkowaną jak tarkę - wszędzie ślady zębów Bila. Do przysmaków raczej się nie dostał, bo torebka pozostała zamknięta, tylko jest cała poszatkowana. Jestem przerażona, że Bil mógł połknąć kawałek torebki. Cały czas go obserwuję, ale na razie nic się nie dzieje. Kurczę, już raz przez nieuwagę zostawiłam w kuchni kebab z frytkami i surówką i Bil się do tego w nocy dobrał. Wtedy też prawie zawału dostałam, że coś mu się stanie. A teraz ta torebka z przysmakami. Wiem, że przy Bilu powinnam bardziej uważać na to, co zostawiam na wierzchu. Panikuję znowu oczywiście i oczywiście mam nockę z głowy - bo już mam wizję, że kawałek torebki utknie gdzieś u Bila w brzuszku, albo w jelitach, chociaż nie widzę na torebce żadnych rozerwań, tylko pełno śladów ząbków. Czy może mu się coś stać?
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Post » Pt maja 03, 2019 17:22 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Mała szansa na jakieś komplikacje.
Ofelia nie raz zostawiła ślady zbrodni w postaci zębowych odcisków, np na opakowaniu kocich kabanosów czy parówkach. Raz o mało nie zaszłam na zawał bo nie byłam pewna czy nie zeżarła sporego kawałka folii z parówek. Znalazł się po dłuższym czasie - pod szafką. Ale co się strachu najadłam!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 03, 2019 17:25 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

ja sprawdziłam torebkę 100 razy. Nie widzę żadnych oderwań, tylko ślady zębów. Ale oczywiście już panikuję i znalazłam na forum miau wątki o zjedzeniu przez kota folii. MB&Ofelia, ja właśnie też teraz jestem pełna strachu :(
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Pt maja 03, 2019 17:29 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Bestol pisze:ja sprawdziłam torebkę 100 razy. Nie widzę żadnych oderwań, tylko ślady zębów. Ale oczywiście już panikuję i znalazłam na forum miau wątki o zjedzeniu przez kota folii. MB&Ofelia, ja właśnie też teraz jestem pełna strachu :(

Tak to z tymi Mamami panikarami jest. Zawsze panika w oczach :D

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt maja 03, 2019 17:31 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

aga66, panika to niestety chyba moje drugie imię... :oops:
Dobrze, że Bilu śpi i nie czyta tego, co tu wypisuje jego grzywacz :)
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Pt maja 03, 2019 17:41 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Bestol pisze:aga66, panika to niestety chyba moje drugie imię... :oops:
Dobrze, że Bilu śpi i nie czyta tego, co tu wypisuje jego grzywacz :)

ja kiedyś tak panikowałam, gdy sądziłam, że Mati zeżarłami taką silikonową grubą gumkę do włosów :roll:
po czym okazało się, że ją pogryzła i poszczególne kawałki znajdowałam po mieszkaniu - pewnie się nimi bawiła ;)

te nasze koty potrafią mieć ciekawe pomysły i zaskakiwać nas :ryk:

skoro sprawdziłaś torebkę i są tylko ślady zębów, to nie ma się czym martwić :ok:

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Pt maja 03, 2019 21:39 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Nie ma co się martwić. Moja Koza (Nala) zjadła silikon, klej montażowy, żelki takie co się do okien na święta przykleja, frędzle od pareo i wiele innych rzeczy o których pisać nie zamierzam. Żyje, ma się dobrze. Nigdy po konsumpcji nie mieliśmy z nią problemów. Nie ma co panikować, te "pańskie kotki" czy "francuskie pieski" mają twarde brzuszki.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob maja 04, 2019 16:28 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Na szczęście nic się z Bilem nie dzieje :)

A to nasz świat zza krat :)
Obrazek

Przez te oczy zielone zielone, OSZALAŁAM!! :ryk:
Obrazek
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Sob maja 04, 2019 17:10 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Bestol pisze:Na szczęście nic się z Bilem nie dzieje :)

A to nasz świat zza krat :)
Obrazek

Przez te oczy zielone zielone, OSZALAŁAM!! :ryk:
Obrazek

Pewnie, każdy by oszalał :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 05, 2019 21:35 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" i PRZYJACIELOWIE

Znalazłam Bil’a ze zmiotką i chce się Bil’a zapytać czy mogę kupić, czy się nie obrazi, nie pozwie mnie za wykorzystanie wizerunku, bo teraz te RODO i w ogóle.
I jeszcze jak Bil’u lubi sprzątać to noże nie chciałby tez u mnie ?

https://arena.pl/kot-z-magiczna-miotla-lisy-parker-veronese-wu76990aa,p42373917.html

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

[poprzednia][następna]