MB&Ofelia pisze:Czitusia stanowczo nie wygląda na swoje lata. Piękna, dostojna Królowa Ogrodu
Dokładnie tak.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:Czitusia stanowczo nie wygląda na swoje lata. Piękna, dostojna Królowa Ogrodu
czitka pisze:Ogrodowo pierwszomajowo było, czyli koszenie, grabienie, przycinani, chwastów wyrywanie i kotów obserwowanie, aczkolwiek to ostatnie to ile w końcu można...![]()
Ile mogę tu razy pokazywać balerony Pasia, śpiącego Brata, figurowo opalającą się Mamę, no ile można,
nie, dzisiaj zero zdjęć nie moich kotów.
Dzisiaj jedno tylko i unikalne w pewnym sensie, bo Królowa Tut czyli Czitusia nie często pozwala sobie robić zdjęcia, tutaj trzeba z podaniem, z wyprzedzeniem, po prośbie, ot tak sobie strzelić fotkę to po prostu nie wypada. To Ona, moja najważniejsza, najpiękniejsza i najmądrzejsza Seniorka ukochana![]()
Czitusi jak się podaje coś w miseczce, oczywiście tam, gdzie sobie zażyczy, to trzeba koniecznie z wielką atencją i powagą wygłosić formułę "specjalnie dla ciebie", a jeszcze lepiej to się dodatkowo ukłonić![]()
I wtedy dopiero Tuta przystępuje do jedzenia![]()
Dzisiaj chodziła po drzewach, na zdjęciu zaczyna wspinanie na dach Hiltona po konarze czereśni.
A potem tam śpi sobie w koszyku na poduszkach dodatkowo przykryta kocykiem, bo Czitka to podszmatowiec jest, musi być coś do przykrycia, wtedy spanie ma sens.
Przepraszam, ale koniec pisania, idę interweniować, Brat z Mamą roznoszą chałupę bawiąc się jakąś zakichana piłeczką z piórkiem.
Dobranoc
czitka pisze:aga66 pisze:Czitusia przepiękna koteńka!
Czitusia dziękuje![]()
Ona stareńka jest i bardzo kochana, mamy już 16 lat i dwa miesiące. I na szczęście w ciągu całego swojego życia odwiedziła gabinet weterynaryjny 4 razy, w tym dwa z okazji sterylki. Tuta wie o wszystkich wszystko, pamięta Micia I-wszego, Czitusia Malutkiego, Micia II-go, Obisia, czule wspomina swoje dawne macierzyństwo, nie zapomniała o tych kotkach, które uratowaliśmy-Muśka, Gucio, ....jeszcze ktoś był, ale ja już nie pamiętam, muszę zapytać CzitusięA teraz godnie przyjęła nie moje. Bo Czitka jest ponad, po prostu ponad zawirowaniami losu. Usiądzie gdzieś wyżej na parapecie, poobserwuje, przemyśli i ustawi do pionu dziwnych lokatorów, dodam, że tymczasowych
![]()
Wstaje dzień.
Wojtek pisze:Pokaż to zdjęcie w wątku ornitologicznym: viewtopic.php?f=8&t=171513&start=1050
Użytkownicy przeglądający ten dział: włóczka i 122 gości