Nie rozumiem...

Kazdemu sie zdaza popelniac bledy, covu sie stara, a Ty na nia krzyczysz, nigdy nic zle nie zrobilas

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mysza pisze:covu pisze:Mysza pisze:to było do przewidzenia.... Skoro nie jadła wcześniej z mieski tylko ssała to nie będzie chętna do jedzenia z miseczek.
Skoro ma rozwolnienie to nie dajesz jej puszkowego jedzenia... Tylko gotowanego kurczaka (może byc z ryżem), może być surowa wołowinka. (albo wyłącznie kocie mleko) Ładnie biegunkę stopuje Nifuroksazyd (1ml na 1kg kota) Gerberek wbrew pozorom też często biegunkę powoduje.
Po za tym musiałaś nie raz czytać że nowe jedzenie wprowadza się stopniowo- jeden rodzaj co trzy dni. Przy kocim mleczku, Hillsie, Animondzie na raz musiała dostać biegunki. Może Kocie ABC poczytaj?
sorry Mysza, ale nie musialam i nie poczytalam...
nie jestem swieta i niestety nie wiem wszystkiego. a ty nie musisz od razu wypowiadac sie w ten sposob. ja naprawde nie staram sie zepsuc tego kota.
pogadalam z wetem (juz nie tym co rozmnaza koty) i mi nic o tym nie powiedzial. wydawalo sie ze dobrze mi poradzil, ale zaraz poczytam skoro nalegasz...
nie, no nie nalegoam, przeciez nic nie musisz
Siedzisz na forrum pół roku. Sama dajesz innym rady. Wiedziałaś że przyjdzie do Ciebie niesamodzielne kocię. I nic na temat jego odchowania nie przeczytałaś??
lorraine pisze:Mysza, jestes agresywna...
Nie rozumiem...![]()
Kazdemu sie zdaza popelniac bledy, covu sie stara, a Ty na nia krzyczysz, nigdy nic zle nie zrobilas
Bengala pisze:ale skoro wiadomo było już wcześniej, że tak młody kotek będzie, to wypadało się choćby teoretycznie przygotować, no nie?
tym bardziej, że dziewczyny przestrzegały i uczulały na trudności w opiece nad tak małym kotem
całe 8 stron tych rozmów jest, ale jak ktoś się upiera, że wie lepiej ...
Mysza pisze:lorraine pisze:Mysza, jestes agresywna...
Nie rozumiem...![]()
nie agresywana
zirytowana postawą covu
kazdy popełnia błęd, ale każdy stara się przed nimi ustrzec, zwłaszcza jeśli te błędy miałyby uderzyć w tak małego kociaka
Mysza pisze:lorraine pisze:Mysza, jestes agresywna...
Nie rozumiem...![]()
nie agresywana
zirytowana postawą covu
kazdy popełnia błęd, ale każdy stara się przed nimi ustrzec, zwłaszcza jeśli te błędy miałyby uderzyć w tak małego kociaka
lorraine pisze:PS. (bez zlosliwosci)
Czemu z tym gerberkiem to taka piramidalna bzdura?
W tym jednoskladnikowym jest czyste mieso, zmielone, bez dodatkow, latwo przyswajalne?
lorraine pisze:PS. (bez zlosliwosci)
W tym jednoskladnikowym jest czyste mieso, zmielone, bez dodatkow, latwo przyswajalne?
covu pisze:Mysza pisze:lorraine pisze:Mysza, jestes agresywna...
Nie rozumiem...![]()
nie agresywana
zirytowana postawą covu
ja przepraszma bardzo moze mi poweisz dokladnie gdzie popelnilam bald co??
skad do cholery wiesz jak przygotowywalam sie do przyjscia tego kociaka??
po to napisalam ten watek zeby ktos pomogl mi znalezc informacje o opiece nad takim maluchem. gadalam z 3 wetami, jej byla wlascicielka i chyba 5 osobami spoza forum ktore maja ztycznosc z maluchami (2 pracuja w schronisku, a reszta ma chodowle kotow rasowych i nieraz musieli odchowywac male jak kotka je odrzucila)
powiedz mi co jeszcze moglam zrobic??
z iloma jeszcze osobami doswiadczonymi w tej kwestii mialam rozmawiac??
Myszka.xww pisze:covu pisze:Mysza pisze:lorraine pisze:Mysza, jestes agresywna...
Nie rozumiem...![]()
nie agresywana
zirytowana postawą covu
ja przepraszma bardzo moze mi poweisz dokladnie gdzie popelnilam bald co??
skad do cholery wiesz jak przygotowywalam sie do przyjscia tego kociaka??
po to napisalam ten watek zeby ktos pomogl mi znalezc informacje o opiece nad takim maluchem. gadalam z 3 wetami, jej byla wlascicielka i chyba 5 osobami spoza forum ktore maja ztycznosc z maluchami (2 pracuja w schronisku, a reszta ma chodowle kotow rasowych i nieraz musieli odchowywac male jak kotka je odrzucila)
powiedz mi co jeszcze moglam zrobic??
z iloma jeszcze osobami doswiadczonymi w tej kwestii mialam rozmawiac??
Przeczytac ABC? Tam sa linki do watkow o odchowywaniu maluchow.
Zreszta, Mysza Ci pisala, ze mala moze nie umiec jesc z miski. Wystarczylo doczytac na temat nauki miseczkowania. W tych watkach jest rowniez podane, ze nie wprowadza sie gwaltownych zmian w diecie takiego malucha. Zreszta, w diecie zadnego zwierzaka sie tak nie robi.
Myszka.xww pisze:lorraine pisze:PS. (bez zlosliwosci)
Rowniez gez zlosliwosci - tak w rzeczywistosci tak calkiem bez dodatkow to ono nie jest.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 187 gości