Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2019 22:31 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Zefir, a myślałam, że tylko mój ma takie dziwne upodobania... Dobrze wiedzieć, że to wspólna cecha

Stomachari, nie myślałam o zapachu, zawsze przywiązywałam uwagę do dźwięku tego plastiku na płytkach, ale może w tym coś być, szanowny kotto lubi niuchać świeży chleb :kotek:

Karolina, dobrze, że uprzedzasz, na pewno nigdy, ale to nigdy nie podam Ci swojego adresu :ryk:
PS. poproszę fotki Króla Korneliusza I

karol_yna

Od: Śro sie 29, 2018 10:43

Post » Nie lut 03, 2019 9:54 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłej niedzieli ❤️

kaarolina1

Od: Śro sie 01, 2018 14:47

Post » Nie lut 03, 2019 13:18 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

kaarolina1 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłej niedzieli ❤️

Cudne zdjęcia :1luvu: szczególnie trzecie mnie rozczulilo. Pozdrawiam.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lut 03, 2019 15:29 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Karolina piesek i Korek znakomicie się uzupełniają.

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Nie lut 03, 2019 16:06 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Gosiagosia
Bardzo dziękuje :1luvu:

Korbacz9
O tak! Ale to Korek wyrasta na szefa drużyny :kotek:

kaarolina1

Post » Nie lut 03, 2019 18:59 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

kaarolina1 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłej niedzieli ❤️

Czwarta fotka przecudna - bamboszki Korusia :201461 :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie lut 03, 2019 19:52 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Cindy

Jestes zawsze przemiła :1luvu: mam słabość do korkowych łapek :)

A co do ostatniego tematu zabawek - dziś zwierzaki dorwały pasek od szlafroka :roll: i ubaw był po kokardkę :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

kaarolina1

Post » Nie lut 03, 2019 19:57 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

kaarolina1 pisze:Korek wyrasta na szefa drużyny :kotek:

Tak jest w większości domów, gdzie jest pies i kot :) Często nawet kot rządzi wielkim wilczurem czy labradorem i kładzie się na przykład na samym środku przejścia, tak że psisko siedzi i płacze, żeby go pańciostwo uwolniło z potrzasku.
U mnie raczej piesa ma więcej do powiedzenia, chociaż kocie granice respektuje. Jest na forum Patmol, u niej psy rządzą (do tego stopnia, że jak jej kot przeszkadza na blacie, to pies go zdejmuje na podłogę za skórę na grzbiecie).

kaarolina1 pisze:Obrazek

Świetne :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pon lut 04, 2019 7:39 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Pytałaś o zabawki :mrgreen: Czasem koty lubią coś, co jest według nas brzydkie i nawet nie pomyślelibyśmy, że kot może się tym zainteresować. Moja Mela miała kawałek sznurówki, Brenda jakiś fragment obrzydliwej futrzanej zabawki obwiązanej sznurkiem. Nawet do swojego domku z tym pojechała.Przykładów takich jest wiele.
Zwierzaczki przecudne :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 04, 2019 8:13 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Ja tam nic nie chcę mówić, ale Korek się kocur robi pełną krasą - mężnieje :kotek:

karol_yna

Post » Pon lut 04, 2019 12:24 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

A dla mnie Koreczek chyba przez swoje niewinne (biale) futerko wydaje sie takim maluszkiem :201461
Przypomina mi Filemona - kotka z Dobranocki, ktora moje dzieci (i ja tez :mrgreen: ) ogladaly dawno temu jak byly male. Przypomnial mi sie tez taki dowcip o Bonifacym i Filemonie.
Bonifacy, starszy kocurek wychodzil wieczorami na dwor. Pewnego razu kiedy kolejny raz szykowal sie do wyjscia Filemon zapytal go;
Bonifacy, dokad idziesz?
Ide sie lajdaczyc... odpowiedzial mu Bonifacy.
Zabiesz mnie prosze, ze soba - prosil Filemon.
No dobrze to idziemy - rzekl Bonifacy.
I wyszli w ciemny jesienny wieczor....a tam wieje, leje, gwizdzi itp.
Usiedli na daszku drewutni i siedza...
Po chwili Filemon drzac z zimna mowi do Bonifacego:
- wiesz, jeszcze z godzinke sie polajdacze i wracam do domu
:ryk:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon lut 04, 2019 13:28 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Ale troszkę spalilaś dowcip, bo na dworze Bonifacy sobie poszedł w mrok, zostawiając Filemona, który siedzi sobie sam i w końcu mruczy do siebie: jeszcze z godzinke sie polajdacze i wracam do domu
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon lut 04, 2019 13:41 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Lifter pisze:Ale troszkę spalilaś dowcip, bo na dworze Bonifacy sobie poszedł w mrok, zostawiając Filemona, który siedzi sobie sam i w końcu mruczy do siebie: jeszcze z godzinke sie polajdacze i wracam do domu

Ja znam go w takiej wersji :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon lut 04, 2019 14:32 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

dziś naszego Korka baaardzo interesuje śnieg - niemal cały dzień patrzy przez okno ;)
I dawno nic go tak nie zaciekawiło jak śnieżne kulki , które pies przynosi ze spaceru do domu :ryk:
Chciał je jeść , ale bałam się ze może się skończyć przeziębieniem :strach:
Czy Wasze kotki maja styczność ze śniegiem , np. ba balkonie ? :)

kaarolina1

Post » Pon lut 04, 2019 14:55 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

dziś naszego Korka baaardzo interesuje śnieg - niemal cały dzień patrzy przez okno ;)

Przyznaj się, że ich tak razem ustawiasz. Rozczula mnie widok jak razem śpią :1luvu:
Czesiek zawsze urządza pogoń za kostką lodu, która mi spadnie przypadkiem, ale zwykle kończy się na tym, że ląduje gdzieś pod kanapą, a potem zmywam kałużę :D

karol_yna

[poprzednia][następna]