Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2019 13:17 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

Z innej beczki.
Polski sklep dla gołębiarzy. Cztery preparaty wykorzystywane w leczeniu rzęsistkowicy (u gołębi nazywana też żółtym guzkiem).
http://www.qbalotnik.pl/pl/searchquery/ ... richomonas

Myślę, że ich opisy powinna przejrzeć Pani Doktor, ewentualnie zadzwonić do sklepu i pogadać ze sprzedawcą. Może któryś przyda się u Toli, ale to musi rozstrzygnąć wyłącznie specjalista.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie sty 06, 2019 13:19 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

ana pisze:Carnidazol występuje pod nazwami handlowymi:
Spartrix, Pantrix, Gambamix

Tu można kupić Gamabix w tabletkach o gramaturze odpowiedniej dla jednego gołębia, wiec malutkie, nie trzeba by dzielić.
Strona jest również w j. angielskim:
https://www.brieftaubenshop.de/en/produ ... bletten-2/
60 tabletek za 22,46 EURO, wysyłają za granicę.
https://www.brieftaubenshop.de/en/payment-methods/
płatność dla nabywców zagranicznych:
– Prepayment via transfer
– Payment via PayPal

Co fajne, mają serwis informacyjny przez Whatsappa (na górze każdej strony), czyli można pogadać w cenie internetu. Firma na terenie Niemiec, więc pewnie niemiecki preferowany.

Jesli zdecydujecie na Gambamix (generyk) to wraz z przesylka do Polski bedzie ta przyjemnosc kosztowac 32,31 euro.
Tak jak pisalam, moge oplacic wszystko z gory, zeby jak najszybciej poszla przesylka.
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Nie sty 06, 2019 13:20 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

Nasza przyjaciółka niedawno kupiła devona z rzęsistkiem (mieszka w DE), leczyła spatrixem według schematu 1 tabletka na pól kg ciała według takiego schematu:

Dawkowanie: 1 tabl na 0,5 kg Wagi kota. (czyli kot 5 kg dostaje 10 tabl) 2 dni pod rzad, 6 dni przerwy i na 7 dzien jeszcze raz. ( czyli daje sie w sumie 3 dawki) Spartrix zabija tez cysty giardi i lambli i dziala od razu.

Niestety, pisałem o 10 dniach bo i moi znajomi na urlopie i teraz to za 8 dni wrócą ...

teraz odę dalej doczytać ....
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Nie sty 06, 2019 13:26 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

Blue, może Twoja Pani Doc zna warszawskich vetów specjalizujących się w leczeniu gołębi, albo choć po prostu ptaków i oni coś poradzą, lub wręcz mają na stanie odpowiednie substancje.
fckptn
Obrazek

ana

Post » Nie sty 06, 2019 13:26 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

KotwKratke pisze:Nasza przyjaciółka niedawno kupiła devona z rzęsistkiem (mieszka w DE), leczyła spatrixem według schematu 1 tabletka na pól kg ciała według takiego schematu:

Dawkowanie: 1 tabl na 0,5 kg Wagi kota. (czyli kot 5 kg dostaje 10 tabl) 2 dni pod rzad, 6 dni przerwy i na 7 dzien jeszcze raz. ( czyli daje sie w sumie 3 dawki) Spartrix zabija tez cysty giardi i lambli i dziala od razu.

Niestety, pisałem o 10 dniach bo i moi znajomi na urlopie i teraz to za 8 dni wrócą ...

Jaka ilość substancji czynnej w tabletce?
fckptn
Obrazek

ana

Post » Nie sty 06, 2019 13:38 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

ana pisze:
KotwKratke pisze:Nasza przyjaciółka niedawno kupiła devona z rzęsistkiem (mieszka w DE), leczyła spatrixem według schematu 1 tabletka na pól kg ciała według takiego schematu:

Jaka ilość substancji czynnej w tabletce?

10mg (zresztą w podlinkowanych przeze mnie opakowaniach w tabletkach jest 10mg substancji czynnej), tabletki sa maleńkie, bardzo łatwo je podać, nie było żadnych skutków ubocznych, choć kot do tej pory jeszcze jest na probiotyku, tak ustalono z wetem że 2 mce kocurek będzie dostawał probiotyk (bene bac). Po 3 tyg od zastoswania leku, zrobili ponownie pcr i wynik negatywny :)
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Nie sty 06, 2019 14:59 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

Właśnie dziewczyna się odezwała na wątku lekarstwowym, mieszka w Wiedniu, znajomi we wtorek wracają do Wrocławia, mogą przywieźć!

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Nie sty 06, 2019 15:05 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

oczywiście zafunduję ten lek koteczce! muszę jednak wiedzieć dzisiaj, żeby móc jutro zakupić przed pracą. pozdrawiam serdecznie

AnkaCzajka

Od: Śro sie 22, 2018 19:14

Post » Nie sty 06, 2019 15:57 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

AnkaCzajka pisze:oczywiście zafunduję ten lek koteczce! muszę jednak wiedzieć dzisiaj, żeby móc jutro zakupić przed pracą. pozdrawiam serdecznie

O rany - to cudnie :)
Dałam znać Blue, która "prowadzi" Tolę:)

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Nie sty 06, 2019 16:17 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

AnkaCzajka pisze:oczywiście zafunduję ten lek koteczce! muszę jednak wiedzieć dzisiaj, żeby móc jutro zakupić przed pracą. pozdrawiam serdecznie

AnkaCzajka niech Twoje dobro wróci do Ciebie po stokroć ... :201494 :201494 <3
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie sty 06, 2019 16:41 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

AnkaCzajka pisze:oczywiście zafunduję ten lek koteczce! muszę jednak wiedzieć dzisiaj, żeby móc jutro zakupić przed pracą.

Przepraszam że dopiero teraz piszę ale padłam po obiedzie ;)

Bardzo dziękuję za propozycję i bardzo chętnie z niej skorzystamy!

Ja Toli dzisiaj podam ten lek co mamy bo jednak nie chcę czekać, ona jest w dobrej formie dzięki antybiotykowi ktory nieco załagodził wojnę pierwotniakowo-bakteryjną w jelitach, odstawić go można w każdej chwili, dzięki Twojej propozycji będzie alternatywa za kilka dni :1luvu:

I tak jest pewne prawdopodobieństwo że trzeba będzie kurację powtórzyć, będzie jak znalazł :)

Bardzo dziękujemy za pomoc!!! :1luvu:

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie sty 06, 2019 17:20 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

w takim razie kupię jutro i podam do Polski we wtorek. proszę o adres do wysyłki :)
oczywiście najlepiej orientujecie się w kuracji, ja jestem dopiero w powijakach, jeżeli chodzi o koty!

AnkaCzajka

Post » Nie sty 06, 2019 17:27 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

AnkaCzajka pisze:w takim razie kupię jutro i podam do Polski we wtorek. proszę o adres do wysyłki :)
oczywiście najlepiej orientujecie się w kuracji, ja jestem dopiero w powijakach, jeżeli chodzi o koty!

Aniu, czy gdyby okazało się, że któryś z moich kotów ma giardie (muszę im kał zbadać), to czy miałabyś możliwość za jakiś czas zakupić ten lek jeszcze raz? Kasę wysłałabym Tobie wtedy na konto.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Nie sty 06, 2019 17:32 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

oczywiście :) jeżeli tylko mogę pomóc

AnkaCzajka

Post » Nie sty 06, 2019 17:35 Re: Walka o życie Toli - rozliczenie str 1

AnkaCzajka pisze:oczywiście :) jeżeli tylko mogę pomóc

Super :). A dasz jakieś namiary na siebie? Może adres e-mail na PW, bo pewnie nie zawsze będziesz na miau. Ja wyślę Ci zaraz PW z moim mailem. Pojawi Ci się informacja, że masz 1 nową wiadomość u góry strony. Tam możesz kliknąć: odpowiedz :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

[poprzednia][następna]