Napiszę tak - biorę na siebie (i pewnie gusiek1 mi pomoże, prawda???

) osobiste rozmowy z dziewczynami na te wszystkie ważne tematy. Mam świadomość ogromu pracy - bo ich wiedza jest tak naprawdę śladowa i wiem o tym lepiej niż większość z Was może przypuszczać - ale jak już zaczęłam to sprawę dokończę - tym bardziej że to wdzięczne odbiorczynie informacji
Bardzo bym chciała aby ten wątek skupił się na Toli i walce o jej życie teraz.
Jaspis pewnie jeszcze nie raz coś palnie z niewiedzy

Bardzo nie chciałabym żeby wątek zamienił się w miejsce negatywnych emocji, a łatwo o to gdy ktoś coś kontrowersyjnego rzuci. Potem bardzo trudno tą lawinę zatrzymać

Ja się bardzo w ratowanie tego kociaka zaangażowałam i chciałabym, zależy mi aby ten wątek był pełen emocji dobrych, kciuków, fluidów wspierających

Może jestem naiwna, ale jakoś tak ma uczycie że dla tej koteczki każdy sposób by ją wesprzeć jest dobry.
Bardzo mi też zależy na tym żeby obecnie Jaspis skoncentrowała się na zaopiekowaniu Tolą tu i teraz, a w wolnych chwilach odpoczywała - ona jest w ciąży, nie czuje się doskonale a opieka nad Tolą jest bardzo wyczerpująca.
To czego dowiedziała się Jaspis w ostatnich dniach jest ogromem wiedzy, ona ją przyswoiła, akceptuje, wprowadza w życie.
Ale w tym trudnym momencie chyba za dużo tego na 19 latkę w ciąży i opiekującą się kotem w bardzo ciężkim stanie, wymagającym nieustannego zaangażowania i wywołującym nieustanne wyrzuty sumienia

Ja wiem że możecie mieć na ten temat inne zdanie, ja to bardzo szanuję i niczego nie chcę nikomu narzucać, absolutnie.
Tylko proszę...
A może założymy jeszcze jeden wątek? Poświęcony np. przekazaniu wiedzy kompletnemu laikowi?
Byłby i dla Jaspis w wolnych chwilach bardzo pouczający (zaglądałaby do niego w chwilach spokoju, gdy stan Toli się poprawi a nie za każdym razem gdy chce o niej coś napisać) i przekazywałby niezbędną, totalnie podstawową wiedzę dla osób które chcą się coś dowiedzieć a są zieleni do cna.
W sumie czegoś takiego na forum nie ma. Jest ogrom wiedzy, ale dla takich absolutnych laików, w jednym miejscu - chyba nie.
To oczywiście tylko propozycja.