Moderator: Estraven

mziel52 pisze:A ktoś z fundacji nie może tam klatki łapki postawić? W rękę się nie złapią. Przed łapaniem trzeba przegłodzić, to śmielej przyjdą do jedzenia.

Bastet pisze:Dwa kociaki u mnie. Ale kurczę, duże są... Nie mam pewności, czy się oswoją. Mają z 4,5 miesiąca.. Na razie patrzą na mnie zezem - zwłaszcza biało-czarny, który wcisnął się w najdalszy kąt klatki...Przy przepakowywaniu podrapał mnie mocno. Pryskam octeiniseptem. Drugi - czarny - jako tako. Dwa kocurki. W bardzo chodliwych kolorach..
Na razie tyle przyjechało. Nie wiadomo, czy ich rodzeństwo do mnie dojedzie.

mziel52 pisze:Oswoisz, spoko. Tylko dobre jadło i dobra zabawa musi być.
I zaopatrz się w aptece dla siebie w maść tribiotic, a w spożywczym w sodę oczyszczaną - zestaw szybkiego reagowania na ewentualne rany.
Ja podobne oswajałam na podwórzu i w domu.
aga66 pisze:Miewałam starsze i się oswajały, niektóre bardzo szybko...Co z pozostałymi?
mir.ka pisze:a ile ich jest?
czitka pisze:Oj, będzie wesoło![]()
Dzielna Kobieto, ja podziwiam![]()
Ale one już duże są, kastracje, sterylizacje, to też Ty?
Trzymam oczywiście kciuki najmocniejsze i czekam na fotki!
kwiryna pisze:Fajnie, ze juz sa dzieciaczki, oby i tamte dwa sie zlapalya co z mamusia?
Bastet pisze:mir.ka pisze:a ile ich jest?
No razem było ich cztery, ale jeden na pewno zostaje u tych państwa, a ostatni - nie wiem. Nie dał się złapać, a to są tak nieżyczliwi ludzie (oprócz tej sąsiadki, która przejęła się ich losem), że mogą już nie chcieć pomóc. Np. ten sąsiad z samochodem może już się wypiąć na wszystko, i wtedy pozamiatane...czitka pisze:Oj, będzie wesoło![]()
Dzielna Kobieto, ja podziwiam![]()
Ale one już duże są, kastracje, sterylizacje, to też Ty?
Trzymam oczywiście kciuki najmocniejsze i czekam na fotki!
Dzięki Czitko! Nie, to na koszt fundacji będzie. A to dwa chłopaki som
kwiryna pisze:Fajnie, ze juz sa dzieciaczki, oby i tamte dwa sie zlapalya co z mamusia?
Niestety nic nie wiem, co z mamusią. Z tymi ludźmi bardzo ciężko się dogadaćOczywiście, powinna być wykastrowana, ale czy się uda to zrobić przy ich wielkiej niechęci, to ja nie wiem..

(AMY
pamietamy)
plus Bagira 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości