Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 46

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2018 8:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dobrze Cię rozumiem bo ja z Tatą jako jedynaczka też miałam więź szczególną Mama wymagała i karciła a Tata chwalił. Wolałam czas spędzać z nim niż z rówieśnikami. A u nas na cmentarzu w niektórych miejscach trzeba skakać po grobach bo nie ma jak przejść. Wyobraź sobie rodzina stoi przy grobie, znicze zapalone a ty skaczesz przez ten grób. Cena pieniądza jest straszna. A miejsce na cmentarzu 30 tys. i to na obrzeżach Wawy.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lis 03, 2018 8:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Aga, Ile kosztuje miejsce na cmentarzu!!!???? :strach:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lis 03, 2018 11:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aga66 pisze:Dobrze Cię rozumiem bo ja z Tatą jako jedynaczka też miałam więź szczególną Mama wymagała i karciła a Tata chwalił. Wolałam czas spędzać z nim niż z rówieśnikami. A u nas na cmentarzu w niektórych miejscach trzeba skakać po grobach bo nie ma jak przejść. Wyobraź sobie rodzina stoi przy grobie, znicze zapalone a ty skaczesz przez ten grób. Cena pieniądza jest straszna. A miejsce na cmentarzu 30 tys. i to na obrzeżach Wawy.

ile? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O az 30 tys?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lis 03, 2018 17:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob lis 03, 2018 23:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aga66 pisze:Dobrze Cię rozumiem bo ja z Tatą jako jedynaczka też miałam więź szczególną Mama wymagała i karciła a Tata chwalił. Wolałam czas spędzać z nim niż z rówieśnikami. A u nas na cmentarzu w niektórych miejscach trzeba skakać po grobach bo nie ma jak przejść. Wyobraź sobie rodzina stoi przy grobie, znicze zapalone a ty skaczesz przez ten grób. Cena pieniądza jest straszna. A miejsce na cmentarzu 30 tys. i to na obrzeżach Wawy.

Ja też jedynaczka.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lis 03, 2018 23:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:

Rozumiem , że to Wawa ale cena zwalająca z nóg. Kogo stać na pochówek za taką cenę a rozumiem , że to tylko kwota za plac na cmentarzu a nie koszt pochówku .
U nas opłaty cmentarne ( nie chodzi mi tu o koszt pogrzebu tylko same opłaty za cmentarz ) wyniosły ponad 4 000 zł mając swój własny grób. Rodzice opłacali grób babci a w tym roku minęło 16 lat od ostatniej wpłaty ( opłaty naliczane są za okres 20 lat ) więc odliczyli za 4 lata i naliczyli od tego roku za kolejne 20 lat, do tego doszła opłata za rozmontowanie starego nagrobka, zgruzowanie go bo mamy już zamówiony nowy pomnik, wykopanie grobu to koszt ok. 3500 zł + dodatkowo w dniu pogrzebu dopłaciliśmy 700 zł za pogłębienie grobu czyli zrobienie grobu tzw. głębinowego i to razem dało kwotę ponad 4 000 zł.
Chociaż co jest dla mnie dziwne w sierpniu zmarł szwagier mojej koleżanki z pracy i koleżanki siostrze zaśpiewali 3500 zł gdzie też mieli miejsce u rodziców szwagra. Jednak kupienie nowego placu okazało się mniej kosztowne niż pochówek już w istniejącym grobie bo za nowe miejsce zapłaciła niecałe 2000 zł.
I o co tu w tym wszystkim chodzi to nie mam pojęcia.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 03, 2018 23:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Coś na poprawę humoru
https://demotywatory.pl/4887945/Na-poka ... -wyjatkowa

Mały jest dobry.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 03, 2018 23:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze::201461 :201461 :201461

Nie zadzwoniłam bo jak wróciłam do domu to siedziałam nad testami z pracy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lis 04, 2018 8:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Rozumiem , że to Wawa ale cena zwalająca z nóg. Kogo stać na pochówek za taką cenę a rozumiem , że to tylko kwota za plac na cmentarzu a nie koszt pochówku .
U nas opłaty cmentarne ( nie chodzi mi tu o koszt pogrzebu tylko same opłaty za cmentarz ) wyniosły ponad 4 000 zł mając swój własny grób. Rodzice opłacali grób babci a w tym roku minęło 16 lat od ostatniej wpłaty ( opłaty naliczane są za okres 20 lat ) więc odliczyli za 4 lata i naliczyli od tego roku za kolejne 20 lat, do tego doszła opłata za rozmontowanie starego nagrobka, zgruzowanie go bo mamy już zamówiony nowy pomnik, wykopanie grobu to koszt ok. 3500 zł + dodatkowo w dniu pogrzebu dopłaciliśmy 700 zł za pogłębienie grobu czyli zrobienie grobu tzw. głębinowego i to razem dało kwotę ponad 4 000 zł.
Chociaż co jest dla mnie dziwne w sierpniu zmarł szwagier mojej koleżanki z pracy i koleżanki siostrze zaśpiewali 3500 zł gdzie też mieli miejsce u rodziców szwagra. Jednak kupienie nowego placu okazało się mniej kosztowne niż pochówek już w istniejącym grobie bo za nowe miejsce zapłaciła niecałe 2000 zł.
I o co tu w tym wszystkim chodzi to nie mam pojęcia.

Mnie teraz na pobliskim cmentarzu komunalnym zdziwiła jedna rzecz (a moze to nie dziwne :roll: ), niedawno postawili nowe kolumbarium i wszystkie kwatery są juz tam zarezerwowane 8O Cena takiego miejsca na tym cmentarzu to 2500 zł. Nie wiem czy to duzo czy mało, ale dodatkowy koszt to tylko tablica , więc już nie trzeba wydawać nie wiadomo ile na nagrobek.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lis 04, 2018 13:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A co to takiego kolumbarium bo ja taka nie wtajemniczona.
Tata pochowany jest na rzymsko katolickim cmentarzu. Byc moze koszty na komunalnym cmentarzu czy prawoslawnym odbiegaja od siebie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lis 04, 2018 13:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze::201461 :201461 :201461

Nie zadzwoniłam bo jak wróciłam do domu to siedziałam nad testami z pracy.

:placz: :placz: :placz:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lis 04, 2018 15:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:A co to takiego kolumbarium bo ja taka nie wtajemniczona.
Tata pochowany jest na rzymsko katolickim cmentarzu. Byc moze koszty na komunalnym cmentarzu czy prawoslawnym odbiegaja od siebie.

kolumbarium to miejsce gdzie chciałabym być pochowana
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 04, 2018 18:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wg mnie super alternatywa dla oszczędności miejsca.

Mi się podobaObrazek

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lis 04, 2018 18:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:Wg mnie super alternatywa dla oszczędności miejsca.

Mi się podobaObrazek

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

gdzie takie jest? u nas trochę inne
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]