moderator

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2005 17:47

Nie będzie odpowiedzi na które pytanie:
-czy Bengala została upomniana? po jej wczorajszej reakcji na moje pytanie dotyczące upomnienia mogę wnioskować, że chyba nie, bo tonu specjalnie nie zmieniła.

- jakie jest zadanie moderatora i dlaczego nie reaguje "z urzędu" na pewne zjawiska? czy w tym pytaniu jest coś podchwytliwego/nieprzyjaznego Irafałowi/obraźliwego?

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob maja 28, 2005 17:49

I jeszcze jedno - czy gdybym zgłosiła zachowanie Bengali Irafałowi i zapytała na pw, czy została ona upomniana, moje pytanie również uznanoby za obraźliwe i odmówionoby odpowiedzi?
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 17:49 przez Mysia, łącznie edytowano 1 raz

Mysia

Post » Sob maja 28, 2005 17:49

Mysia pisze:Nie będzie odpowiedzi na które pytanie:
-czy Bengala została upomniana? po jej wczorajszej reakcji na moje pytanie dotyczące upomnienia mogę wnioskować, że chyba nie, bo tonu specjalnie nie zmieniła.

- jakie jest zadanie moderatora i dlaczego nie reaguje "z urzędu" na pewne zjawiska? czy w tym pytaniu jest coś podchwytliwego/nieprzyjaznego Irafałowi/obraźliwego?

Ja zrozumialam, ze na zadne z wymienionych - i dodatkowo na pytanie o tozsamosc Moderatora.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob maja 28, 2005 17:50

Mysia pisze:I jeszcze jedno - czy gdybym zgłosiła zachowanie Bengali Irafałowi i zapytała na pw, czy została ona upomniana, moje pytanie również uznanoby za obraźliwe i odmówionoby odpowiedzi?

A tu juz nie potrafie odpowiedziec...
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Sob maja 28, 2005 17:51

Anonymous pisze:
lrafal pisze:
niestety nie, mozna sie zalogowac na wiecej niz 1 uzytkownika

hmmmmmm, chyba nie znasz własnego forum skoro tak piszesz 8)
ale czasem tak bywa, administrator nie o wszystkim musi wiedzieć :twisted:

mozna mozna, a co zabrales sie w koncu za instrukcje od phpbb (pamietaj, ze pisali ja w czasie jak bylo jeszcze IE 5.5 a ta przegladarka nie potrafila zakladac roznych pliko cookies dla roznych sesji w tej samej domenie. Musisz sie jeszcze duuuuzo nauczyc bo swiat idzie do przodu.
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 18:02 przez lrafal, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob maja 28, 2005 17:52

Mysiu, daj spokój juz z tą Bengalą
jesli chodzi Ci o wiedze na ten temat, to przecież możesz na PW zadac to pytanie rafałowi oraz wszystkim trzem moderatorom
ktoś na pewno w końcu odpowie ;)

natomiast jeśli chodzi o poużywanie sobie na Bengali no to :(
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Sob maja 28, 2005 17:52

ascalithion pisze:Mysiu, no nadal nie rozumiesz...
Przeczytaj jeszcze raz...

ascalithion pisze:No cóż... Widzę, że naprawdę wiele osób tego ciągle nie rozumie...
Może to trudno przyjąć do wiadomości, ale to fakt - wszyscy jesteśmy tu gośćmi. Gośćmi Rafała. Powiedzmy, że to takie duże, otwarte przyjęcie, które Rafał miał kaprys zorganizować. To, że jest ono otwarte, nie zmienia faktu, że goście zwyczajnie nie mają prawa decydować o sposobie urządzenia mieszkania. I jest zwyczanie niegrzeczne rozliczanie gospodarza z tego komu powierza rolę współorganizatora. Jest skrajnie aroganckie żadanie wyjaśnień od gospodarza, z którego uprzejmości i ciężkiej pracy się korzysta, wyjaśnień dlaczego gość X ma prawo zaglądać do lodówki, a gość Y nie. I jest po prostu niepoważne domaganie się by tłumaczył się z tego kim jest ochroniarz, którego wynajął i jaki mu powierzył zakres obowiązków. (mam nadzieję, że mnie mod za tego ochroniarza nie wywali...). A dlaczego przydał się ochroniarz? Ano dlatego, że kilka osób nie chciało i często nie chce przyjąć do wiadomości, że w części pomieszczeń się nie tańczy, że na dywanie się nie kiepuje, albo, że gospodarz nie lubi bezpodstawnie agresywnych megalomanów. Po prostu. I że jeśli uzna, że ktoś mu w mieszkaniu na przyjęciu paskudzi bardziej niż jest to w stanie znieść (w sumie fakt - przyjęcie otwarte, coś tam się może wydarzyć), to będzie takiego gościa wypraszał. Aż dziw, że cierpliwie znosi to, że część gości niby to ceniąc gospodarza, buduje mu w domu po kątach ołtarzyki dla wyrzuconych... Muszę przyznać, że daje dowody wielkiej cierpliwości... Ja bym jej nie miał. Może dlatego nie mam takiego forum...

Nie, rzeczywiście nie rozumiem, dlaczego pozwala się na obrażanie innych uczestników? Czyżby Bengala była jakimś lepszym gościem ode mnie? Tak mam to rozumieć?

Mysia

Post » Sob maja 28, 2005 17:54

Mysia pisze:I jeszcze jedno - czy gdybym zgłosiła zachowanie Bengali Irafałowi i zapytała na pw, czy została ona upomniana, moje pytanie również uznanoby za obraźliwe i odmówionoby odpowiedzi?

musisz kiedys sprawdzic ;)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob maja 28, 2005 17:55

Keti pisze:
Lilu pisze:
lrafal pisze:tak dla wyjasnienia bo Henryk jest tu nowym uzytkownkiem i nie koniecznie wie co sie tu dzialo to:

chodzi o obroncow tego pana http://miau.pl/bonifacy

ale opisy 8O 8O 8O

Lilu, były jeszcze "lepsze"
ja je nawet mam
ale nie moge ich upublicznić bo nie umiem tak ładnie wyczyścić wszystkiego naokoło jak Rafał
a nie chce upubliczniac moich kontaktów na gg
czy innych przyległości

klikasz na klawiaturze Print Screen Sys Rq otwierasz Painta wybierasz z edycji wklej następnie wycinasz to co nie potrzebne. :wink: zapisujesz plik.W programie do obrobki zdjęć wycinasz białe tło zapisujesz i wklejasz np: w upload :wink: nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :roll: . Od razu mówie że nikogo nie namawiam do publicznego pokazywania opisów Bonifacego :lol: chciałam tylko wytłumaczyć
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Sob maja 28, 2005 17:55

Keti pisze:Mysiu, daj spokój juz z tą Bengalą
jesli chodzi Ci o wiedze na ten temat, to przecież możesz na PW zadac to pytanie rafałowi oraz wszystkim trzem moderatorom

Mysiu, też uważam - zadaj to pytanie na PW.
Jeśli chodzi zaś o używanie na Bengali - bo było dokładnie odwrotnie.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob maja 28, 2005 17:56

Keti, jak na razie to Bengala sobie na mnie poużywała obrażając mnie (bo wiesz, prawienie sobie nawzajem złośliwości to jedno, a takie obrażanie "z grubej rury" to drugie).
Nie chcę pytać na pw, zapytałam tutaj i chciałabym dostać odpowiedź tutaj, zwłaszcza, że nie tylko ja zadałam takie pytania. Przypomnę też, od czego zaczyna się wątek pt."Pytania do moderatora" - przeczytaj, proszę, pierwszy post. Pytanie w nim zadane też pozostało bez odpowiedzi...

Mysia

Post » Sob maja 28, 2005 17:57

Mam wrażenie, że niedługo nawet niewinne acz jakże wdzięczne słowo "kot" wystarczy, żeby wywołać burzę. :?
Nader często odnoszę też ostatnio wrażenie, że chęć "przywalenia" osobie, której się nie lubi, przy każdej nadarzającej się okazji, czy jest powód, czy go nie ma, mylona jest ze szczerą, ożywczą, demokratyczną dyskusją. A jak moderator wytnie, albo przystopuje, to święte oburzenie, bo rzecz jasna: nieobiektywny (skoro mnie nie poparł), stronniczy, TWA i w ogóle zły czowiek. 8)
Co do samego Moderatora, to - pomijając oczywisty chyba dla wszystkich fakt, że moderatorów Admin mianuje i jego zbójeckie prawo wybrać sobie, kogo chce - to imho jest potrzebny tu jak najbardziej. Bo, Blue:

Blue pisze:(...) Znacznie latwiej i z wieksza akceptacja bym przyjela ewentualna uwage czy skarcenie ze strony wlasnie np. Estravena jako takiego, ktorego bardzo szanuje i tez uwazam za swietnego administratora. Moge sie z nim nie zgadzac - ale jest konkretnym czlowiekiem i jest to dla mnie zupelnie inne w odbiorze niz "metaliczny" glos odzywajacy sie regulkami a podpisujacy jako Moderator - czyli twor bezosobowy, sztuczny, nie dajacy mi prawa do obrony swoich racji gdyby taka potrzeba zaszla.

Marudze, wiem :?

Ty uwagę konkretnego moderatora przyjmiesz łatwiej, bo go szanujesz i uważasz za świetnego moderatora. Ci, którzy konkretnego moderatora nie szanują i nie uważają za świetnego moderatora żadnej uwagi od niego nie przyjmą ze zrozumieniem. Dla nich każda uwaga, będzie okazją do protestów i pyskówek - bo nieobiektywny, stronniczy, TWA i w ogóle zły człowiek.
Bo tak już mają. Bo muszą za wszelką cenę mieć ostatnie słowo. Do znudzenia.
W sytuacji, która tu się wytworzyła, bezosobowy Moderator jest moim zdaniem najlepszym wyjściem.
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 17:59 przez Funia, łącznie edytowano 1 raz

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Sob maja 28, 2005 17:59

Mysia pisze:

Keti, jak na razie to Bengala sobie na mnie poużywała obrażając mnie (bo wiesz, prawienie sobie nawzajem złośliwości to jedno, a takie obrażanie "z grubej rury" to drugie).
Nie chcę pytać na pw, zapytałam tutaj i chciałabym dostać odpowiedź tutaj, zwłaszcza, że nie tylko ja zadałam takie pytania. Przypomnę też, od czego zaczyna się wątek pt."Pytania do moderatora" - przeczytaj, proszę, pierwszy post. Pytanie w nim zadane też pozostało bez odpowiedzi...

Mysia ja rozumiem, ale jesli dostałaś jasną dopowiedź że tu odpowiedzi nie bedzie
to po co dalej?

chyba, ze naprawde nie zależy Ci na tej wiedzy i chodzi tylko, o to, żeby jak najwięcej razy wymienic nicka Benagli
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Sob maja 28, 2005 18:00

Anonymous pisze:
lrafal pisze:
pstryga pisze:Możes dokładnei napisać w którym miejscu przesadzam.

A moze wiesz jak to jest, ze wiekszosc uzytkownikow tego forum nawet nie wie kto jest adminem, nigdy nie miala kontaktu z moderatorem - po prostu dla nich to forum jest jak kazde inne w sieci.

A dla Ciebie(i kilku innych osob) jest to moje prywatne forum, z ktorego was wywale przy najmniejszej okazji.

odpowiedz sobie na to pytanie, mi nie musisz.

To mnie wywal pierwszego, nie lubię chamstwa!!!
Każdy ma prawo do swojego zdania, nawet błędnego, ale trzeba go o tym przekonać, więc nie przeginaj. Przecież możemy założyć własną stronkę, a na tą nie przyjdzie "kot z kulawą nogą". Tylko nie pisz, że się wymądrzam, bo to juz dostałem na PW. Życzę trochę opanowania emocji, w końcu chodzi o koty, nie o Ciebie.
jestem pod wrazeniem :?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Sob maja 28, 2005 18:03

Tym optymistycznym akcentem proponuje zakonczyc dyskusje, ktorej jedynym pozytywnym aspektem jest to, ze toczy sie tu, a nie na Kotach, gdzie przeksztalcilaby sie w jatke slowna :wink:
abluo ergo sum

Beliowen

[poprzednia][następna]