moderator

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2005 11:36

Wojtek :twisted:

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Yoasia pisze:
Keti pisze:
Yoasia pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:W takim razie, każde z nas pozostaje przy własnym zdaniu :)

:D

Yoasiu nie zgadzam sie z Toba, uwazam że Moderator powinien być "uniwersalny" i nie powinien być kojarzony z żadną osobą, bo zaraz bedziemy doszukiwac sie czy swojej kolezance zamknął tyle razy wątek ile mojej kolażance, a po co Ci to?

ja wole sie powkurzac na Moderatora, a potem normalnie rozmawiac z ludxmi :wink:

no ale to moje prywatne zadanie i ostani głos w dyskusji na ten temat

Keti mamy swoje zdania...ale tak z ciekawości czy Tobie Moderator zamknął jakiś wątek?

a po co Ci ta wiedza Yoasiu?
śledztwo?
chcesz zawęzić krąg osób mogących mieć dostep do konta Moderator? :lol:

Napisałam (nie czytasz) z ciekawości. no i po to by sprawdzić Twoją poprawnośc polityczną. Swoje typy mam, a i tak wiem że nie dowiem sie na forum prawdy, bo pewne osoby nie przyznają sie do posiadania "licencji na zabijanie" ups zamykanie wątków. :twisted:

no to nie zaspokoje Twojej ciekawości
zawsze mozesz pogrzebac w archiwum

powiem tylko, że mam zaufanie do Rafała
i dlatego popieram wszelkie jego posunięcia
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Keti pisze:
Yoasia pisze:Keti mamy swoje zdania...ale tak z ciekawości czy Tobie Moderator zamknął jakiś wątek?

śledztwo?

Zawęzić? Ciekawe podejście :wink: Ja mogę żyć bez wiedzy kim jest Moderator. Przypuszczam, że Yoasi pytanie wynikało z odczucia, że Moderator nie jest bezstronny. Też mam takie odczucie.

BTW - czy możecie skończyć z wielopiętrowym cytowaniem postów - tego się nie da czytać.
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 11:43 przez Majorka, łącznie edytowano 2 razy
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob maja 28, 2005 11:39

Majorka pisze:No i mnie się przydarzyło :) To ja napisałam:
Anonymous pisze:
Keti pisze:
Yoasia pisze:Keti mamy swoje zdania...ale tak z ciekawości czy Tobie Moderator zamknął jakiś wątek?

śledztwo?

Zawęzić? Ciekawe podejście :wink: Ja mogę żyć bez wiedzy kim jest Moderator. Przypuszczam, że Yoasi pytanie wynikało z odczucia, że Moderator nie jest bezstronny. Też mam takie odczucie.

Majorko dokładnie o to mi chodziło...
Kiedy spotkam osobę bezstronną w każdym forumowym sporze (ale posiadającą swoje zdanie tylko nie kierująca sie nim) i działąjącą dla dobra forum to podam mu/jej prawice do uścinięcia i z czystym sumieniem powiem że moze byc wg mnie Moderatorem.

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Sob maja 28, 2005 11:40

Anonymous pisze: Zawęzić? Ciekawe podejście :wink: Ja mogę żyć bez wiedzy kim jest Moderator. Przypuszczam, że Yoasi pytanie wynikało z odczucia, że Moderator nie jest bezstronny. Też mam takie odczucie.

Chyba wszystkim o to chodzi
dalsze odczucia to wrazenia, ze moderator naduzywa swoich kompetencji.
a przynajmniej jedna z osob korzystajaca z tego konta.

inaczej zapewne tej dyskusji w ogole by nie bylo.
Gość

Post » Sob maja 28, 2005 11:43

jak Wy to robicie, ze Was wylogowuje? 8O :lol:
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 11:46

to moze w koncu pora wyprowadzic sie na inne forum :idea:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob maja 28, 2005 11:48

lrafal pisze:to moze w koncu pora wyprowadzic sie na inne forum :idea:

a do kogo skierowana jest ta delikatna sugestia? :roll:

Yoasia

Post » Sob maja 28, 2005 11:49

jesli do tego miało to sie sprowadzic to pewnie niektórzy tak zrobia

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Sob maja 28, 2005 11:50

Yoasia pisze:

a do kogo skierowana jest ta delikatna sugestia? :roll:

ja myśle ze do tych którym sie tu nie podaba , po prostu

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 11:51

do wszystkich ktorym sie cos nie podoba, nikt nie zmusza do siedzenia na tym wasnie forum.
Obrazek

lrafal

Post » Sob maja 28, 2005 11:51

Keti pisze:Moderator to nie anonim, potraktujcie to jako automat i już

To nie jest latwe - bo wtedy zupelnie czuje sie w obecnej sytuacji jak... bo ja wiem - tresowane zwierze?
To troszke na wyrost sformulowanie oczywiscie ale w pewien sposob odaje moje odczucia.
Poki zachowuje sie i robie to co jest pozadane i w granicach normy przez kogos ustalonej - to jest ok, ale jak tylko zrobie cos co ta norme (w sumie nieokreslona za bardzo) przekrocze - to mi automacik za uchem najpierw brzeczy ostrzegawczo a potem daje kopa pradem.
Przesadzam, oczywiscie. Ale nie tak zupelnie do konca.
Znacznie latwiej i z wieksza akceptacja bym przyjela ewentualna uwage czy skarcenie ze strony wlasnie np. Estravena jako takiego, ktorego bardzo szanuje i tez uwazam za swietnego administratora. Moge sie z nim nie zgadzac - ale jest konkretnym czlowiekiem i jest to dla mnie zupelnie inne w odbiorze niz "metaliczny" glos odzywajacy sie regulkami a podpisujacy jako Moderator - czyli twor bezosobowy, sztuczny, nie dajacy mi prawa do obrony swoich racji gdyby taka potrzeba zaszla.

Marudze, wiem :?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob maja 28, 2005 11:53

lrafal pisze:do wszystkich ktorym sie cos nie podoba, nikt nie zmusza do siedzenia na tym wasnie forum.

Irafał nie nie podoba a niektórzy proszą o wyjaśnienie pewnych kwestii ot tyle.

Yoasia

Post » Sob maja 28, 2005 11:53

A ja z kolei mam odczucie, że moderatorem powinna być osoba jak najbardziej bezstronna ( a przynajmniej potrafiąca tą bezstronność okazać w odpowiednich chwilach), budząca zaufanie większości osób na forum, a nie wzięta "z sufitu". I to bez względu na to, czy forum jest prywatne, czy nie. Bywałam już na forach prywatnych, na których dyskutowane były sprawy o wiele bardziej kontrowersyjne niż wypuszczanie (bądź nie) kotów i poza tym, że założyciel i właściciel miał prawo decydować o tym, kogo na forum wpuszcza bądź zaprasza, to forum żyło własnym życiem, a moderatorzy pilnowali porządku - przeganiali trolle, usuwali wypowiedzi obraźliwe czy niezgodne z netykietą. Forum, na którym uczestnicy muszą się pilnować i wygłaszać tylko opinie zgodne z opiniami właściciela to jakaś parodia, a nie miejsce prowadzenia dyskusji.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob maja 28, 2005 11:59

Yoasia pisze:Irafał nie nie podoba a niektórzy proszą o wyjaśnienie pewnych kwestii ot tyle.

cos wyjatkowo napastliwie to robia, nie doczekaja sie wyjasnien.
Obrazek

lrafal

[poprzednia][następna]