1m2 na kota!Koty u zbieraczki.Zastraszona Fela prosi o dom !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2018 17:59 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

tja, a jak sie pyta, czy czlowiek mieszka we wlasnym to sie wiele osob oburza, ze co to kogo obchodzi...

Miejmy nadzieje, ze bardzo mu to w glowie nie namiesza.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro wrz 05, 2018 18:01 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Opcja zostawienia go do czasu znalezienia nowego ds odpada

Joka2011

Od: Sob wrz 12, 2015 21:19

Post » Śro wrz 05, 2018 18:06 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Joka2011 pisze:Opcja zostawienia go do czasu znalezienia nowego ds odpada

Szkoda. To test na to jak pani faktycznie pokochała kota.
Trudno. Oby tego zdrowiem swoim nie przyplacil.
Joako żeby było jasne, ja nie mam do nikogo pretensji, nikt nie jest w stanie przewidzieć tego że ma do czynienia z klamca. I tyle..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 05, 2018 18:18 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Nie wiemy, jak było. Może rodzicielka wiedziała o kocie i się na niego zgodziła, a nagle jej się odwidziało, może to zemta za jakieś coś. Znam takie matki, niestety.
Najbardziej mi kota żal, bo co on winien biedak, a od początku ma strasznego pecha mimo, że to jeden z najfajniejszych kotów z tego domu.
Rozmawiałam z kobietą kilka razy, Joasia też twarzą w twarz, niestety nie da się wszystkiego przewidzieć. Co z tego, że spełniła wszystkie żądane warunki. Przecież nikt nie ma prawa żądać od ludzi dokumentów potwierdzających własność mieszkania !

Mikotka mieszka w mieszkaniu taty Pani, który w tym mieszkaniu nie mieszka, a jak przyjechałam z kotem to właśnie jej tato przywitał mnie na schodach z uśmiechem zaglądając do transportera - pokaż się kotku, jak ty wyglądasz
Kokos - tato nowego opiekuna przybył na wezwanie, żeby zmienić klamki na gałki, co by Kokosowi nie przyszło do głowy drzwi do pokoju komputerowego otwierać, bo jak zacznie bawić się kablami to jeszcze mu się coś stanie.

Są ludzie i ludziska, nie da się wszystkiego przewidzieć. Jak ktoś coś ukrywa i nie powie to już niczyja wina. Kotu na pewno byłoby z tą kobietą dobrze, gdyby nie mamusia z pretensjami. Tym bardziej, że nie ma z tym mieszkaniem nic więcej wspólnego oprócz tego, że w papierach występuje jako właścicielka.
Ja bym pewnie poszukała innego mieszkania....
Na złość mamusi, ale to trzeba mieć charakter.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro wrz 05, 2018 18:20 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Ależ ten kot ma pecha do ludzi :twisted:
Ja nie zdejmowałam swoich ogłoszeń dla Maczusia, z reguły się z tym nie spieszę, na OLX ma wyróżnienie do 14 września, na innych portalach odświeżę.
Do mnie ostatnio nikt nie pisał o Macho, dziś tylko o Kokosa, z podaniem nr telefonu, żeby oddzwonić, jeśli Kokos aktualny. Nawet próbowałam zadzwonić, ale nie odbiera. Ja już przywykam do tego, że większość odpowiadających na ogłoszenia jest dziwna, delikatnie mówiąc.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Śro wrz 05, 2018 18:22 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Jasdor, wydaje mi się, że Pani Ewa jeszcze nie dorosła do tego aby stawiać czynny opór komuś od kogo jest w pewnej )znacznej) mierze zależna.
Za rok przeprowadza się do własnego mieszkania, ale nie sądzę, aby Macho tyle czasu u mnie zagrzał.

Joka2011

Od: Sob wrz 12, 2015 21:19

Post » Śro wrz 05, 2018 18:33 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Arcana - dzwoniła dziś pewna pani o Kokosa, szkoda sobie głowy zawracać, nawet innego kota nie proponowałam. Kolejna z tych, co to dużo czasu spędzają w łóżku z powodu kręgosłupa i chcą się do kogoś przytulić :twisted:

jasdor

Post » Śro wrz 05, 2018 18:36 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Na OLX podpisana Weronika, tel. 514... Może dlatego już nie odbiera.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Śro wrz 05, 2018 18:50 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Arcana pisze:Na OLX podpisana Weronika, tel. 514... Może dlatego już nie odbiera.

... ... 442 - zgadza się

jasdor

Post » Śro wrz 05, 2018 20:08 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Dzwonił pan od Kokosa, Kokos ostatnia kupke robił w niedzielę i od niedzieli nic. Czy ma się martwić i lecieć do weta.
Kazałam dać śmietanki i zaczekać do jutra, zaopatrzyć się w Lactulosum i paste odkłaczającą.
Ile w razie czego tego Lactulosum sie podaję ? U mnie raczej takich problemów nie ma więc nie stosuję.
Parafinę odradziłam

jasdor

Post » Śro wrz 05, 2018 21:00 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Kokos wygląda obłędnie, jakby siedział w raju :oops:

A co do pani - jestem na 99% przekonana, że ze 2-3 lata temu kojarzę niemal identyczną sytuację. Adopcja z miau do młodej dziewczyny w Warszawie, po kilku dniach tel, że mama nie pozwala, bo to jednak jej mieszkanie i trzeba natychmiast zabrać... nawet te Suwałki mi się kojarzą, ale może to jednak przypadek, a nie stały model działania :/
Wznowię jego ogłoszenia, straszna bezmyślność :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro wrz 05, 2018 23:25 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Nie będzie trzeba kolorować :)
Obrazek

Dwa fotele wyszły a przyszedł drapaczek i trochę jedzenia..
I... niestety to by to było na tyle z dobrych wieści...

Aga.ta

Od: Pt lip 20, 2018 23:39

Post » Śro wrz 05, 2018 23:27 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

O matko, też masz jakieś kolejne zle?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 05, 2018 23:52 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Kolejne złe są takie, że Maciuś nie może jeść, z pysia cieknie ślinka, boli go przy dotyku - jak nic stan zapalni w paszczy, zęby pewnie. Jutro jedziemy do weta. Na dzień dobry pewnie antybiotyk, a potem trzeba będzie ogarnąć .

Kolejna dobra - zostałam zawiadomiona, że KOKOS ZROBIŁ KUPKĘ

jasdor

Post » Śro wrz 05, 2018 23:58 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Nie wiem ile uda mi się zdjęć wstawić, ale się nauczyłam. Wstawiać jak leci, czy wysłać do obróbki tła ?
I znowu nie wiem którego kota na czworakach na trawniku obfocilam :(( Mysza? Nie Mis.. tylko pod krzakiem właściwego chwyciłam ?

Fajnie bilet kupowałam..
Krosno
Gdzie
Krosno
No ale dokąd
Krosno.
Nie, jest pani w Krośnie
Aaano tak ten, no...to Rzeszów

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek