Bezdomne koty

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2018 10:37 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Madie,chodziło mi o szczepienie kiedy kociak tam przebywa ,takie na wejściu jak szczepi się ochronie w dużych skupiskach kotów głównie mając na celu pp. A nie na sam wyjazd. Wtedy już i tak musztarda po obiedzie i lepiej rzeczywiście odczekać szczepiąc w DT.
Poczytaj jak robi jopop,jest taki wątek o pp. Ona ma duże doświadczenie w temacie. Z tel nie wstawię linka.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie wrz 02, 2018 10:41 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

możliwe, że jutro pójdzie przelew z Paktu Czarownic, będzie to jakoś ok 100zł :)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Nie wrz 02, 2018 10:47 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Fajnie :D zastanawiam się czy za to zakupić Flee dla p.Franciszka na odpchlenie pomieszczeń czy zapłacić blabla,bo Madie i tak już tyle wydała na Trzebiatów,czy paliwo dla koleżanki Szalonego Kota ,która przywiezie kociaka do Kołobrzegu?

Za dużo tych potrzeb :| Co radzicie?

tabo10

Post » Nie wrz 02, 2018 10:53 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

moim zdaniem starczy na obie te rzeczy ;) bo blabla car z tego co patrzyłam to ok 60zł
a flee z przesyłką to również ok 60zł ;)
więc z Paktu będzie 100zł, poprzednio wypłaciłam 50zł które zostało i teraz zrobiłam przelew ze zbiórki na 15zł więc z moich obliczeń wychodzi 165zł kwota jaką dysponujemy. chyba, że 50zł zostało użyte.
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie wrz 02, 2018 10:55 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

najtańsze Flee jakie znalazłam https://allegro.pl/flee-400ml-pchly-roz ... 41482.html 50,8zł za produkt 9zł przesyłka listem poleconym :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie wrz 02, 2018 12:54 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Nie 50zł nie zostalo zużyte.Tylko 150zł na Milbemax.i jeszcze 3tabl.z tego zostały u isabell36. Poprosimy o przesłanie jak Madie będzie jechać,albo podarujemy dla bezdomniaków isabell36 w podziękowaniu za pomoc i paliwo. Trochę kiepski to prezent :oops: ,ale sami żebrzemy wszędzie :oops:

Wg mnie potrzeba min.2 szt. Flee na duży garaż i piwnicę. Jeden to mało chyba. Albo najpierw jakiś Frontline ,bo trzeba by kompleksowo koty i pomieszczenie odpchlić.Chyba żeby Frontline zawiozła Madie w pażdzierniku i pokazała jak podać. Koty do p.Franciszka podejdą,to może uda się jakimś zakroplić.

To nie wiem w końcu co najpilniejsze...
Pchły,paliwo czy blabla?

tabo10

Post » Nie wrz 02, 2018 12:57 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Ja zapłacę za bla bla i paliwo. Pisałam już wcześniej :) wiec spokojnie możesz kupować Flee.

Uzgodniłem tez z TZtem ze możemy jechać w ostatni weekend października. Zadzwonie jeszcze do Fundacji i potwierdzę. Mamy miejsce z WarsZawy na jeszcze jednego łapacza jakby ktoś chciał się zabrac ( najlepiej z prawo jazdy ;) )
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Nie wrz 02, 2018 13:32 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Ok. Będzie Flee zatem.

Może jakiś doświadczony łapacz by pojechał z Madie? Może ktoś się jeszcze zgłosi na krótką akcję w Trzebiatowie :roll:

tabo10

Post » Nie wrz 02, 2018 18:51 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot,to może by Twoja koleżanka jadąc po małego zabrała swoją kotkę z gospodarstwa na sterylizację do tej fundacji.Myślę,że nie odmówiliby zabiegu (trzeba zadzwonic i poprosić,zróbcie to!),bo skoro ma już dwa półdzikie kociaki to zaraz kotka będzie w następnej ciąży (albo już jest)i to się tam nigdy nie skończy!
A tak upiekłaby dwie pieczenie przy jednym ruszcie :ok: Świetna okazja się trafia.
Nie zmarnujcie jej.

tabo10

Post » Nie wrz 02, 2018 20:41 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Madie pisze:Ja zapłacę za bla bla i paliwo. Pisałam już wcześniej :) wiec spokojnie możesz kupować Flee.

Uzgodniłem tez z TZtem ze możemy jechać w ostatni weekend października. Zadzwonie jeszcze do Fundacji i potwierdzę. Mamy miejsce z WarsZawy na jeszcze jednego łapacza jakby ktoś chciał się zabrac ( najlepiej z prawo jazdy ;) )

to nie odsyłaj mi transportera tylko przywieź w październiku, po co wydawać na kuriera
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie wrz 02, 2018 20:45 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Ja myślałam właśnie, że może jej zaproponować pomoc w kastracji/ kastracjach (ja wiem o jednej kotce, ale może jest co jeszcze?) Jak ona mieszka niedaleko i blisko do Fundacji ma, to pewnie nie byłoby problemem podrzucić tę półdziką kotkę od nich. Myślicie, że Fundacja by w tym pomogła, w sensie kastracji i ewentualnego przetrzymania po? (bo obawiam się, że jak wróci na gospodarstwo, to nawet nie ma jak jej przetrzymać dla bezpieczeństwa te kilka dni w zamknięciu, tam ani kuwet, ani miseczek, ani tym bardziej klatki)

Koleżanka nie chce zwrotu za paliwo, mówi, że ile to, 10 złotych albo i mniej, bez przesady :mrgreen: zapytam ją, czy nie chciałaby tej ich wiejskiej kotki ciachnąć.
Koleżanka jest w ogóle z Warszawy, wyjechała tam dopiero co za mężem (bo tak to mieszkali na odległość dłuuuugo... i dojeżdżali do siebie) i dopiero pomaga mu ogarnąć "po babsku" gospodarstwo. Więc nie taka wiejska mentalność, jest nadzieja :ok:

Tylko ona nawet transporterka nie ma, nic. Ale to może też można by z Fundacji pożyczyć?

Pan z BlaBla odpisał, ja mu wysłałam najpierw mój numer telefonu, żeby ustalić szczegóły, powiedział, że będzie dzwonić bliżej końca tygodnia. Wie, że kociak jedzie sam, w transporterku, że nadaje koleżanka, że odbieram ja, to chyba wszystko wie i akceptuje :mrgreen:

A co do łapanki pod koniec października - nie mam prawa jazdy, łapałam kilka razy i umiem przełożyć do transportera z klatki, weekendowo bez dzieciaków pewnie by TŻ mnie puścił. Jeśli taka pomoc mile widziana, to chyba mogę się zgłosić ;) brzuch chyba też jeszcze pozwoli, to będzie 6,5 miesiąc ciąży, powinnam dać radę :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie wrz 02, 2018 20:47 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

tabo10 pisze: Albo najpierw jakiś Frontline ,bo trzeba by kompleksowo koty i pomieszczenie odpchlić.Chyba żeby Frontline zawiozła Madie w pażdzierniku i pokazała jak podać. Koty do p.Franciszka podejdą,to może uda się jakimś zakroplić.

frontline w przypadku tych kotów odpada całkowicie Pan Franciszek na pewno tego nie zrobi a do żadnej z nas kot nie podejdzie na tyle blisko i nie będzie stał na tyle spokojnie żeby kropić pomiędzy łopatki :(
jakby wypsikał garaż i piwnicę to byłabym zadowolona.
Proponuję akcję w październiku z pryskaniem i wymianą "wkładów" w budkach - nie wiem co tam jest polary, czy koce ale na pewno trzeba to albo wyprać albo stare wyrzucić i dać nowe
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Nie wrz 02, 2018 20:50 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot pisze:Tylko ona nawet transporterka nie ma, nic. Ale to może też można by z Fundacji pożyczyć?

Fundacja jej na pewno pożyczy i transporterek i klatkę łapkę, niech z nimi rozmawia mam przeczucie że oni są nastawieni na sterylki więc na pewno coś uda się ustalić

isabell36

Post » Nie wrz 02, 2018 20:51 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot pisze:
Pan z BlaBla odpisał, ja mu wysłałam najpierw mój numer telefonu, żeby ustalić szczegóły, powiedział, że będzie dzwonić bliżej końca tygodnia. Wie, że kociak jedzie sam, w transporterku, że nadaje koleżanka, że odbieram ja, to chyba wszystko wie i akceptuje :mrgreen:

a wie o ewentualnej śmierdzącej kupie i zgadza się na to ???? to może śmieszne ale naprawdę ważne

isabell36

Post » Nie wrz 02, 2018 20:51 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot pisze:A co do łapanki pod koniec października - nie mam prawa jazdy, łapałam kilka razy i umiem przełożyć do transportera z klatki, weekendowo bez dzieciaków pewnie by TŻ mnie puścił. Jeśli taka pomoc mile widziana, to chyba mogę się zgłosić ;) brzuch chyba też jeszcze pozwoli, to będzie 6,5 miesiąc ciąży, powinnam dać radę :mrgreen:

O matulu...Super mieć Cię w ramach zastępstwa, ale szczerze mówiąć nie wiem czy to warte szafowania Twoim zdrowiem (może być brzydka pogoda, długa podróż itd). Wiem, że ciąża to nie choroba i bardzo doceniam zgłoszenie się, natomiast jest jeszcze trochę czasu. Może ktoś jeszcze będzie miał możliwość pomóc :)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

[poprzednia][następna]