1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2018 23:35 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

jasdor pisze:Mam do odebrania darmowy transporter. Osoba, która miała mi to załatwić niestety zawiodła.
Transporter trzeba by było odebrać, spakować i wysłać do nas.
Trochę zachodu jest, ale kociaki miałyby w czym podróżować.
Bardzo prosimy :201494 :201494 :201494

Czy to jest nadal aktualne? Mogę odebrać i wysłać.

Odnośnie Boryska, ja bym już nie czekała ani dnia dłużej. Ten kot umiera......
Trzeba mu jak najszybciej skrócić to cierpienie :(
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto sie 07, 2018 5:44 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Założyliście serce, ale równie dobrze może to być wątroba, zapalenie trzustki / jelit, ciężka anemia od nerek lub zatrucia czymś - w tym syfie to nie byłoby zaskakujące (jak hematokryt mocno spada to kot się zaczyna dusić - wtedy jedyna nadzieja to transfuzja i podanie EPO) albo... FIP.

Jeśli on się denerwuje jedzeniem, to jest opcja bardzo wysokiego mocznika - wtedy kota mdli od samego zapachu. Nawet jeśli on jest do wyleczenia, to nie w takich warunkach i bez odpowiedniej diagnostyki. Ile on już nie je? Być może to już stłuszczenie wątroby i bez karmienia siłowego (ręcznie lub przez sondę) nie ma najmniejszych szans.

Same może. Więc albo musi zacząć jeść (nawet karmiony na siłę), albo z tego nie ma szans wyjść - jeśli pierwotnie było coś, to teraz doszły efekty nie jedzenia - coś skubnie (nawet jeśli) to o wiele za mało. A jeśli przyczyna jest nerkowa a jego coś od dłuższego czasu to bogate w fosfor żółtko i bogata w fosfor wątróbka to on nerek już nie ma - a one w przeciwieństwie do wątroby się nie regenerują. On teraz umiera z głodu - a to straszna śmierć. Więc albo musicie go zacząć karmić na siłę, albo pozwolić mu odejść. Kot może nie jeść dzień czy dwa, kilka dni jeść połowę a on? Nawet jeśli pierwotne schorzenie by się udało wyleczyć, to on umrze z powodu stłuszczenia wątroby. Nie możecie po prostu czekać patrząc na jego śmierć głodową - a widać, że z apetytem jest coraz gorzej a nie lepiej.

Czytałam o przypadku, gdzie gość ktoa wyciągnął ze stanu tragicznego, ale dwa miesiące siłowo karmił i szły leki - a nie czekał na cud. Kot musi jeść: jeśli przestanie to jego koniec.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto sie 07, 2018 7:59 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

jasdor pisze:Jeśli chodzi o okna, to zrobiłyśmy co było możliwe. I musicie mi uwierzyć na słowo, że w tych oknach żadne moskitiery nie wchodzą w grę. Zrobiłyśmy, co było w naszej mocy dostępnymi środkami. Aga.ta nie potrafi obsługiwać wiertarki :mrgreen: ale za to jest silna i duża więc wszędzie dostanie. Ja umiem wymieniać wiertła itp. I udało się :smokin:
Cały czas przy robocie asystowała Myszka i co chwile jakiś zaglądał co tu się wyprawia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kokos natomiast dzielnie pilnował żeby nic nie zaginęło
Obrazek Obrazek

super robota :ok: :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto sie 07, 2018 8:10 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Brawo Wy :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Wto sie 07, 2018 8:42 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Dziewczyny, jestescie wspaniale! Agata - ogromne calusy dla Ciebie i podziw.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto sie 07, 2018 10:14 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

milva b pisze:
jasdor pisze:Mam do odebrania darmowy transporter. Osoba, która miała mi to załatwić niestety zawiodła.
Transporter trzeba by było odebrać, spakować i wysłać do nas.
Trochę zachodu jest, ale kociaki miałyby w czym podróżować.
Bardzo prosimy :201494 :201494 :201494

Czy to jest nadal aktualne? Mogę odebrać i wysłać.

Odnośnie Boryska, ja bym już nie czekała ani dnia dłużej. Ten kot umiera......
Trzeba mu jak najszybciej skrócić to cierpienie :(

Tak, nadal aktualne i byłabym Ci bardzo wdzięczna.
Znajdę kontakt do tej dziewczyny z Poznania i wyślę na PW

Dzis o godz. 10.30 pomogłam Boryskowi przejść za TM :placz:

Od blisko 20 lat im pomagam. Umierały mi na rękach, małe i duże, po wypadkach, takie, z którymi nie zdążyłam...
Borysek był pierwszym kotkiem, za którego sama musiałam zdecydować.
Trzymałam za łapkę, na kocyku.....
A k......... do dupy to wszystko

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 07, 2018 10:15 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

[*] to była słuszna decyzja, kot się nie męczy.

A Baba nie protestowała?
ser_Kociątko

Post » Wto sie 07, 2018 10:16 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

teraz jest mu lepiej [*]
podjęłaś dobrą decyzję, już nie cierpi.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Wto sie 07, 2018 10:20 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Najważniejsze ze Borysek już nie cierpi :(

Byłaś bardzo dzielna. Współczuję decyzji, ale jemu to tylko pomogło
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto sie 07, 2018 10:28 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

[*] dla Boryska.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Wto sie 07, 2018 10:29 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Współczuję Ci. Ale jeśli nie ma możliwości skutecznego leczenia kota to najlepsza decyzja. Dużo lepsza niż powolna śmierć głodowa czy z uduszenia. Ludzie są skazani na cierpienie w takiej sytuacji, ale kotom możemy pomóc. Przytulam Cię mocno. Borysek [*]

Jak muszę tak decydować to przypominam sobie członków rodziny powolnie umierających na raka i ich gorycz, że tylko cierpienie oraz błaganie o śmierć. Wątpię, żeby kok myślał inaczej niż ludzie, którzy zostawiają tu bliskich - w tym dzieci i wnuki. Magnolię też mogli na upartego ze wstrząsu wyciągać - tylko wet uprzedziła mnie, że nawroty będą częściej - tydzień może dwa i znowu: kazałam jej pomóc odejść. To nie życie dla kota jak nie może ani jeść, ani nie ma siły polować. Kot żyje tu i teraz - nie boi się śmierci i o niej nie rozmyśla, ale jak my czuje ból, głód itd.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto sie 07, 2018 10:43 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Borysku [*]
Dorotko, przytulam Cię mocno. Zrobiłaś dla Niego wszystko co było możliwe.

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto sie 07, 2018 10:59 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Obrazek
Zrobiłam wszystko, co TUTAJ było możliwe. Są miejsca, gdzie poradzono by sobie z jego dolegliwościami.
Tutaj są bardzo ograniczone możliwości diagnostyczne i możliwości pomocy
Ot, taka POLSKA B...

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 07, 2018 11:02 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Przytulam. Zrobilas co moglas. To tez wyraz milosci. Dalas mu spokoj. Smierc przez uduszenie jest straszna. Nie wolno bylo go na nia skazywac. Spij spokojnie koteczku.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto sie 07, 2018 11:09 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Koteńku[*],nie cierpisz już . Śpij kochany,maleńki,chodzieńki robaczku.

jasdor,tulę mocno :201481

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]