W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2018 15:05 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Muminka oszkalowałam i się POSTAWIŁ! Właśnie pozwiedzał włości. Wieczorem, przy słabym świetle (tylko kinkiet) to tak na pewno ich nie odróżniam. Może to Mumin był w nocy za fotelami? Kto wie? Teraz, w biały dzień To MUMIN!!! W głębi na donicy leży kawałek Dropsa a na kaflach widać łapy Maćka. Obrazek
Pierwsze, historycznie zdjęcie dzienne Mumina!!! Przyznajcie, proszę, że dostojny i przystojny. (pierwsze zdjęcie w dzień) :P

Obrazek
A tak wygląda moja trawkowa skrzynia na balkonie po wizytacji Amorki i Mumina :mrgreen:
TU BYŁA PIERWSZA KUPA DUETOWA!!!
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt lip 27, 2018 15:08 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Historyczne ujęcie! Brawo! :ok: A "kawałek Dropsa" brzmi groźnie. A gdzie reszta?? :placz:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt lip 27, 2018 15:09 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

KociaMama44 pisze:Historyczne ujęcie! Brawo! :ok: A "kawałek Dropsa" brzmi groźnie. A gdzie reszta?? :placz:

Nie zmieścił się w kadrze :mrgreen: Tu Mumin był priorytetem :P
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lip 27, 2018 15:46 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Ja myślę, że kocie towarzystwo nowo przybyłym się podoba.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt lip 27, 2018 18:57 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Może nie doczytałam, ale koty są wysterylizowane, zaszczepione i przetestowane?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 27, 2018 19:02 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

ewar pisze:Może nie doczytałam, ale koty są wysterylizowane, zaszczepione i przetestowane?

Tak, Ewar, Wykastrowane, szczepienie 2 lata temu testy ujemne. Od chwili szczepienia niewychodzące. Takie mam informacje raczej wiarygodne.
Pomimo wszystkich wojen i wojenek na forum, ufam Fleur, bo książeczki zaginęły.
Moje szczepione 1,5 roku temu. Testy ujemne. Książeczki mam :mrgreen:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob lip 28, 2018 6:37 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Za oswajanie się towarzystwa :ok: Widać ciekawość zwycięża i kotek się ośmiela. Zabidowany to on nie jest, ładnie wygląda.....

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lip 28, 2018 6:51 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

ewkkrem pisze:
ewar pisze:Może nie doczytałam, ale koty są wysterylizowane, zaszczepione i przetestowane?

Tak, Ewar, Wykastrowane, szczepienie 2 lata temu testy ujemne. Od chwili szczepienia niewychodzące. Takie mam informacje raczej wiarygodne.
Pomimo wszystkich wojen i wojenek na forum, ufam Fleur, bo książeczki zaginęły.
Moje szczepione 1,5 roku temu. Testy ujemne. Książeczki mam :mrgreen:

Nie ma tego w ogłoszeniach ( przynajmniej na tym, które czytałam), a to trochę działa, naprawdę. Koty mają książeczki, są po fullserwisie, ja bym o tym napisała.

ewar

Post » Sob lip 28, 2018 13:20 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

ewkkrem, odzyskałam książeczki! zostały u mnie w pracy, wyślę poleconym, poproszę adres na PW :) nie miałam czasu ich przejrzeć strona po stronie, ale na bank jest opieczętowana informacja o testach (ujemnych) oraz o odrobaczaniu. informacja o szczepieniu nie rzuciła mi się w oczy -w poniedziałek sprawdzę dokładnie i w razie czego jeszcze wywiemy się w schronie i w lecznicy, gdzie były przed schronem.
w każdym razie testy i odrobaki są. :ok: :ok:

trzymam kciukasy za socjalizację i przesyłam pozdrowienia dla całej 5.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob lip 28, 2018 13:22 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

aga66 pisze:Za oswajanie się towarzystwa :ok: Widać ciekawość zwycięża i kotek się ośmiela. Zabidowany to on nie jest, ładnie wygląda.....

Pan, który zmarł, dbał o nie bardzo dobrze. miały u niego fajnie :( no ale czasem tak w życiu bywa.
Pan "przejściowy" też karmy nie żałował, spakował im nawet torbę suchego na wyprawkę :ok:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob lip 28, 2018 13:42 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

To ja wrócę jeszcze do ogłoszeń. Nie podkreślałabym ich przeszłości, to, że były cmentarne...itd. To już przeszłość. Jasne, można o tym dokładniej powiedzieć, ale na przykład podczas rozmowy telefonicznej. Koty mają ładne zdjęcia, są "zrobione", to jest istotne i może zachęcić.

ewar

Post » Sob lip 28, 2018 13:49 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Fleur pisze:
aga66 pisze:Za oswajanie się towarzystwa :ok: Widać ciekawość zwycięża i kotek się ośmiela. Zabidowany to on nie jest, ładnie wygląda.....

Pan, który zmarł, dbał o nie bardzo dobrze. miały u niego fajnie :( no ale czasem tak w życiu bywa.
Pan "przejściowy" też karmy nie żałował, spakował im nawet torbę suchego na wyprawkę :ok:

Nooo tego suchego to cała moja czwórka nie przeje. Na szczęście wszystkie wolą mokre :P
Pocieszą się jeszcze bezdomniaki pewnie bo gwarancja do 21. 06. 2019. a ja zapas suchego - różnego - też mam :twisted:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie lip 29, 2018 6:41 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Straszne ze śmiercią tego Pana jest także to, że człowiek uświadamia sobie, że mając zwierzaki powinien im zapewnić opiekę nawet po swojej śmierci. To znaczy pomyśleć o tym wcześniej.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie lip 29, 2018 12:04 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Równo w pierwszą "tygodnicę" pobytu Muminek zrobił mi prezent :P . Spacerował po pokoju i kuchni. A teraz (godz. 13,00 - o 13,00-tej 7 dni temu przyjechał) LEŻY na podłodze w pokoju, rozgląda się i słucha jak do niego mówię :P :P :P . Zrobiłam mu zdjęcie. Z daleka, bo jak się podniosę to pewnie zwieje.

aga66 pisze:Straszne ze śmiercią tego Pana jest także to, że człowiek uświadamia sobie, że mając zwierzaki powinien im zapewnić opiekę nawet po swojej śmierci. To znaczy pomyśleć o tym wcześniej.

Pewnie się powinno. Dlatego nie chciałam młodego kota, żeby mnie nie przeżył ale jak zdjęłyśmy ok. 4-miesięcznego Maćka z drzewa, na którym płakał 4 dni to cóż miałam zrobić? Alternatywa tylko taka, że nie brać.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie lip 29, 2018 18:57 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DT u ewkkrem

Poza tym Pan miał 40 lat? Dobrze pamietam? Mało osób myśli wtedy o swoim odejściu. Ja jestem młodsza ale kocie sprawy i psie mam ogarnięte. Nasza mama wie tez jej kotami któreś z nas (pewnie ja) się zajmie. Ale to tylko dzięki forum i byciu DT. Wiedzy ze rodzina czasami ( za często) nie pomyli o ukochanych futrach zmarłego człowieka
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

[poprzednia][następna]