1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2018 12:29 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

ASK@ pisze:
jasdor pisze:Masz rację Marzenia, ale nie cierpię życia w nieświadomości. Jak będę wiedzieć, które są ujemne to na nich się skupię najpierw. Przy adopcjach jestem realistką, koty to nie jest towar bardzo poszukiwany, każdy może sobie znaleźć na ulicy, a do tego chory... już słyszę ten głos w telefonie : a nie, to jak chory, to ja dziękuję Taki dom, świadomy, znający się na rzeczy można by znaleźć wśród koneserów, tutaj na miau itp. ale nie na OLX, a stamtąd kotów jednak schodzi najwięcej.
Ludzie się zakochują, owszem, ale jak się później okazuje, gdy kot nie spełnia jednak ich oczekiwać, to często się szybko odkochują :( (patrz Kropeczka)

Nigdy nic nie wiadomo. Nie traciłabym wiary i nie odpuszczała kotom chorym w ogłoszeniach. Tak jak bym nie odpuszczała innym portalom. Mało wglądów bywa ale to właśnie z lento, adopcje.miau i przygarnijzwierzaka domy dostały "problematyczne" koty u mnie. Portale niszowe to są, ale ktoś właśnie w tej chwili zajrzał i wypatrzył. Dużo adopcji miałam z gumtree.
ten rok u mnie jest beznadziejny. Ale tak bywa.
Nasz Enterek dostał dom z adopcje.miau. I dom nie zląkł się jego chorób, przeszłości... Nawet miejsca tekst nie zagrzał. Warto dawać na kilku.
Kciuki

W sumie nie ma problemu z wrzuceniem choćby Kropki na te portale, zrobię to dziś/jutro :)
I chłopaków też.
A z resztą poczekam na wyniki testów.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lip 25, 2018 14:39 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Uzupełniłam zdjęcia na 1-szej stronie. Więcej już chyba nie dam rady dziś ślepić w komputer. Resztę wątku pomału uzupełnię.

Paczka do Joasi doszła - karma, którą zamówiłam i paczka z obróżką i suchą karmą od Szalony Kot. Macho już w niej paraduje :) Oby to pomogło mu przetrwać łazienkową izolację.

A widzieliście na Polsacie jaka afera ? 23 koty w kawalerce na 30 m2. Mieszkanie zapuszczone, weszła organizacja, weterynarze, koty pozabierane, podobno bardzo śmierdziało ... No pacz pani :mrgreen: I szybko znalazły się dla wszystkich kotów DT. Teraz zaczynam żałować, że nie zrobiłam tak samo, miałabym dziś święty spokój. Próbowałam nawet, ale miejscowa organizacja miała niestety w d---e mnie i koty. Bujamy się z nimi tu wszyscy już niedługo będzie rok, a tam lekko, łatwo i przyjemnie, no i TV :smokin:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 25, 2018 15:23 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Pamietam jak Ewa, ktora wziela ode mnie Gryzeldę zwaną Tosią opowiadała, jak się kiedyś zgłosiła po starego pieska szukającego domu przez TV. Dowiedziała się, że została wpisana na listę jako bodajże 20 osoba. Tylu było chetnych po programie. Kilka dni później zadzwoniono do niej z pytaniem, czy podtrzymuje propozycje. Powiedziala, ze oczywiscie. Poprzednicy sie wycofali po zastanowieniu... Tosia jako mlodziez miala okazje polowac na biala puchata kite sunieczki staruszeczki ;)

Wiec ja tak w ten zalew domow nie do konca wierze ;)

Jasdor - jestes wielka i codowna. Zobacz, jakis cudow dokonujesz...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lip 25, 2018 15:58 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kropeczka FELV+ w Warszawie ma jeszcze tylko ok.2 tygodnie. Tylko tyle. I czeka ją powrót do tego brudnego,strasznego miejsca :crying:
Jak ją brałam do weta była taka przerażona,tak płakała w drodze... Ale wiedziałam ,że zaraz po badaniu wróci w czyste miejsce ,dostanie jedzonko.
A teraz jak już stąd wyjedzie,to straci wszelkie szanse... Ratunku!

Może napisać to w jej ogłoszeniach,że tylko 2tyg i powrót do koszmaru:( Że to jej ostatnia szansa!

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro lip 25, 2018 16:12 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

jasdor czyli w sumie 10 ogonów do pomocy jak rozumiem?Tyle wpisałam. Co miesiąc 100zł dostaniesz bo tyle mamy ze składek.Dawaj jakieś faktury na uodparniacze to Ci od razu 1 ratę przeleję. Kasa na koncie się nudzi :)

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Czw lip 26, 2018 10:35 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

FunduszImmuno pisze:jasdor czyli w sumie 10 ogonów do pomocy jak rozumiem?Tyle wpisałam. Co miesiąc 100zł dostaniesz bo tyle mamy ze składek.Dawaj jakieś faktury na uodparniacze to Ci od razu 1 ratę przeleję. Kasa na koncie się nudzi :)

Bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie :1luvu:

Uzupełniłam zdjęcia do 12 strony. Ciężko idzie, bo na komputerze mam nie do końca posegregowane, ale jest OK :ok:
Jeśli ktoś jeszcze nie widział zapraszam do oglądania

jasdor

Post » Czw lip 26, 2018 10:40 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

tabo10 pisze:Kropeczka FELV+ w Warszawie ma jeszcze tylko ok.2 tygodnie. Tylko tyle. I czeka ją powrót do tego brudnego,strasznego miejsca :crying:
Jak ją brałam do weta była taka przerażona,tak płakała w drodze... Ale wiedziałam ,że zaraz po badaniu wróci w czyste miejsce ,dostanie jedzonko.

Może napisać to w jej ogłoszeniach,że tylko 2tyg i powrót do koszmaru:( Że to jej ostatnia szansa!

powtórzę,bo to najważniejsze teraz,czas się kotce w Warszawie kończy :(

tabo10

Post » Czw lip 26, 2018 14:33 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

tabo10 pisze:
tabo10 pisze:Kropeczka FELV+ w Warszawie ma jeszcze tylko ok.2 tygodnie. Tylko tyle. I czeka ją powrót do tego brudnego,strasznego miejsca :crying:

powtórzę,bo to najważniejsze teraz,czas się kotce w Warszawie kończy :(

Zmieniłam ogłoszenie na gumtree, jak wrócę do domu to je wyróżnię.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 26, 2018 17:40 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Dziś rano dzwoniłam do lecznicy, w której Rubi i Macho miały robione PRCy
Dowiedziałam się od pani, która odebrała telefon, że nie może mi podać wyników, jeśli faktura nie została opłacona, a dziewczyna, która wystawia faktury będzie dopiero 1 sierpnia. A ja nawet nie dostałam szansy opłacenia, bo nadal na mailu faktury nie otrzymałam (miała być przelewowa) Czyli co - czekać do 1 sierpnia na fakturę, poczekać aż zostanie zaksięgowana i wtedy dopiero mam poznać wynik, który prawdopodobnie już jest ? Kazała mi dzwonić do szefa po 16.oo

Dzwoniłam do szefa. Szef pod nosem się uśmiechnął, że pani taka służbistka i podał mi jeden wynik, bo na dzień dzisiejszy tylko jeden jest. Koty były testowane w odstępie 1 dnia więc pewnie drugi wynik będzie jutro.
Jako pierwszy był testowany MACHO, ten teoretycznie chory, któremu test wyszedł (+)
Co prawda wyniku na papierze w garści nie mam, ale szef oznajmił mi, że
WYNIK PCR kota MACHO wyszedł UJEMNY
Przyznam, że zwaliło mnie z nóg ...

jasdor

Post » Czw lip 26, 2018 18:02 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

jasdor pisze:Dziś rano dzwoniłam do lecznicy, w której Rubi i Macho miały robione PRCy
Dowiedziałam się od pani, która odebrała telefon, że nie może mi podać wyników, jeśli faktura nie została opłacona, a dziewczyna, która wystawia faktury będzie dopiero 1 sierpnia. A ja nawet nie dostałam szansy opłacenia, bo nadal na mailu faktury nie otrzymałam (miała być przelewowa) Czyli co - czekać do 1 sierpnia na fakturę, poczekać aż zostanie zaksięgowana i wtedy dopiero mam poznać wynik, który prawdopodobnie już jest ? Kazała mi dzwonić do szefa po 16.oo

Dzwoniłam do szefa. Szef pod nosem się uśmiechnął, że pani taka służbistka i podał mi jeden wynik, bo na dzień dzisiejszy tylko jeden jest. Koty były testowane w odstępie 1 dnia więc pewnie drugi wynik będzie jutro.
Jako pierwszy był testowany MACHO, ten teoretycznie chory, któremu test wyszedł (+)
Co prawda wyniku na papierze w garści nie mam, ale szef oznajmił mi, że
WYNIK PCR kota MACHO wyszedł UJEMNY
Przyznam, że zwaliło mnie z nóg ...

a mnie nie. Kreska była słaba.. Oczywiście zaraz się pojawią wpisy, że pewnie jest wirus utajony i że trzeba pcr ze szpiku..
Proszę o info, czy mam zmodyfikować info w ogłoszeniu?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 26, 2018 18:05 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

No to przecież bardzo dobrze,że wyszedł ujemny :) Macho :ok: :ok: :1luvu: :201461 :201461 :1luvu:
I :ok: :ok: za wynik testu Rubiego :1luvu: :201461 :201461 :1luvu:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Czw lip 26, 2018 18:40 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Macho ma brzydkie zęby, trochę do usunięcia. Zwłaszcza przód.Czy to możliwe,że przez to? Przez stan zapalny?

tabo10

Post » Czw lip 26, 2018 18:51 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

tabo10 pisze:Macho ma brzydkie zęby, trochę do usunięcia. Zwłaszcza przód.Czy to możliwe,że przez to? Przez stan zapalny?

Pewnie przez ogólny stan zaniedbania - i zdrowotnie , i żywieniowo i pod każdym innym względem.
Nie wiem, ale wiem, że się kilka razy zetknęłam z takimi sytuacjami. Począwszy od mojego pierwszego w życiu tymczasa Szymusia, najpierw z testu wyszedł fiv, a po kilku miesiącach leczenia, odzywienia kocurka powtórne testy wyszłý ujemne.
Zresztą, wtedy pierwszy raz w życiu usłyszałam i zobaczyłam taki test - dzisiaj też uważam, że kreska była bardzo słaba..

Marzenia11

Post » Czw lip 26, 2018 23:02 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Podobno białaczkowe takie właśnie słabe wychodzą. To tylko ciążowe takie wyraźne, z tym mam doświadczenie :mrgreen:

Ja się mega cieszę z Macho, ale na wszelki wypadek zapytam - lecznica na pewno miała dobrze oznaczone koty, który to który i nie pomyliła?
Jeny, dlaczego oni tacy podobni :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 26, 2018 23:06 Re: 1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Koty nie były testowane jednego dnia,więc nie było z czym pomylić.

tabo10

[poprzednia][następna]