kot ze zlamanym kregoslupem - puenta str. 12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2005 20:03

Liwia pisze:Stara baba ze mnie a ciesze sie z kociej kupy jak dziecko :oops:

Ja też :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie maja 22, 2005 22:02

Liwia pisze:Stara baba ze mnie a ciesze sie z kociej kupy jak dziecko :oops: [/size]

Nie Ty pierwsza i z pewnością nie ostatnia...

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie maja 22, 2005 22:05

Kocurro pisze:
Liwia pisze:Stara baba ze mnie a ciesze sie z kociej kupy jak dziecko :oops: [/size]

ciesze sie ze nie jestem samotna w tych swoich radosciach i potyczkach, nawet jesli dotycza tylko albo az kociej kupy :)

Dziekuje za dobre slowa i podpowiedzi :)
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pon maja 23, 2005 11:26

Liwia pisze:Stara baba ze mnie a ciesze sie z kociej kupy jak dziecko :oops:

Cieszę się razem z Tobą :D :D :D

Jakieś nowe wieści?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon maja 23, 2005 12:19

Wszystko powolutku idzie sobie do przodu. Kocio siusia normalnie - 4 do 5 razy dziennie ale bardzo duzo pije. Jak chce siku to drze sie wnieboglosy :lol: Wstawiony do duzej kuwety najpierw sobie moment lamentuje a potem przyjmuje pozycje startowa do siusiania i juz bez cienia marudzenia oddaje zbedne produkty przemiany materii :)
Pije tez duzo, 70-100 ml dziennie. Nie ograniczam mu plynow bo malo je, biedulek. Generalnie ma coraz wieksza potrzebe i determinacje do opuszczenia transporterka. Drze sie jak mala wrona ale wredna ja go nie wypuszczam oczywiscie.
Wielka miloscia do kociaka zapalal Maly Rozum. Waruje kolo transporterka, przytula sie, nosek przez kratki wsuwa. Kiedy wyciagam kociaka do kuwetki musze mocno zamykac transporter bo Maly natychmiast laduje do srodka swoje chude dooopsko.

I tak sobie mysle nad jednym. Mianowicie wczoraj wieczorem Maly Rozum zaczal znaczyc, zaczal wlasnie od transporterka. Bedac na balkonie widzial obcego kocura u sasiadow w ogrodzie. Moze Maly po prostu przestraszyl sie i pedem wrocil do domu znaczyc to co dla niego najcenniejsze?
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Pon maja 23, 2005 12:24

Kocurro pisze:

Moja kotka ma tendencję do zaparć. Więc ja z kupy cieszę już tak rutynowo.
A i oliwa bywa u mnie w użyciu. Kotka bardzo chętnie chłepce, rozwolnień nie ma.
Przy zaparciu stulecia (7 bezkupnych dni) wet zalecił mi samą oliwę bez wody i miodu - za to w ilościach dla mnie przerażajacych - np 2 łyzki zupne dziennie do skutku (dla półrocznego kotka) :strach:

Ascalithion, a jak to jest dokładnie z tym wchłanianiem? Ja słyszałam, że nie nalezy ani oliwy ani parafiny podawać ciągle bo blokują wchłanianie jakiś substancji (ale nie wiem jakich). Oliwa podlega trawieniu (zapewne) a parafina zupełnie nie. Więc...? :roll:

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon maja 23, 2005 13:53

Czy kocur moze miec na imie Wrona?! :D
Obrazek

Liwia

Post » Pon maja 23, 2005 14:00

Liwia pisze:Czy kocur moze miec na imie Wrona?! :D

Byle nie WRON :wink:

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon maja 23, 2005 16:14

eela pisze:

Wronek? :)
Obrazek

Liwia

Post » Pon maja 23, 2005 16:31

eela pisze:

Czarny kot babci mojego TŻ miał na imie Wron. Był "dochodzącym" kocurem, więc często z balkonu na parterze słuchać było na całą dzielnicę: "Wroooon, do doooomuuu!". Działo się to w czasach stanu wojennego, więc wydźwięk był odpowiedni. :D

A za kupki i zdrowienie biednego połamańca - nieustające kciuki. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon maja 23, 2005 16:32

Biedne kociatko polamane, obolale w ogole takie bezradne tak uzarlo w palec weta ze znow sie krew polala :lol:
Obrazek

Liwia

Post » Pon maja 23, 2005 17:02

Liwia pisze:Biedne kociatko polamane, obolale w ogole takie bezradne tak uzarlo w palec weta ze znow sie krew polala :lol:

Ale wet sie nie przejął specjalnie?

To będzie Wronuś?

Moja kocica (pododdzial geriatryczny w moim pokoju)
ma na imie Bolek.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon maja 23, 2005 17:16

Wrona jest cudownym, kochanym, rozmruczanym stworzeniem ktore mimo bolu i choroby jest zupelnie normalnym koteczkiem, gryzacym, mruczacym i drapiacym. Jest na tyle sprawny ze majta wszystkimi czterema lapeczkami w powietrzu chcac dopasc moja dlon :lol:
Bedzie dobrze!
Obrazek

Liwia

Post » Pon maja 23, 2005 17:22

Bedzie dobrze!!!

Ja wama, wojt, to mowie :wink:

:ok: za Wronisława ;)
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon maja 23, 2005 17:26

Dorota pisze:Bedzie dobrze!!!

Ja wama, wojt, to mowie :wink:

:ok: za Wronisława ;)

Pewnie jestem zdrowo walnieta ale "Chlopi" to moja ukochana ksiazka, z 40 razy ja czytalam :oops:
Obrazek

Liwia

[poprzednia][następna]