Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
hutek pisze:Koty opuszczaja matke w wieku 1Pityg.
KociaMama44 pisze:hutek pisze:Koty opuszczaja matke w wieku 1Pityg.
W JAKIM wieku, Hutek???![]()
![]()
aleksandra&maj pisze:Kocia Mamo, właśnie takiej mądrej, wyważonej opini mi trzeba było:-).Dziękuję. Mały nawet teraz szaleje, skacze i biega z zwinnością i lekkością z jaką tylko kot może i poluje na wszystko, łącznie z swoim ogonem i chce wszystko gryźć:-). Bardzo krzepi przeczytać, że konsekwencją w wychowaniu będę mogła wyeliminować gryzienie. Zaciekawiło mnie co napisałaś o przyczynach takiego gryzienia. Czy nie jest tak, że maluchy, które były z mamą tyle ile potrzebowały i tak by gryzły w zabawie? Ciekawi mnie bardzo,więc rozwiń jeśli możesz jak ma się za wczesne oddzielenie od mamy do takiego gryzienia? W jakim wieku kocięta normalnie opuszczają matkę? Widzę,że jak reaguję i syczę to Maj najwyżej po kilku podejściach odpuszcza, a potem zazwyczaj, przynajmniej przy pierwszym zaczepieniu mnie, nie gryzie:-D. Czyli jakieś tam efekty są. Co masz na myśli pisząc smakołyk? Nie jest tak, że jak zwierzak jest objedzony, to smakołyk nie zostanie zjedzony? Ile powinno się karmić?
Doceniam i jest mi miło, że postanowiliście zajrzeć tu z rana przed pracą. Dziękuję Wam:-).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 29 gości