

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mir.ka pisze:Moli25 pisze:mir.ka pisze:
ja bardziej dopieczone, było w piekarniku 40 min, ciasto z 0,5 kg mąki,
nie widać kruszonki? jest na wierzchu
za mało zrobiłam?wg Twojego fachowego oka
A widzisz jak powiększyłam zdjęcie to widać, siedzę na telefonie to średnio widzę zdjęcia
Mniam
to może dlatego Ci się wydawało, że ciemne![]()
wierzch zawsze smaruję jajkiem to nigdy blady nie będzie
mir.ka pisze:Moli25 pisze:mir.ka pisze:
ja bardziej dopieczone, było w piekarniku 40 min, ciasto z 0,5 kg mąki,
nie widać kruszonki? jest na wierzchu
za mało zrobiłam?wg Twojego fachowego oka
A widzisz jak powiększyłam zdjęcie to widać, siedzę na telefonie to średnio widzę zdjęcia
Mniam
to może dlatego Ci się wydawało, że ciemne![]()
wierzch zawsze smaruję jajkiem to nigdy blady nie będzie
ciasto drożdzowe to musi być wyrobione ręką, wtedy jest najlepsze![]()
ciasto zostawiam do wyrośniecia dwa razy, raz jak jest wyrobione, a później drugi raz już gotowe na blaszce, dopiero po tym wkładam do pieca
ciasto drożdzowe zaczęło mi się udawać jak znalazłam dobry przepis w książce "Kuchnia śląska", są podane dokładne proporcje i jak powinno się go wyrabiać
jak chcesz to zeskanuję przepis i Ci prześlę
Moli25 pisze:Mirka coś dawno w Nianie się nie bawiłas?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości