1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2018 15:19 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Niestety wstaw.org mi się buntuje :/ Coś się zawiesiło i nie chce wstawiać zdjęć.
Gdzie jeszcze można dodać zdjęcia ?
Zdjęcia Puszkina na razie wstawiłam na fb to można sobie chłopaka zobaczyć :)
https://www.facebook.com/events/3211735 ... discussion

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro mar 28, 2018 15:40 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Może uda się przedstawić PUSZKINA :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jasdor

Post » Śro mar 28, 2018 15:49 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Maszka dostała kolejną szansę
Obrazek
I tu sprawy nam się trochę komplikują
Mam transport w poniedziałek 2 kwietnia do Warszawy.
Pani, która chciała przygarnąć Maszkę mieszka w Mławie.
Uzgodniłyśmy wstępnie, że do Warszawy sobie podjedzie.
Chciała jak najszybciej, jeszcze przed świętami ale niestety nie uda mi się znaleźć wcześniejszego transportu.
Pan, który będzie Maszkę wiózł to ten sam, który zabierał ze sobą Macho i Rubiego.
Mieszka w Piasecznie, ale do Warszawy ją podrzucić to nie problem.
POTRZEBNA POMOC !!! wariantów jest kilka :

A/ Odebranie kotki od Pana i podrzucenie jej do Mławy, jakby ktoś akurat jechał w tamtą stronę
B/ Odebranie kotki od Pana i przetrzymanie jej do czasu, kiedy pani po nią przyjedzie
C/ Odebranie kotki od Pana i zawiezienie jej do nowego domu za zwrot kosztów paliwa

Prośba najbardziej chyba skierowana do Warszawiaków, którzy w tym czasie - a to przecież jeszcze święta - będą mieli czas i ochotę na pomoc koteczce.

Jeśli tego nie przeskoczę Maszka nie pojedzie :(

jasdor

Post » Śro mar 28, 2018 17:02 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Mogę ją przetrzymać w Józefosławiu, pod warunkiem, że:

a) Pani przyjedzie po nią zaraz po świętach (będę już we wtorek potrzebowała pokoju dla mojego tymczasa po operacji
b) nie ma pcheł ani pasożytów
c) Pan ja do mnie przywiezie (nie jestem zmotoryzowana i mam kłopoty z noszeniem)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Śro mar 28, 2018 17:26 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Pani przyjedzie po nią jeszcze w poniedziałek :) Chodzi tylko o to, że jakby Pan i Pani się nie zazębili to kwestia max godzin nie dni.
Jest odrobaczona, dostała kropelki na pchły, ale z tymi pchłami to ja sama nie wiem, bo pojedzie prosto z domu więc nie wiem czy jakiegoś pasażera ze sobą nie weźmie :( Wiem, że to problem :(
Pan na pewno by ją dowiózł na miejsce

jasdor

Post » Śro mar 28, 2018 17:30 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

No dobra, to nie ma problemu. Przygotuje jej pokój.

Kupię też spray i wypsikam potem pokój. Ewentualnie ją wykąpię i zakropię
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Śro mar 28, 2018 17:49 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Madie ona jest zakropiona wczoraj więc aplikowanie jej kolejnej dawki tak szybko to może być chyba za dużo na raz.

A może trafi się ktoś z drugiej strony Warszawy ? Zawsze to nie trzeba się przebijać przez całe miasto.

A tak w ogóle to coś mi się wydaje, że znowu g......... z tego wyjdzie. Jakieś takie przeczucie mam :(

jasdor

Post » Śro mar 28, 2018 18:09 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

A to poprzestanę na sprayu w razie czego PO jej wyjeździe :) Daj znać jak się mam szykować. W piątek mam już gości a brat w domu do 15 bodaj.

Madie

Post » Śro mar 28, 2018 18:14 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Moi goście przyjeżdżają już jutro :( A ja i tak czwartek / piątek jeszcze do pracy. Sama nie wiem, jak to ogarnę i czy w ogóle

jasdor

Post » Śro mar 28, 2018 19:29 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

po prostu dawaj znać, masz mnie na FB może będzie szybciej ;)

Madie

Post » Śro mar 28, 2018 19:42 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Ale Jozefoslaw jest tuz obok Piaseczna przeciez :)

Ogromne kciuki!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro mar 28, 2018 22:11 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

No to jesteśmy umówione z nową Panią Maszki :ok:
Czeka na nią w poniedziałek, a najbardziej jej 12 letni syn, który już wybiera drapak w internecie :)
Czy myślicie, że transport na trasie Warszawa - Mława za zwrot kosztów jest dobrym rozwiązaniem ?
Dziewczyna odbierze koteczkę z Piaseczna i dowiezie na miejsce.
Nowa Pani mogłaby przyjechac po nią dopiero we wtorek po pracy, bo niestety też zwalą się jej nieprzewidziani goście.

To dla Maszki chyba najlepsze rozwiązanie z możliwych. Święta to wariacki czas i ludzie bardziej myślą o innych rzeczach niż pomaganie zwierzakom. Nie mają czasu.

jasdor

[poprzednia][następna]