PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI zaprasza.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 07, 2018 17:58 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

mir.ka pisze:
MonikaMroz pisze:Wracając do tematu zakupu ubrań wczoraj w Mohito się a przymierzałem ciuchów. Bluzki rozmiar 36 na szczupła kobietkę ale z mega biustem :roll: te zaszewki chowały mi się pod pachami zamiast na piersiach być :lol: i jak tu coś kupić :roll:

ja z powodu biustu to muszę większy rozmiar kupować :(

A ja z powodu kuperka.... :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro mar 07, 2018 18:03 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Emi juz weselsza ale ja nadal mam widmo cukrzycy i nie umiem przestać o tym myśleć :oops:
Były Dt i Pani weterynarz która badała Emi jako pierwsza zasugerowala karme diabetic Royal canin. Ja jednak bez sprawdzenia jeszcze raz poziomu cukru nie chcę jej wprowadzać do żywienia Emi z obawy zaklamania wyników. Co o tym sądzicie ?

Gosiagosia

Post » Śro mar 07, 2018 18:04 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Royal to badziew. nawet jeśli wyjdzie cukrzyca nie kupuj tego.
Zobacz na skład, same węglowodany, to nie obniży cukru...
Trzeba będzie PO wynikach kupić karmę niskowęglowodanową - głównie mokre, nie suche.
ser_Kociątko

Post » Śro mar 07, 2018 18:08 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Gosiagosia pisze:
Ziemosław pisze:
MonikaMroz pisze:Wracając do tematu zakupu ubrań wczoraj w Mohito się a przymierzałem ciuchów. Bluzki rozmiar 36 na szczupła kobietkę ale z mega biustem :roll: te zaszewki chowały mi się pod pachami zamiast na piersiach być :lol: i jak tu coś kupić :roll:

Haha, ja się dziś podbudowałam bo kupiłam legginsy do ćwiczeń rozmiar M :D
ale już strój kąpielowy jest L :(

W Mohito widziałam dziś piękną sukienkę, z gumką w pasie, długi rękaw, bardzo zwiewna. Jak zobaczyłam że kosztuje 150 zł to już nie była taka piękna :P
http://www.mohito.com/pl/pl/collection/ ... dies-dress

Mnie sie podoba, lubię takie zwiewne bo tuszuja oponki.... :mrgreen:

Ta sukienka jest piękna. I za kolanko jak lubię. Fakt droga ale wyprzedaże posezonowe są późnym latem i można nie zdążyć założyć.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro mar 07, 2018 18:12 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

ser_Kociątko pisze:Royal to badziew. nawet jeśli wyjdzie cukrzyca nie kupuj tego.
Zobacz na skład, same węglowodany, to nie obniży cukru...
Trzeba będzie PO wynikach kupić karmę niskowęglowodanową - głównie mokre, nie suche.

Masz rację nic nie zmieniam obecna Canagan jest bezbożowa czyli ma malo węglowodanów. Mokre mam Animonde, Macs i Yarah bio.

Gosiagosia

Post » Śro mar 07, 2018 18:17 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Gosiu poczekaj na wyniki badań. Najważniejsze, że Emi dobrze się czuje i zapomniała o stresie.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro mar 07, 2018 20:10 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

To, że karma jest bezzbożowa wcale nie oznacza, że ma mało węglowodanów :) Taki np Purizon ma ok 30 % węglowodanów, co dla kota jest za dużo, bo kot powinien mieć do ok 20% węglowodanów ( i dlatego właśnie koty tak tyją na tej karmie i tak też ją jedzą jak opętane), a kot z cukrzycą powinien mieć w granicach 5% węglowodanów. Ja mam teraz karmę, która ma 9%, poprzedni smak miał 6%.
Natomiast nie wiem jak to jest u psów, jednak co by nie mówić - RC i Hills weterynaryjne, działają. Chociaż teraz nie zdecydowałam się jeszcze kupić RC dla cukrzyków Marysi, tylko właśnie Thrive. I zobaczymy czy to zadziała czy nie. Jak się okaże, że faktycznie będzie cukrzyca to dalej będę walczyć dietą i wtedy prawdopodobnie kupię RC. Zalety takie, że dużo witamin, fosfor i magnez na układ moczowy też odpowiednie, nie uczula, a to tylko ma być dodatek do diety. Karma sucha nie powinna być podstawą diety ani u kota ani u psa, nie powinna być bez limitu w miskach podawana. To karma sucha odpowiada w dużej mierze za problemy ze zdrowiem :/ Dlatego ja teraz suche wydzielam. Najgorzej karmić MArysię właśnie bez suchego, bo ciężko trafić z karmą, którą by lubiła :/ a i przy mięsie gardzi. Więc na razie dostaje trochę chrupek, karmę mokrą i mięso - z głodu nie umrze, ale też nie przytyje :)

Moja wetka powiedziała, że gdyby suche miało być dobre dla zdrowia to my ludzie też jedlibyśmy suche.

(w sumie to jemy - kulki czekoladowe do mleka, podusie... ;) )

Na pewno okażę się, że Emi nie ma cukrzycy - nie martw się :) Może wystarczy dieta :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 07, 2018 20:39 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Gosiagosia pisze:Emi juz weselsza ale ja nadal mam widmo cukrzycy i nie umiem przestać o tym myśleć :oops:
Były Dt i Pani weterynarz która badała Emi jako pierwsza zasugerowala karme diabetic Royal canin. Ja jednak bez sprawdzenia jeszcze raz poziomu cukru nie chcę jej wprowadzać do żywienia Emi z obawy zaklamania wyników. Co o tym sądzicie ?

zbadaj najpierw ponownie krew i jeszcze mocz , dopiero wtedy możesz zmienic jej dietę, ale wątpię ,zeby była potrzebna, bedzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 07, 2018 21:31 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Zgadzam się z dziewczynami, poczekaj na wyniki badań, na pewno będzie dobrze :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Śro mar 07, 2018 21:50 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Tak się cieszę że Was mam i mogę liczyć na wasze wsparcie duchowe i dobre rady. Nic nie zmieniam karmie jak dawniej i czekam na wyniki.
Obserwuję ją bardziej nawet patrzę czy więcej pije. Nie widzę różnicy i się uspokajam a za chwilę znów mam schizy :cry:
Klaudio my przechodzimy prawie przez to samo i wiem że jak coś mi napiszesz to jest to sprawdzone i ja Ci wierzę.

Gosiagosia

Post » Śro mar 07, 2018 21:53 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Ziemosław pisze:Zgadzam się z dziewczynami, poczekaj na wyniki badań, na pewno będzie dobrze :)

Tak zrobię, czekam i staram się nie myśleć o najgorszym ale czasami mnie strach napada. :strach:

Gosiagosia

Post » Śro mar 07, 2018 21:54 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Emi juz weselsza ale ja nadal mam widmo cukrzycy i nie umiem przestać o tym myśleć :oops:

zbadaj najpierw ponownie krew i jeszcze mocz , dopiero wtedy możesz zmienic jej dietę, ale wątpię ,zeby była potrzebna, bedzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:

Mirko najgorzej będzie z moczem, ona jest nisko skanalizowana i chyba muszę z talerzem chodzić aby mocz złapać. :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Śro mar 07, 2018 22:05 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Gosiu mi sie najlepiej sprawdza spodek do kwiatkow :) moze masz w domu jakis nowy a jak nie to kup. Latwo wsunac pod tylek i latwo trafic gdzie trzeba po powierzchnia polowania szeroka :D Potem ze spodka przelewasz do kubka i masz :)

Ja tez obserwuje picie wody przez Marysie i tez nie widze nic niepokojacego. A u wetki dowiedzialam sie, że glukoza w moczu jest wykrywalna dopiero, kiedy we krwi przekroczy pewien pulap (250 ale nie wiem czego ;) ). Jak jest ponizej to mocz nie pokazuje glukozy. Wiec to że pocieszalam sie że ponad 3 miesiace temu glukozy w moczu nie bylo niestety obalilo sie :\ ale nadal nie trace nadziei :) na pewno uda nam sie zwyciezyc ewentualną cukrzycę dieta :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 07, 2018 22:08 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

Grunt to dobre nastawienie :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Śro mar 07, 2018 22:09 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI podejrzenie cukrzycy

klaudiafj pisze:Gosiu mi sie najlepiej sprawdza spodek do kwiatkow :) moze masz w domu jakis nowy a jak nie to kup. Latwo wsunac pod tylek i latwo trafic gdzie trzeba po powierzchnia polowania szeroka :D Potem ze spodka przelewasz do kubka i masz :)

Ja tez obserwuje picie wody przez Marysie i tez nie widze nic niepokojacego. A u wetki dowiedzialam sie, że glukoza w moczu jest wykrywalna dopiero, kiedy we krwi przekroczy pewien pulap (250 ale nie wiem czego ;) ). Jak jest ponizej to mocz nie pokazuje glukozy. Wiec to że pocieszalam sie że ponad 3 miesiace temu glukozy w moczu nie bylo niestety obalilo sie :\ ale nadal nie trace nadziei :) na pewno uda nam sie zwyciezyc ewentualną cukrzycę dieta :ok:

Dzięki za pomysł, nie pomyślałam i spodku do kwiatków, jutro kupię i poluję na siuśki :mrgreen:
Ja też nie tracę nadziei. Kciuki będę za nas trzymać.
:ok: :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]