Hej

Dziękuję, że się troszczycie

Mamy szczęście w nieszczęciu - nie ma nowortworu
W bardzo dokładnym badaniu usg wyszło, że Marysia ma nadal piasek w pęcherzu i to całkiem sporo.
A druga rzecz, że ma podrażniony przewd pokarnowy - wątroba troszkę już otłuszczona (ale jeszcze nie stłuszczona), jelita mają w niektórych miejscach porubioną tkankę, i jeszcze jakiś narząd jeden ma pogrubialą ścianę. Badania wykażą czy mamy zapalenie trzustki. Na pewno mamy problem trawienny. ui-0 m. (kubek) Prawdopodobnie karma wildcat zaszkodziła MArysi. To jest kolejna droga karma, która szkodzi Marysi

Wszystko wskazuje na długotrwałe podrażnienie. Wetka mówi, żetrzustka potwornie boli.
Ja się cieszę ogromnie, że to są rzeczy do uregulowania. Że nie ma nowotworu.
Mamy zrezygnować z karmy suchej. Wetka też mówi, że to jest niedobre dla kotów, nienaturalne pożywienie. Będziemy mogli mieć suchą jako smaczek, ale nie jako stałą karmę. Marysia musi schudnąć, bo też częściowo te kłopoty są związane z otyłością. Ale mamy też zapalenie, ale to pokaże badanie krwi jakie stadium.
Dodatkowo wyszedł podwyższony cukier. Niby głupi jaś i stres powodują wyrzut cukru, ale jednak jest za dużo go nawet mimo to.
Wetka mówi że jest plaga zapaleń trzustki teraz. Że ona miała aż 8 przypadków tylko w tym miesiącu. Czytając na miau też zauważyłam, że jest plaga i właśnie o to spytałam. I zostało to potwierdzone.
Wetka powiedziała, że nasze koty przez to że nie mają ruchu na świeżym powietrzu czas spędzają jedząc. A jedzenia na ich potrzeby jest za dużo. Ja osobiście też uważam, że koty pozbawione ogródka nie są najszczęśliwsze. przynajmniej te które zaznały wolności. A takim kotem jest Marysia.

Także muszę zrezygnować z Wildcata, a kupiłam teraz duże opakowanie 3 kg. Marysia jest alergiczką i jest to kolejna karma na którą źle reaguje :/ Może ktoś chce odkupić? Zostało ze 2 kg- raz otwarłam i przesypałam do pojemnika i zamknęłam opakowanie. A otwarte było w tym miesiącu. Karma stoi w suchym i chłodnym miejscu.
Marysia została u wetki i śpi. Odbiór mojego kochanego dziewczątka po 14.