Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3 1z10!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 28, 2018 20:13 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Moli25 pisze:
MaryLux pisze:
Moli25 pisze:
Ziemosław pisze:Do Kociołka? :D

Taaaaaaaaaak :1luvu:

Gdzie jest Kociołek?

Nożownicza 2-4
Będziesz Marysia?

Mam taką nadzieję.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sty 29, 2018 10:09 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Miłego poniedziałku :1luvu:
Zazdroszczę Wam spotkań :|
Warszawa się nie odzywa i nie chcą spotkań miauowych przy kawce, ciasteczku lub innym trunku. :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sty 29, 2018 10:11 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Gosiagosia pisze:Warszawa się nie odzywa i nie chcą spotkań miauowych przy kawce, ciasteczku lub innym trunku. :piwa:

To Ty się do kogoś odezwij i umów
:piwa:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 29, 2018 10:24 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Ziemosław pisze:Koty zrobiły sobie bazę w praniu :D sorki za gacie na 1 planie :D
Obrazek

byłam ,widziałam :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sty 29, 2018 11:13 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Śnięta dziś jestem. Zamiast włożyć łapkę do puszki z orzeszkami, włożyłam ją do filiżanki z kawą :roll:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pon sty 29, 2018 11:36 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

gorącą kawą? Bo jak tylko ciepła, to oblizać trzeba :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 29, 2018 11:45 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

MalgWroclaw pisze:gorącą kawą? Bo jak tylko ciepła, to oblizać trzeba :wink:

Taka sobie była, to oblizałam :mrgreen:

Ziemosław

Post » Pon sty 29, 2018 14:07 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

MalgWroclaw pisze:
Gosiagosia pisze:Warszawa się nie odzywa i nie chcą spotkań miauowych przy kawce, ciasteczku lub innym trunku. :piwa:

To Ty się do kogoś odezwij i umów
:piwa:

Dalam hasło i bez odzewu. Masz rację odezwę się :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 30, 2018 10:38 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Kochane moje, czy któraś z Was ma może jakieś dokładne informacje o niedoczynności tarczycy? Objawy, leczenie itp? Nie chcę się karmić wiedzą z internetów :( Chciałabym zrobić sobie badania, bo nigdy nie miałam a moja matka ma z tym problemy. W najbliższym mi laboratorium pełen pakiet kosztuje 137 zł... Więc wolałabym się upewnić, że takie badania są wiarygodne i nie wydam kasy na coś co mi nic nie powie :)

Ziemosław

Post » Wto sty 30, 2018 10:48 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Ziemosław pisze:Kochane moje, czy któraś z Was ma może jakieś dokładne informacje o niedoczynności tarczycy? Objawy, leczenie itp? Nie chcę się karmić wiedzą z internetów :( Chciałabym zrobić sobie badania, bo nigdy nie miałam a moja matka ma z tym problemy. W najbliższym mi laboratorium pełen pakiet kosztuje 137 zł... Więc wolałabym się upewnić, że takie badania są wiarygodne i nie wydam kasy na coś co mi nic nie powie :)

Napisz na wątku u Kotiny ona ma hasimoto chorobę tarczycy albo u PixieDixie ona też tarczycowa.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sty 30, 2018 10:54 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Gosiagosia pisze:Miłego poniedziałku :1luvu:
Zazdroszczę Wam spotkań :|
Warszawa się nie odzywa i nie chcą spotkań miauowych przy kawce, ciasteczku lub innym trunku. :piwa:

Jak to Gosienko :)
To kiedy wpadasz do nas i Bagirki ???
Równie dobrze ja mogę zajrzeć na Ochotę w drodze z pracy :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sty 30, 2018 10:57 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Ziemosław pisze:Kochane moje, czy któraś z Was ma może jakieś dokładne informacje o niedoczynności tarczycy? Objawy, leczenie itp? Nie chcę się karmić wiedzą z internetów :( Chciałabym zrobić sobie badania, bo nigdy nie miałam a moja matka ma z tym problemy. W najbliższym mi laboratorium pełen pakiet kosztuje 137 zł... Więc wolałabym się upewnić, że takie badania są wiarygodne i nie wydam kasy na coś co mi nic nie powie :)

Madzia lekarz ogólny powinien dac Ci skierowanie. Ale wiem ze samo badanie TSH nie jest wystarczające.

MonikaMroz

Post » Wto sty 30, 2018 10:58 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Ziemosław pisze:Kochane moje, czy któraś z Was ma może jakieś dokładne informacje o niedoczynności tarczycy? Objawy, leczenie itp? Nie chcę się karmić wiedzą z internetów :(

Mam chorą tarczycę. Jednak uważam, że jak Ci dam nawet najdokładniejsze informacje, to też będzie wiedza z internetu. Porozmawiaj z rodzinnym lekarzem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 30, 2018 11:24 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

MalgWroclaw pisze:
Ziemosław pisze:Kochane moje, czy któraś z Was ma może jakieś dokładne informacje o niedoczynności tarczycy? Objawy, leczenie itp? Nie chcę się karmić wiedzą z internetów :(

Mam chorą tarczycę. Jednak uważam, że jak Ci dam nawet najdokładniejsze informacje, to też będzie wiedza z internetu. Porozmawiaj z rodzinnym lekarzem.

Odpiszę tu bo w sumie wszystko się wiąże. Jakis czas temu, w październiku bodaj, byłam na konsultacji u internisty w celu omówienia wyników badań medycyny pracy, gdzie wyszedł mi podwyższony cholesterol. Pani doktor zaleciła morfologię krwi i podstawowe tarczycowe w celach "kontrolnych" gdzie właśnie było same TSH - jak napisała Monia - i było super w normie, podobnie jak wszystko inne.
Problem w tym, że mimo diety, mimo ćwiczeń, mam problem żeby schudnąć, a wręcz w ciągu 2 miesięcy przytyłam 4 kilo, no to coś jest nie tak. Ponieważ mam bardzo niski metabolizm (staram się go podkręcać), często jestem senna, mam problemy czasem z koncentracją no i ten wzrost wagi, zaczęłam podejrzewać tę tarczycę. Zwłaszcza że moja matka ma z tym coś, nie wiem co dokładnie bo ona sama nie wie (długa historia).

No, to tyle. Wiem jeszcze że badania wolnej tyroksyny i trójjodotyroniny są jako tako miarodajne. Chyba się kopsnę jutro.

Ziemosław

Post » Wto sty 30, 2018 11:27 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby oraz Franklin <3

Też kiedyś mialam TSH i wyszło idealne. A ja mam niedoczynność (chyba - jestem chuda) ale wiem to z innych badań niż takich lekarskich.

MonikaMroz

[poprzednia][następna]