Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 28, 2017 10:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:najfajniejsze to dodatki na poscieli :201461 :201461 :201461 :201461

Bo one są najważniejsze. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 28, 2017 10:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Niestety takich elementów mamy więcej i złodziei też. :( Wczoraj ukradli nam 3 patelnie Ambitiona i baba z chłopem uciekli z dwoma pełnymi koszykami . Złodziei jest teraz plaga.

Przepraszam że tak zapytam z głupia ale... jak ukraść patelnię?! W głowie się nie mieści...

To bardzo proste.
Podchodzisz do stojaka z patelniami i oglądasz je. Wyczekujesz moment gdy do kasy jest najwięcej ludzi i zasłaniają widok kasjerce - łapiesz patelnie i w długą.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 10:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Niestety takich elementów mamy więcej i złodziei też. :( Wczoraj ukradli nam 3 patelnie Ambitiona i baba z chłopem uciekli z dwoma pełnymi koszykami . Złodziei jest teraz plaga.

Przepraszam że tak zapytam z głupia ale... jak ukraść patelnię?! W głowie się nie mieści...

To bardzo proste.
Podchodzisz do stojaka z patelniami i oglądasz je. Wyczekujesz moment gdy do kasy jest najwięcej ludzi i zasłaniają widok kasjerce - łapiesz patelnie i w długą.

8O 8O 8O 8O
To nie jakoś spokojnie, np. wsadzić gdzieś czy coś i na spokojnie do wyjścia tylko w długą?!

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw gru 28, 2017 10:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Muszę wam się poskarżyć na firmę kurierską DPD. Nie wiem co się u nich dzieje ale dobrze nie jest. Pamiętacie jak opisywałam i wstawiałam foty paczki z zoo+ ile czasu szła i w jakim stanie doszła.
Napisałam do zoo+ i wysłałam im fotki w jakim stanie firma kurierska dostarczyła paczkę . Odpisali ,że jest im bardzo przykro i w ramach rekompensaty ponownie wyślą mi paczkę z poprzednim zamówieniem.
Wysłali ją tuż przed świętami i wczoraj dostałam maila od DPD , że paczka została przekazana do doręczenia.
Ucieszyłam się bo zoo+ stanął na wysokości zadania i mimo braku dwóch puszek z poprzedniej dostawy koty i tak zyskały.
Przed wyjściem do pracy sprawdziłam maila i okazało się ,że paczka nie została dostarczona bo nie zastano w domu adresata. Napisałam do Joli ,że był u niej kurier z przesyłką ale jej nie zastał . Podałam nr telefonu do kuriera żeby się z nim skontaktowała i umówiła na odbiór paczki. Dziś pan kurier pofatygował się ponownie i dostarczył przesyłkę. Co dziwniejsze to wczoraj Jola była w domu cały dzień bo źle się czuła i miała wysokie ciśnienie a kuriera nie było. Tłumaczył się ,że był i dzwonił ale widocznie dzwonek jest zepsuty. Normalny człowiek jak dzwonek by nie działał ( a działa bo Jola dziś sprawdzała i dzwoni normalnie ) to zapukałby do drzwi ale pan kurier na to nie wpadł.
Szokujące jest to w jakim stanie paczka dotarła :

Obrazek

To jest po prostu nie wiarygodne co się dzieje w tej firmie kurierskiej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 10:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

To bardzo proste.

8O 8O 8O 8O
To nie jakoś spokojnie, np. wsadzić gdzieś czy coś i na spokojnie do wyjścia tylko w długą?!

Tak . Nasze społeczeństwo jest takie ,że nikt złodzieja nie zatrzyma a nawet przytrzymają mu nawet drzwi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 10:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Tak . Nasze społeczeństwo jest takie ,że nikt złodzieja nie zatrzyma a nawet przytrzymają mu nawet drzwi.

Teść raz opowiadał jak w Rossmanie kroją dziewczynki 14-15 lat, biorą kosmetyków do torebki i sobie wychodzą jakby nigdy nic... a złapane twierdzą że to dla matki 8O

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 11:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja zamawiam przez GLS. Ale ostatnio też była taka sytuacja że kurier mnie nie zastał w domu, mimo że byłam razem z m., bo czekaliśmy właśnie na niego. Napisałam skargę do zooplusa, po czym doczytałam maila i paczka była na naszej ulicy w jakiejś hurtowni. Głupio mi było, więc napisałam drugiego, że sprawa nieaktualna, bo na szczęście paczka jest blisko, a bałam się, że wróci do nich. No, ale też - tak najprościej powiedzieć, że nas w domu nie ma. I nie udowodnisz.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 28, 2017 11:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Tak . Nasze społeczeństwo jest takie ,że nikt złodzieja nie zatrzyma a nawet przytrzymają mu nawet drzwi.

Teść raz opowiadał jak w Rossmanie kroją dziewczynki 14-15 lat, biorą kosmetyków do torebki i sobie wychodzą jakby nigdy nic... a złapane twierdzą że to dla matki 8O

Obecnie kradną wszyscy - dzieci, młodzież , nawet staruszki o lasce które ledwo chodzą. W zeszłym roku kierowniczka złapała taką babinkę której człowiek by jeszcze pomógł a to okazało się ,że wyrafinowana złodziejka która kroiła wszystkie okoliczne sklepy. Jak ją złapano tłumaczyła ,że syn wyszedł z więzienia i tak bardzo pragnął czekolady a ona ma tak maleńką recinę ,że nie stać jej by mu kupić czekoladę to ukradła. Pytanie tylko czemu nie jedną czy dwie tylko od razu 30 szt.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 11:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Ziemosław pisze:

Obecnie kradną wszyscy - dzieci, młodzież , nawet staruszki o lasce które ledwo chodzą. W zeszłym roku kierowniczka złapała taką babinkę której człowiek by jeszcze pomógł a to okazało się ,że wyrafinowana złodziejka która kroiła wszystkie okoliczne sklepy. Jak ją złapano tłumaczyła ,że syn wyszedł z więzienia i tak bardzo pragnął czekolady a ona ma tak maleńką recinę ,że nie stać jej by mu kupić czekoladę to ukradła. Pytanie tylko czemu nie jedną czy dwie tylko od razu 30 szt.

Synek po wyjściu z więzienia dużo krwi oddał i żelazo mu spadło :ryk:

Ziemosław

Post » Czw gru 28, 2017 11:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Muszę wam się poskarżyć na firmę kurierską DPD. Nie wiem co się u nich dzieje ale dobrze nie jest. Pamiętacie jak opisywałam i wstawiałam foty paczki z zoo+ ile czasu szła i w jakim stanie doszła.
Napisałam do zoo+ i wysłałam im fotki w jakim stanie firma kurierska dostarczyła paczkę . Odpisali ,że jest im bardzo przykro i w ramach rekompensaty ponownie wyślą mi paczkę z poprzednim zamówieniem.
Wysłali ją tuż przed świętami i wczoraj dostałam maila od DPD , że paczka została przekazana do doręczenia.
Ucieszyłam się bo zoo+ stanął na wysokości zadania i mimo braku dwóch puszek z poprzedniej dostawy koty i tak zyskały.
Przed wyjściem do pracy sprawdziłam maila i okazało się ,że paczka nie została dostarczona bo nie zastano w domu adresata. Napisałam do Joli ,że był u niej kurier z przesyłką ale jej nie zastał . Podałam nr telefonu do kuriera żeby się z nim skontaktowała i umówiła na odbiór paczki. Dziś pan kurier pofatygował się ponownie i dostarczył przesyłkę. Co dziwniejsze to wczoraj Jola była w domu cały dzień bo źle się czuła i miała wysokie ciśnienie a kuriera nie było. Tłumaczył się ,że był i dzwonił ale widocznie dzwonek jest zepsuty. Normalny człowiek jak dzwonek by nie działał ( a działa bo Jola dziś sprawdzała i dzwoni normalnie ) to zapukałby do drzwi ale pan kurier na to nie wpadł.

Obrazek

ale chociaż zawartość była teraz w porządku?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 28, 2017 11:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Muszę wam się poskarżyć na firmę kurierską DPD. Nie wiem co się u nich dzieje ale dobrze nie jest. Pamiętacie jak opisywałam i wstawiałam foty paczki z zoo+ ile czasu szła i w jakim stanie doszła.

Obrazek

ale chociaż zawartość była teraz w porządku?

Prawie wszystkie puszki pogniecione ale za to 60 szt.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 11:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

ja miałam w ubiegłym tygodniu dostarczone dwie paczki, bo tak wyszło- jedna z prawie tygodniowym opóźnieniem a druga za drugi dzień po zamówieniu, ale były w porządku, choc kurier woził je przez cały dzień na samochodzie, u mnie był z paczkami ok 20.00, już pod koniec pracy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 28, 2017 12:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 28, 2017 12:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Często kupuję różne rzeczy, dostarczają różni kurierzy - raz DPD,raz DHL,raz GLS. Póki co wszystko było ok,jestem zadowolona i nie miałam żadnych takich dziwnych sytuacji,że paczka uszkodzona czy coś,ale bywa różnie - jak widać. Ja czekałam na paczkę ze zdjęciami z sesji świątecznej, status był taki,że wczoraj miała być dostarczona,ale nie była. Niby dzisiaj ma być,więc czekam spokojnie,zapewne będzie :ok:

Dobrze,że ta paczka doszła z jedzonkiem dla kotków,a że dzień później - to nic, najważniejsze że jest,że cała zawartość jest ok. Szkoda oczywiście,że pogniecione,ale myślę,że najważniejsze iż tyle bonusowego jedzonko mają kotki,prawda?
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 28, 2017 13:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Jasne ,że dobrze ,że paczka w końcu dotarła i koty na tym zyskają ale takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Do tej pory narzekałam na Impost bo to lenie śmierdzące którym nie chce się dupska ruszyć by dostarczyć przesyłkę tylko od razu walą wszystko na punkt odbioru. Ani nie zostawiają aviza , ani nie dzwonią. Jestem zdania ,że jeśli podaję swój adres i zamawiam przesyłkę kurierską i siedzę cały dzień w domu oczekując na kuriera to chyba nie dlatego że mam ochotę latać po punktach odbioru bo inaczej od razu zadeklarowałabym taki rodzaj odbioru przesyłki za połowę ceny . Przykładowo : odbiór z paczkomatu kosztuje 7,80 zł a odbiór w punkcie 8,80 zł za to przesyłka kurierska 15 zł . Poczty też nie muszę sprawdzać codziennie by się dowiedzieć ,że mam paczkę do odbioru.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]