Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 24, 2017 11:31 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Dziękuję Kochani :)
Ja już drugie Święta spędzam z Krową i jest Nam tak dobrze :)

Właśnie wróciłam ze sklepu z zakupami. Mam same smakołyki - duży zapas warzyw, bo dziś duże przeceny :roll: No kto biednemu zabroni :mrgreen: :mrgreen: :smokin:
Wczoraj przez ponad godzinę, do 23:00, oprawiałam mięso dla Krowy, męczące zajęcie :|
Wystawiłam pół kilo mięsiwa dla bezdomnych kociszczy/wałęsających się psów i rozwiesiłam słoniny na krzakach dla ptasioków. Niech i one ucztują :)
Dziś już odpoczywam i porobię to, na co mnie ochota najdzie :mrgreen:
Chyba wyjmę mojego patyczaka-choinkę i przystroję trochę dom. Żebym wiedziała z jakiej okazji otwieram prezenty :mrgreen:
A między innymi jest tam coś, co przez Was kupiłam
Obrazek
Obrazek

Dziękuję Wam za przypomnienie - radość mam potrójną, a jeszcze poluje na Brzechwę :mrgreen:

PS
Pan Kleks wydanie z 1972 roku - piękne! Niezniszczone, czyste, niepopisane, idealnie naznaczone zębem czasu i ten biblioteczny zapach :1luvu:
Bardzo dziwne opowieści - rok 1985 r. okładka miękka, ale BARDZO dobrze zachowana, jakby w ogóle nie była czytana...
Baśnie Andersena już znacie - 1992 r., cena 56 tys złotych :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie gru 24, 2017 13:52 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Miłych Świąt przy lekturze. :D
I ucałowania dla Krowa. :1luvu:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie gru 24, 2017 14:27 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Obrazek
ser_Kociątko

Post » Nie gru 24, 2017 22:45 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Ja teraz już też mile 2 dni z kotyma i tztem.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon gru 25, 2017 20:20 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Czyli święta spędziłas z najbliższym Ci na codzień :s5: najwierniejszy, najpuchatszy, najbardziej mruczacy Krów :mrgreen:

Dużo spokoju nie tylko na te święta ale i po świętach Asiu :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon gru 25, 2017 23:04 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Spokojnych rozmruczanych świąt :) Takie są najlepsze!
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Wto gru 26, 2017 12:06 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Dziękuję, dziękuję :)
Tak się złożyło, że Krowie najbliższe w weekendy i od święta :wink:
Grunt to dobrze ułożony kot.
Obrazek
Obrazek

Ładna dziś pogoda. Zmagam się z własnym organizmem, żeby wyjść na spacer. Albo posprzątać. Wygra chyba to drugie, bo w między czasie można posiedzieć. Jutro przerwa w odpoczynku, a pojutrze znów wolne, którego nie mogę się doczekać :oops: Poleżałabym tak z tydzień na kanapie. Bez ruchu. Albo jeszcze chętniej zażyła pigułkę mocy.

Aia

Post » Wto gru 26, 2017 13:45 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Aia pisze:Dziękuję, dziękuję :)
Tak się złożyło, że Krowie najbliższe w weekendy i od święta :wink:
Grunt to dobrze ułożony kot.
Obrazek
Obrazek

Ładna dziś pogoda. Zmagam się z własnym organizmem, żeby wyjść na spacer. Albo posprzątać. Wygra chyba to drugie, bo w między czasie można posiedzieć. Jutro przerwa w odpoczynku, a pojutrze znów wolne, którego nie mogę się doczekać :oops: Poleżałabym tak z tydzień na kanapie. Bez ruchu. Albo jeszcze chętniej zażyła pigułkę mocy.

Ja bym poleżała bez pigułki :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto gru 26, 2017 14:24 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Zazdroszczę Wam tego spotkania :mrgreen:
Będzie napewno extra!

Ja dziś posprzatalam, tzn odkurzacz posprzątał, zmusiłam się do umycia podłóg, z wielkim bólem i trudem. Jeszcze zrobiłam lekka awanturę, tzn awantura to u mnie dodanie do zdania które wypowiadam do męża jego imienia bez używania zmiekczenia :ryk: on zawsze mówi że brzmi to poważnie a ja traktuje to jako awanturę :lol: że jakby chociaż raz w tygodniu umoczył swoje królewskie dłonie w wiadrze z wodą płynem i przelecial by całe mieszkanie na mopie to korona by mu ze łba nie spadła. Zaśmiał się szyderczo :roll: to już wiem co kupię sobie na urodziny i imieniny (mam cholera w jednym dniu więc i prezent może byc lepszy :wink: ) - Odkurzacz mopujacy :mrgreen: i wtedy ja się będę szyderczo śmiać :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto gru 26, 2017 14:48 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Gosiu, nie bronią, leż :mrgreen:
Ja marzę o dłuuugim spacerze, wycieczce, a jeszcze żeby pochodzić po sklepach, a potem iść na obiad i wrócić piechotą :)
Każdy ruch mnie boli, stawy sztywne, aż mi w uszach dzwoni w pozycji pionowej, 5 minut robię, 15 odpoczywam, Podłogę szoruję na siedząco :mrgreen:
Dobry prezent 8O Żeby kto za mnie tak przeleciał po tych panelach... Robię Krowiu awantury, ale On też się tylko szyderczo śmieje :twisted:

Aia

Post » Wto gru 26, 2017 17:39 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Ja tam nie mam żadnych "bożonarodzeniowych" dylematów, dla mnie dzień jak co dzień, tyle że sklepy zamknięte :/ Po południu do roboty jak w pozostałe trzystasześćdziesiątkilka dni w roku.
Chciałem się dziś wbić na "świąteczną" bułkę z pieczarkami do Murzynka, ale jak się okazało że musiałbym w korku stać żeby się dostać w pobliże Starówki to odpuściłem :/ Wariactwo :evil:
Na szczęście mój lokalny "chińczyk" dziś czuwa więc zamiast buły był bun xao z kurczakiem :)
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro gru 27, 2017 10:01 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Ooo bulka z pieczarkami pamiętam Asia!!

Ja już mam rajzyfiber - przebierać nogami!! Nie mogę się doczekać poznania Krowy!!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro gru 27, 2017 10:47 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

A u mnie wyludnione miasto i okolice 8O Na ulicach pusto puściutko. Bułę z pieczarkami robię jutro, na zamówienie :mrgreen: A Tobie, Piotrze, może w Nowy Rok się uda spróbować oryginalnej? Nie poddawaj się :mrgreen:

PD, jestem ciekawa wrażeń porównawczych nt Pana Krowy. Wrócisz i potem napiszesz, że zupełnie niepodobny do tego, co opisuje na forum, do tego stopnia, że w ogóle to On jest nawet bury a nie cz-b :ryk:

Aia

Post » Śro gru 27, 2017 12:50 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

Mam nadzieje, ze bedzie duzo zdjec :mrgreen:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro gru 27, 2017 14:35 Re: Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

U nas tez teraz w sumie malo ludzi. A pogoda piekna!!

No tez strasznie sie jaram :D Co to bedzie, jak to bedzie:)

Moja 3 wizyta a Wawie i okolicach :D to tez atrakcja sama w sobie hihi :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

[poprzednia][następna]