Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 24, 2017 18:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Lucas co do konkursów to tak :
na forum jesteśmy od lutego 2013 roku a z konkursami zaczęło się w marcu 2013 gdy przypadkiem a właściwie z ciekawości weszłam u kogoś w banerek który przeniósł mnie na wątek konkursowy. Pooglądałam fotki kociastych i postanowiłam zagłosować a co mi tam. Okazało się ,że miałam falstart bo głosowanie miało się zacząć dopiero następnego dnia . Jednak poproszono mnie o liczenie głosów bo brakowało im liczarek. Na początku niechętnie bo nie bardzo wiedziałam o co chodzi ale postanowiłam dołączyć do zabawy. Okazało się ,że to nie takie trudne i nie dość ,że zagłosowałam , nie dość że liczyłam głosy to jeszcze od następnego miesiąca postanowiłam zgłosić do konkursu Polę i Zuzię. I tak to się zaczęło.
Najpierw ( chodzi mi ,że od momentu kiedy zarejestrowałam się na forum ) konkurs prowadziła KITA - RZESZÓW a gdy ona zrezygnowała pałeczkę przejęła Spilett która jakiś czas temu zniknęła z forum ale niedawno pojawiła się znów jako Ziemosław . W końcu Spilett też zrezygnowała i jakiś czas nie było konkursów.
W 2015 roku wraz z Myszolandią postanowiłyśmy reaktywować wątek ale po paru miesiącach znów zrezygnowałyśmy z jego prowadzenia aż w tym roku postanowiłam poprowadzić go sama i tak od kilku miesięcy znów mamy konkursy.
Przez ten czas Zuzia i Pola zdobyły kilka tytułów Miss i Vice Miss razem i każda z osobna .
Przejrzałam stare wątki konkursowe i wyszło całkiem imponująco :
Kwiecień 2013 - ,, Śniadanie Miszczuuuf " - Miss została Zuzia
Sierpień 2013 - '' Kocie Wakacje '' - Miss została Pola
Marzec 2014 - '' Kocie Minki '' - I Vice Miss została Zuzia
Kwiecień 2014 - '' Koty i Natura '' - IV Vice Miss zostały w duecie Pola i Zuzia
Maj 2014 - '' Kocie Ogonki '' - I Vice Miss zostały w duecie Pola i Zuzia
Czerwiec 2014 - '' Koci Relax'' - Miss zostały w duecie Pola i Zuzia
Lipiec 2014 - '' Koci Majster '' - Miss została Pola
Lipiec 2015 - '' Piękny Pysio " - II Vice Miss została Zuzia
Listopad 2015 - '' Wlazł Kotek " - Miss została Pola
Wrzesień 2017 - " Kocie Brzuszki " - Vice Miss została Pola.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto paź 24, 2017 19:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Lucas co do konkursów to tak :
na forum jesteśmy od lutego 2013 roku a z konkursami zaczęło się w marcu 2013 gdy przypadkiem a właściwie z ciekawości weszłam u kogoś w banerek który przeniósł mnie na wątek konkursowy. Pooglądałam fotki kociastych i postanowiłam zagłosować a co mi tam. Okazało się ,że miałam falstart bo głosowanie miało się zacząć dopiero następnego dnia . Jednak poproszono mnie o liczenie głosów bo brakowało im liczarek. Na początku niechętnie bo nie bardzo wiedziałam o co chodzi ale postanowiłam dołączyć do zabawy. Okazało się ,że to nie takie trudne i nie dość ,że zagłosowałam , nie dość że liczyłam głosy to jeszcze od następnego miesiąca postanowiłam zgłosić do konkursu Polę i Zuzię. I tak to się zaczęło.
Najpierw ( chodzi mi ,że od momentu kiedy zarejestrowałam się na forum ) konkurs prowadziła KITA - RZESZÓW a gdy ona zrezygnowała pałeczkę przejęła Spilett która jakiś czas temu zniknęła z forum ale niedawno pojawiła się znów jako Ziemosław . W końcu Spilett też zrezygnowała i jakiś czas nie było konkursów.
W 2015 roku wraz z Myszolandią postanowiłyśmy reaktywować wątek ale po paru miesiącach znów zrezygnowałyśmy z jego prowadzenia aż w tym roku postanowiłam poprowadzić go sama i tak od kilku miesięcy znów mamy konkursy.
Przez ten czas Zuzia i Pola zdobyły kilka tytułów Miss i Vice Miss razem i każda z osobna .
Kwiecień 2014 - '' Koty i Natura '' - IV Vice Miss zostały w duecie Pola i Zuzia

Aj, nie wiedziałam, że mam takie utytułowane koleżanki :D Od marca do lipca 2014 właściwie wygrywałyscie wszystkie konkursy! Ale śliczne jesteście obie, więc trudno się dziwić :1luvu:
Sabcia
Ostatnio edytowano Wto paź 24, 2017 19:09 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto paź 24, 2017 19:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dziękuję bardzo za opis historii "Miss i Mistera". Skłaniam głowę przed Tobą, bo to nie tylko przyjemność. Ale wynikło z tego, że "masz" na 100% wystawowe kotki. Można być z nich być nawet podwójnie dumnym. Nie tylko mądre ale i piękne. A one mają powody spacerować z "uszkami i ogonkami" do góry. Podziwiać, podziwiać...
Zuzia i Polusia jeszcze wyglądają tak czyściutko. Nic tylko zazdrościć. Ja Lucasa do "higieny" nie umiem przekonać. Myślałam, że "nauczy" się od kolegi Julka (który jest czyścioszkiem) ale pomyliłam się. Pani weterynarz powiedziała, że są koty które się nie myją! I taki mieszka z nami. Gdyby nie był taki mądry to bym go "sprzedała". Mój mąż mówi, i dzieci są czasem takie. I się je kocha. Lucas 2014

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Wto paź 24, 2017 19:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:
Ewa L. pisze:Lucas co do konkursów to tak :

Aj, nie wiedziałam, że mam takie utytułowane koleżanki :D Od marca do lipca 2014 właściwie wygrywałyscie wszystkie konkursy! Ale śliczne jesteście obie, więc trudno się dziwić :1luvu:
Sabcia

Sabciu ale my jesteśmy bardzo podobne więc ty tez jesteś śliczna . Jak by cię Duża częściej zgłaszała do konkursów to na pewno też byś nie jeden wygrała .
Zuzia
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 24, 2017 19:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

lucas 2014 pisze:Dziękuję bardzo za opis historii "Miss i Mistera". Skłaniam głowę przed Tobą, bo to nie tylko przyjemność. Ale wynikło z tego, że "masz" na 100% wystawowe kotki. Można być z nich być nawet podwójnie dumnym. Nie tylko mądre ale i piękne. A one mają powody spacerować z "uszkami i ogonkami" do góry. Podziwiać, podziwiać...
Zuzia i Polusia jeszcze wyglądają tak czyściutko. Nic tylko zazdrościć. Ja Lucasa do "higieny" nie umiem przekonać. Myślałam, że "nauczy" się od kolegi Julka (który jest czyścioszkiem) ale pomyliłam się. Pani weterynarz powiedziała, że są koty które się nie myją! I taki mieszka z nami. Gdyby nie był taki mądry to bym go "sprzedała". Mój mąż mówi, i dzieci są czasem takie. I się je kocha. Lucas 2014

Kotki to bardzo wdzięczne modelki a ja lubię im cykać zdjęcia . Tak łączę przyjemne z pożytecznym bo jak widać zdjęcia się przydają.
Zuzia i Pola to rzeczywiście wielkie czyścioszki. Po jedzeniu myją sobie pyszczki, czasami nawet po wyjściu z kuwety jak powiem - Zuziu z toalety wyszłaś a rączki umyłaś ? Zuzia wtedy patrzy na mnie , siada i zaczyna myć sobie łapki. Zanim pójdą spać też pucują sobie futerko by zawsze było czyściutkie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 24, 2017 19:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze::201461 :201461 :201461

Hej Maryś :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 24, 2017 20:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Będę teraz to "o myciu" czytać Lucasowi do znudzenia!!! Może pomoże? Lucas 2014

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Wto paź 24, 2017 21:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

lucas 2014 pisze:Będę teraz to "o myciu" czytać Lucasowi do znudzenia!!! Może pomoże? Lucas 2014

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 25, 2017 8:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Przeżyłam te dwa ranne dni . Nie było tak tragicznie ale wczoraj miałam kryzys koło 8 - 9 rano. Widać ,że człowiek nie przyzwyczajony do rannego wstawania. Jak kończyłam przyszła do mnie do pracy mama bo tak się umówiłyśmy to kupiła sobie jeszcze zapasik promocyjnego cukru bo u nich cukier idzie i namówiłam ją na żeberka paski po baardzo atrakcyjnej cenie. Jak przyszłyśmy do domu i po porcjowała sobie wszystko bo było tego z 4 kg sama stwierdziła ,że są bardzo ładne a cena wręcz powalająca i za parę groszy ma kilka super obiadów.Posiedziałam u nich do 16,30 i wróciłam do domu. W domu czekały moje skarbeczki ukochane. Dziś w nocy obudziłam się koło 4 to spała ze mną Zuzia . Przyszła , pomruczała , pomiziałyśmy się i znów poszłyśmy spać. Rano budzę się koło 8 a pod ręką leży Pola na grzbieciku z brzuchem do góry wyciągnięta jak struna.
Mnie niestety coś dzisiaj gardzioł zaczął boleć . Teraz już nie ale jak się rano obudziłam to bolało przy przełykaniu. Wczoraj było u nas ciepło i tak w miarę ale dziś znów pogoda się skiepściła i pada od rana.
Dziś dziewczyny zostają na noc same w domu bo ja na 22 idę na noc do pracy a wrócę dopiero po 6 rano. To moja pierwsza nocka w tym sklepie nie licząc 3 remanentów i 1 szkolenia.Wiem, że dziś robię gazetkę na stoisku u siebie i na sklepie i chyba resztę nocy będziemy towarować sklep chyba ,że kierowniczka wyznaczy nam inne zadania.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 25, 2017 9:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Nie mamy gazu od wczoraj. Nie wiedziałam ,że od wczoraj bo wczoraj byłam u rodziców i nic nie gotowałam a wodę na picie grzeję w czajniku elektrycznym bo mi szybciej.
Dziś rano przyszedł sąsiad z pytaniem czy mam czajnik elektryczny bo jak tak to czy mogłabym mu zalać kawę bo nie ma gazu. Miałam w domu drugi czajnik więc mu pożyczyłam. Przed chwilą pisała do mnie koleżanka z pracy która mieszka klatkę obok czy u mnie jest gaz. Okazało się ,że nie ma u nas i w okolicznych blokach gazu już od wczoraj od 14. Najzabawniejsze w tym jest to ,że od jakiś dwóch tygodni przy bloku moich rodziców wykopana jest w ziemi dziura i trwają jakieś prace prowadzone właśnie przez gazownię . My od wczoraj gazu nie mamy a oni nadal mają.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 25, 2017 11:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Obrazek

:1luvu: :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 25, 2017 11:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Obrazek

:1luvu: :201461

Cudnie tu wyszła - bardzo mi się podoba to zdjęcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 25, 2017 18:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Przespałam się trochę i dziewczynki też. Pewnie pospałabym jeszcze ale tradycyjnie mój telefon ciągle piuka bo jakieś wiadomości na meserszmicie przyszły , a to sąsiedzi wchodzą i wychodzą do domu trzaskając drzwiami i takie tam.
U nas ciągle pada.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 25, 2017 18:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

:kotek:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]