Szóstka... I kolejny :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 28, 2017 20:02 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Moje koty to koziego mleka nie lubia.
Ja mysłam, jak nie chciały go pic, ze w ogole mleka nie lubia - nie potrzebuja.
I mlodej odstawilam, bo codziennie po przyjsciu z pracy wylewałam skisłe mleko.
Az pewnego dnia nalałam sobie do kubka zimnego mleka do drozdzówki ( uwielbiam) i moj Leon jak nigy wskoczył na stół, wsadził mi mordke do kubka i zaczał pic.
Zrobiłam eksperymen, podgrzałam, nalałam cała miche i w poł godziny z micha 250ml z tym biedronkowym bez laktozy sie uporały.
Od tej pory co 2 dzien daje im taka miche i ze smakiem wypijaja. Okazuje sie, ze koty lubia mleko tylko nie cierpia koziego.
Dla mnie jeszcze lepiej, bo to i tansze i ja pije dlatego zawsze jest w domu, a kozie tylko dla nich kupowałam i czego nie wypiły wylewałam.
Kase oszczedzamy, a koty nawodnione ;)
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Czw wrz 28, 2017 20:03 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Myślę, że to super super pomysł!!!

Tylko chyba lepiej oddać już wysterylizowane tej Pani do stajni?

Ja bym to przeprowadziła w tej sposób, wypożycz Pani klatkę kenelowa. Niech w tym pomieszczeniu docelowym w klatce posiedzą z minimum 3 tygodnie. Będą się oswajać z zapachem i dźwiękami. I potem je wypuścić.
ser_Kociątko

Post » Czw wrz 28, 2017 20:07 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Wilber najbezpieczniej byłoby, żeby koty zostały przetrzymane bez możliwości wychodzenia miesiąc.
A dwa tygodnie to już minimum.
W tym czasie się nauczą, że dostają tutaj jeść, no i robią sobie mapę akustyczną okolicy, która im pozwala wrócić do domu nawet jakby się na dłuższą wycieczkę wybrały.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw wrz 28, 2017 20:10 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Ja sie nie znam to nie doradze, ale trzymam kciuki :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw wrz 28, 2017 20:11 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Jesli bedzie tak jak Pani obiecuje: kastracja, opieka weta, dobre zarcie i ciepły kont to naprawde warto to przemyslec.
Beda mialy lepsze warunki niz tam gdzie sa.
Ja to sobie wyrzucam, ze trzymam koty w mieszkaniu. Zazdroszcze ludziom,
ktorzy maja domy z ogrodami i moga stworzyc kotom warunki do przebywania na swiezym powietrzu.

PS> Tylko mam nadzieje, ze opieke weta beda mialy nie tylko gdy cos sie stanie, ale i profilaktyka - szczepienia.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Czw wrz 28, 2017 20:22 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Pojadę w sobotę zobaczyć jak to wygląda i porozmawiać.
Dzięki za rady i wskazówki.
Szkoda mi czarną odwozić na wieś, tak ogólnie to pewnie poradziłaby sobie, ale martwię się, bo jak coś jej się stanie, to nikt z nią do weta nie pojedzie, no i to jedzenie. Gdyby tam miała ciepłe miejsce do spania, lepsze jedzenie i w razie czego pomoc lekarska, to bym ją odwiozła ze spokojnym sumieniem, bo to kot bardzo miły, ale nie jest szczęśliwa w zamknięciu.
Wygląda już dobrze, zaokrągliła się, nie ma śladu po biegunkach.
Ale czy się dogada z tą drugą ?
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Czw wrz 28, 2017 20:27 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Myślę, że się dogada :) W końcu z córką dawała radę :)
Lepsza stajnia ciepła z wetem niż wieś zabita dechami bez weta, jedzenia i ciepła :(
ser_Kociątko

Post » Czw wrz 28, 2017 20:36 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Normalnie bym się popukała w czółko, dawać koty do stajni, ale w tej chwili to taka trochę rozpaczliwa walka o zapewnienie im niezbędnego minimum.
Niestety są granice możliwości lokalowych, czasowych i finansowych. Jeszcze ich matka jest w kolejce do odrobaczenia, sterylizacji i przetrzymania.
Cztery będą szukać domów, trzy u ser_Kociątka i Wąsiata u mnie.

Nic, pojadę, porozmawiam, zobaczę jak to wygląda i będę się forumowo konsultować.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Czw wrz 28, 2017 20:40 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Daj znać w sobotę! :) A ja idę maluchom grzybuchom kolejną kolację dać :)
ser_Kociątko

Post » Czw wrz 28, 2017 20:42 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Grzybuchom jamochłonom :twisted:
Głaśnij ode mnie dupki włochate.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Pt wrz 29, 2017 14:28 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Maluchy dzisiaj odrobaczyłam.

Koźlarek 10 minut później zwymiotował mega tasiemca :(

Fotki nowe wieczorkiem :)
ser_Kociątko

Post » Pt wrz 29, 2017 15:09 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Za pojscie bogatego zycia wewnetrznego precz zatem!

zuza

Post » Pt wrz 29, 2017 15:51 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Maluszki wydalają z siebie masakryczne ilości robaków... Mamy i tasiemca i glisty :(
Dzwoniłam do wetki, na pewno będziemy odorbaczać 3-krotnie, a nie 2-krotnie. Szczepienie będzie możliwe dopiero pod koniec pazdziernika, przez to osłabienie robakami...
Kolejne odrobaczenie za 10 dni, potem odrobaczenie znowu 10 dni i potem dopiero szczepienie.
Po szczepieniu 2 tygodnie i kastrujemy i zaczynamy rozglądać się za domkami :)
ser_Kociątko

Post » Pt wrz 29, 2017 16:01 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Najwazniejsze, ze wydalają.

zuza

Post » Pt wrz 29, 2017 22:58 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

A zdjęcie tasiemca też będzie :oops:

No niestety, koty z tego miejsca nie mają pcheł, świerzbu, ale wypełnia je bardzo bogate życie wewnętrzne.
Pierwsze odchody matki czarnej u mnie to były kłęby żywych robaków w zalewie z rzadkiej, podbarwionej krwawo biegunki.
Też chyba będę trzykrotnie odrobaczać, mała na razie dostała pastę trzy dni pod rząd, za 10 dni tableta.
Tak z ciekawości czym odrobaczasz, jaka tableta ?
Obrazek

Mico (*)

wilber

[poprzednia][następna]