Bezdomne koty

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 20, 2017 13:27 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Erin pisze:Naprawdę nie ma żadnej organizacji pro-zwierzęcej, która mogłaby pomóc?

Proszę zaapelujcie ze mną do TOZ Kołobrzeg na FB oraz Viva Szczecin o pomoc tam.
W Mrzeżynie dodatkowo jest też kotka tuż przed porodem.Kocięta teraz nie mają szans...Pisałam żeby odłowili.Mieli to zrobić,a kotka nadal tam

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 20, 2017 13:39 przez tabo10, łącznie edytowano 1 raz

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro wrz 20, 2017 13:36 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

tabo10 pisze:
milva b pisze:(...)
Ale jeden domek mogę wypytać czy poradzi sobie z kotem nerkowym. Pod warunkiem, że kota nerkowego nie zestresuje i przytłumi obecność trzech totalnie postrzelonych kotów i psa.

Wypytaj proszę,to b.ważne. Nie mam dokąd go wcisnąć . W listopadzie jadę do sanatorium na miesiąc.Nie mam z kim zostawić nerkowca.
Czy domek jest osiatkowany? Czy ma możliwość izolacji kota?

No więc tak, Hanka jest pełna wątpliwości, ale mimo to chciałaby kota poznać i pogadać z wetem jak ma wyglądać opieka nad nim. Nie wie czy sobie poradzi, bo nie ma doświadczenia z nerkowcem, ale ma dobre chęci.
U Hanki są 3 koty i pies, ma możliwość izolacji kota. Balkon jeszcze nie jest osiatkowany, bo dopiero się wprowadzili, ale do wiosny nie będzie otwierany bo koty Hanki z gatunku ciepłolubnych i teraz na dworze dla nich za zimno.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro wrz 20, 2017 13:40 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

tabo10 pisze:
Erin pisze:Naprawdę nie ma żadnej organizacji pro-zwierzęcej, która mogłaby pomóc?

Proszę zaapelujcie ze mną do TOZ Kołobrzeg na FB oraz Viva Szczecin o pomoc tam.
W Mrzeżynie dodatkowo jest też kotka tuż przed porodem.Kocięta teraz nie mają szans...Pisałam żeby odłowili.Mieli to zrobić,a kotka nadal tam

Obrazek

Tabo gdzie dokładnie te koty są? Może na pw jakieś namiary na tego pana karmiciela?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Śro wrz 20, 2017 14:16 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Ta kotka ze zdjęcia jest w Mrzeżynie, pod ośrodkiem SUS Travel. TOZ Kołobrzeg wie,bo był,zobaczył i odjechał.Podobnie jak Ogon do Góry.Zabrał 1 kotkę,resztę zostawił :strach:
Karmiciel jest z Trzebiatowa.

Tu i tu pomoc w sterylizacjach potrzebna i zainteresowanie organizacji pro zwierzęcych też. A póki co to udają,że coś robią.

tabo10

Post » Śro wrz 20, 2017 14:23 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

milva b pisze:
tabo10 pisze:
milva b pisze:(...)
(...)No więc tak, Hanka jest pełna wątpliwości, ale mimo to chciałaby kota poznać i pogadać z wetem jak ma wyglądać opieka nad nim. Nie wie czy sobie poradzi, bo nie ma doświadczenia z nerkowcem, ale ma dobre chęci.

Z nerkowcem wiadomo: czasem kroplówka (może ktoś z forum by pomógł zrobić? :201494 ) Karma Renal.
Kot boi się. Nie dziwne,kontakt z człowiekiem miał na wolności dobry,karmiciel głaskał i dawał jeść.A teraz tylko kłują. Zaczyna się bronić,więc trzeba ostrożnie.Mnie nie dziabnął,ale pewnie może wkurzony próbować.
Gdyby nie dała rady,to chociaż w listopadzie, jak wyjadę go przetymczasować.

Póki co czekamy na kolejne wyniki morfologii po przepłukaniu. Na razie tyle :(

tabo10

Post » Śro wrz 20, 2017 14:25 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Hania chciałaby się z Tobą skontaktować, nie tylko w sprawie rudaska, ale też chciałaby pomóc w nagłośnieniu sprawy. Ma swój kanał na Youtubie o zwierzakach, może to pomoże? Podaj mi, proszę Twój numer telefonu na PW :)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro wrz 20, 2017 14:26 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Organizacje, organizacjami. Moją tyle samo miejsca co i my, bo organizacje to przewaznie tylko wolontariusze. No moze poza kilkoma duzymi, TOZ, Animals, ale po jakims Ogonku do góry to bym sie wiele nie spodziewała. Ty tez możesz zarejestrowac w 5 minut w starostwie stowarzyszenie i byc organizacją. Tutaj mom zdaniem ciała dały przede wszystkim instytucje publiczne tj, gmina, policja i spóldzienia mieszkaniowa. Ona mają kasę, ludzi, fundusze i lokale. Tylko może nikt od nich tego nie wymagał. Nikt im tego nie uświadomił. Co z tego, ze Viva ze Szczecina zabierze kilka kotów, czy Ty jeszcze raz z Gusiek1 zabierzenie tyle ile uniesiecie. Reszta i tak zostanie na głowie p. karmiciela. Poza tym chyba te koty wolały by zostać tam gdzie są, dostac otwarte okno w piwnicy czy domki styrioanowe niż wyladowac w schroniskowej klatce, nierzadko w sąsiedztwie szczekających psów. Tu potrzeba zmienić mentalność, ukarać tych co zastraszaja i uświadomic tym co sa na miejscu (gminie) jakie mają obowiazki i wyegzekwowac, aby się z nich wywiązały. Ewentualnie zmusić organizację aby wystosowały zmasowany atak na urzędy. Pan karmiciel powinien dostac medal i karme z gminy a koty ciepłe drewniane domki i talony na sterylki i leczenie.
Ostatnio edytowano Śro wrz 20, 2017 14:28 przez Ewa.KM, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa.KM

Post » Śro wrz 20, 2017 14:27 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

A masz jakieś namiary przez fejsa na ich strony?
Myślę, że warto pisać, chociaż akurat TOZ dobrze sięcza bardzo nie kojarzy.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro wrz 20, 2017 14:30 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Zeby TOZ pomógł tylu kotom ile ma tysiecy na kocie to by zrobił kupe dobrej roboty :)
Żeby nie byc gołosłownym po wpisaniu na stronie pozytek.gov.pl w zakladce sprawozdanie numeru KRS TOZ-u 0000154454
mozna zobaczyc że na koniec 2016 roku TOZ miał 8.933.960,25 zł czyli liczyc po tysiaku na kota to mamy 9 tys kotów :)
Obrazek

Ewa.KM

Post » Śro wrz 20, 2017 14:43 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Słuchajcie,ja to co piszecie wiem.Ale to nic nie zmieni w sytuacji tamtych kotów.
Jeśli możecie,pomóżcie czynnie pisząc na FB TOZ . Na już o sterylizacjach. Tamta kotka ZARAZ URODZI.NIE MOŻE CZEKAĆ.

https://pl-pl.facebook.com/Towarzystwo- ... 827872049/

Mnie olali,ale jak ktoś jeszcze napisze,może się uda. A tak urodzone maluchy padną w takiej temp. i deszczu.

tabo10

Post » Śro wrz 20, 2017 15:37 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Gdzie jest dokładnie ta kotka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro wrz 20, 2017 15:54 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

tabo10 pisze:Ta kotka ze zdjęcia jest w Mrzeżynie, pod ośrodkiem SUS Travel.

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Śro wrz 20, 2017 16:01 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

[quote="tabo10"]Ta kotka ze zdjęcia jest w Mrzeżynie, pod ośrodkiem SUS Travel. TOZ Kołobrzeg wie,bo był,zobaczył i odjechał.Podobnie jak Ogon do Góry.Zabrał 1 kotkę,resztę zostawił :strach:
(...)/quote]

tabo10

Post » Śro wrz 20, 2017 18:35 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Ta ciężarna jest identyczna jak zabrana stamtąd Muszelka. Może to siostra? Muszelka zabierana tez była w ciąży.

tabo10

Post » Czw wrz 21, 2017 9:11 Re: Dramat nadmorskich kotów- starszy,nerkowy i białaczkowy:

Czy ktoś,prócz gusiek zaapelował na FB do TOZ Kołobrzeg o pilne wysterylizowanie kotki z Mrzeżyna?
W takim deszczu non stop i temp.świeżo urodzone małe zginą w sekundę!

A te ,które są już z matką 4tyg. zapadną na kk i też padną.

Czy TOZ czeka na selekcję naturalną,jak wszyscy tam?Czy pół Polski ma zgłaszać problem kilku kotek do sterylizacji latami? Ja już miesiąc temu prosiłam o pomoc.I co ? I nic nie zrobione nadal!

tabo10

[poprzednia][następna]