teraz są w kategorii 1 i raczej wszyscy producenci twierdzą że ich w karmie dla kotów/psów nie ma
Alice83 pisze:ezeli za puszke whiskasa place 4zl to mam 400gr to na jeden dzien a jak kupie 200g to musze dwie puszki czyli 8 zl
tez możesz kupić puszkę 400 gram lepszej firmy ( np grau, ferringa, catzfinefood) i na wtedy będzie taniej na kilogramie niż dwie po 200
Alice83 pisze:w sklepie to nie placisz za przesylke to tez plus i nie trzeba wydac na raz stowy.
jak planujesz sobie wydatki na miesiąc (ja mam mało pieniędzy, więc wszystko planuję i nie działam na żywioł) to można zamówić tyle, żeby nie płacić za przesyłkę
teraz mam dwa psy (po 20 kg) i 8 kotów, więc jedzenie dla zwierzaków i tak kosztuje kilka stów, wiec każdy wybór jest istotny
powiem tak
jak ktoś ma pieniądze i może sobie zaszaleć, to może karmić i wygodnie i dobrze, bo może np. kupować pojedyncze puszeczki dobrej firmy (chociaz ja bym wolała wtedy karmić samą wołowiną)
a jak ktoś nie ma pieniędzy w nadmiarze, to albo kupuje po puszeczce ( wygodnie, ale drogo i badziewnie, bo na dobre puszeczki i tak go nie stać)
albo po prostu bierze sie do roboty czyli robi plany miesięczne zakupów, siedzi kilka dni i kombinuje które puszki kupić, żeby kupić to co najlepsze za posiadane środki albo decyduje się na karmienie mięsem
t