Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bestol pisze:Ja przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać. Czy jeśli kupujemy ludzkie pożywienie to sprawdzamy co ma ile mięsa, co ma ile tłuszczu, co ma ile innych składników? Ja przepraszam, ale biorąc np pasztet z drobiu dla ludzi to w życiu nie siedziałam godzinę przy półce i nie czytałam składu.
Alice83 pisze:No patrzykam na ceny orjen acana purizon ale 5kg karmy za 200zl to musialo by mnie powalic zeby tyle dac. A tanszych i dobrych bezzbozowek nie ma
Alice83 pisze:Sanabel
Jarka pisze:Alice83 pisze:No patrzykam na ceny orjen acana purizon ale 5kg karmy za 200zl to musialo by mnie powalic zeby tyle dac. A tanszych i dobrych bezzbozowek nie ma
Pamiętaj, że będziesz ich zużywać dużo mniej niż Sanabelle.
6 kg Carnilove kosztuje ok.130 zł.
Ikerka pisze:Nie znam Carnilove (skład mają dobry), ale karmię od prawie roku Brit Care, kotki zadowolone, wszystko okay, skład dobry, cena 34 zł za 2 kg, tak kupuję (lub 100 zł za 7 kg).
Totw na pewno nie jest lepszy od Brit Care, jeśli chodzi o skład. (a droższy).
Totw ma i groch i ziemniaki , dodatkowo białko roślinne, więc nie wiadomo ile jest zwierzęcego (wg mnie poniżej 30%).
tauryna tylko 0,1%, brit 0,23%. wapń i fosfor w Totw za wysoki, w Brit Care jeden z niższych wartości jeśli chodzi o karmy suche.
4 lata temu karmiłem krótko Totw, smakowała i też było okay,ale mam już 5-letnie kotki, więc staram się wybierać karmy z umiarkowanym lub niskim fosforem i wapniem no i jak najlepszym stosunkiem jakości do ceny.
Ikerka pisze:Nie wiem, co się teraz nagle zmieniło. Póki moje jedzą i nie ma problemów, na pewno nie zmienię i polecam, bo to najlepsza karma w takiej umiarkowanej cenie.
po Cocco w kuwecie było okay, teraz jedzą Missy, ale są wychodzące i w lecie w kuwecie niewiele zostawiają, więc kuwetę będe mógł sprawdzić później jak się ochłodzi.
wistra pisze:Moje koty się uczuliły na Brit Care Lilly, kociak ode mnie w nowym domu na Brit Care Monty.
A ostatnio mieliśmy uczulenie na Carnilove.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości